• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Een tripartiete dialoog (waar drie partijen bij betrokken zijn) in de samenleving is de enige manier om een sterk Curaçao op te bouwen”, aldus Anai Linares, deskundige van United Nations Development Programme (UNDP). De eerste cursus via internet over een democratische dialoog wordt gelanceerd. 

21 deelnemers hebben zich al opgegeven voor de eerste virtuele democratische dialoog op Curaçao die op 14 september plaatsvindt. De deelnemers aan deze virtuele cursus zijn vertegenwoordigers van de verschillende ministeries, de private sector en sociale organisaties.

Nationaal Plan
De democratische dialoog zal volgens Linares het proces begeleiden om tot een Nationaal Plan voor 2013 te komen. Het ontwikkelen hiervan en het realiseren van de Millenium Development Goals betekent dat er een betere kwaliteit van leven voor alle Curaçaoënaars wordt aangeboden. De beslissingen die het land, de samenleving en de organisaties nemen zijn van groot belang om Curaçao te versterken.

Online cursus
De online cursus wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Ontwikkeling in nauwe samenwerking met de virtuele school van de UNDP in Colombia, Trinidad & Tobago, Guatemala en Panama. De cursus duurt drie weken en is één van de eerste activiteiten als onderdeel van de invoering van het programma van Capacity Development for Nation Building van Curaçao en het kantoor van de UNDP in Curaçao , Aruba, St Maarten, Suriname en Trinidad & Tobago.

 

4 reacties op “‘Tripartiete dialoog is de enige manier’”

 1. Natuurlijk word dit cursus door het Ministerie van Economische Ontwikkeling georganisseerd en eventueel ook gesponsored.Dat kan ook niet anders als wij
  ons herinneren dat dhr.El Hakim ter tijd zijn bezoek aan de arabische landen op
  zijn CV en ook in Wikipedia,zich heeft opgesteld als Goodwill Ambassador van
  UNDP maar van afdeling LEBANON!!!! Natuurlijk moet hij zich voorbereiden om eventueel
  op een gegeven dag ook wirkkelijk deel uit het United Nations Development
  Programm een formeel lid te kunnen worden omdat tot nu toe is hij het niet (except
  in Lebanon). Iemand die dit Programm kent,moet ook kennis hebben van Economisch
  Development,wat zichbaar bij deze Minister niet het geval is.Hij heeft tot nu toe niks
  voor het Economische Development van ons Land bereikt omdat hij daarvoor niet de kennis heeft.Opticien te zijn is niet genoeg om het economische groei van een land te bevorderen
  en te begeleiden.Kennis,hard werken,niet corrupt te zijn,zich aan de wet houden en het wil om deze groei te stimuleren zijn geeisd en dat kan geen internet cursus bieden.
  Maar wel dat de UNDP eindelijk dhr.El Hakim opmerkt en hem in de toekomst niet vergeet
  voor zijn eigen belang.Hij zou tog niet voor altijd Minister blijven en daarna moet een mooie
  deur open staan gezien dat in Curacao alle deuren voor hem dicht zullen zijn.
  Hij moet geen cursussen geven of organiseren maar met ideen komen om de Economie
  te stimuleren zodat Curacao vooruit gaat!

 2. In Jemen en Afghanistan worden ook dit soort cursussen gegeven. Hoe diep kan je zakken. Een cursus leren omgaan met de maffia zou voorlopig meer op zijn plaats zijn.

 3. Misschien kan Linares deze regering uitleggen wat een democratie is.

 4. Een cursusje democratie op Curacao waar de democratie met handen en voeten wordt getreden door deze regering. Het moet niet gekker worden.