• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Advocaat Karel Frielink wil opheldering van minister Elmer Wilsoe over het huidige vreemdelingenbeleid. “In 2011 heb ik aandacht gevraagd voor het feit dat de overheid stelselmatig uitspraken naast zich neerlegt. Inmiddels moet worden vastgesteld dat de situatie sterk is verslechterd.”

De Orde van Advocaten wil samen met de minister bekijken hoe de afhandeling van verzoeken voor verblijfsvergunningen beter kan worden geregeld. Maar de minister heeft vorig jaar al aan de Orde bericht dat hij wel over individuele zaken wilde praten, maar niet over een mogelijke wijziging van het beleid, omdat het beleid van de minister is.

Bezwaarschrift
“Van één enkel advocatenkantoor ontving ik het bericht dat van de 120 zaken die daar in behandeling zijn, in 2011 door het Gerecht uitspraak is gedaan. Die zaken hebben betrekking op aanvragen voor een vergunning tot (tijdelijk) verblijf en de weigering van de minister van Justitie om op daartegen gerichte bezwaarschriften te reageren”, schrijft Frielink. In die 120 zaken was Wilsoe de verweerder. “In talloze van die zaken heeft de minister geweigerd om binnen een maand een beslissing op het bezwaarschrift te nemen.”

Hoorzittingen
“Sterker nog, ik heb begrepen dat een gemachtigde die namens minister Wilsoe in dergelijke zaken optreedt, tegenover de behandelend rechter heeft verklaard dat er geen hoorzittingen zullen worden gehouden. Er zal ook geen gevolg worden gegeven aan het door het Gerecht gegeven bevel om alsnog te beslissen op de bezwaarschriften”, kaart Frielink aan. “Het behoeft geen betoog dat een weigering om uitvoering aan de wet te geven niet acceptabel is.”

Vreemdelingen
“Los van wat daar juridisch over te zeggen valt, is dit naar de menselijke maat gemeten onacceptabel. Vreemdelingen zijn ook mensen”, zegt de advocaat. “Mensen die er recht op hebben dat de minister van Justitie de wet naleeft, rechterlijke bevelen opvolgt en op een serieuze en verantwoorde manier met hun belangen omgaat.” Frielink heeft zijn brief, die hieronder te lezen is, ook naar de Statenvoorzitter Ivar Asjes, Ombudsman Alba Martijn en de President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie Lisbeth Hoefdraad verstuurd.

[scribd id=94591142 key=key-18bdfq94mof8x983y5k5 mode=list]

10 reacties op “Zorgen over vreemdelingenbeleid”

 1. laten die heren gewoon eerlikj zijn: als je ‘dos santos’ van achteren heet mag je erin.. wat zeg ik dan wordt je zelf gehaald en ander skan je terug.

 2. Ta simplemente un kos so minister di justicia mester haci, kwe porta di Korsou sera na kandal pa tur stranero. Bin ku un beleid gewoon weg di para ku e vreemdelingen beleid ey. Na Korsou mes tin basta problema pa solushona ku su mes hendenan pa awor bin ku un extra problema di stranhero aserka. Kosrou mester bin ku un vreemdelingenbeleid meskos ku Wilders ta eksigi. Korsou ta yen punto y no por tuma mas stranhero riba nos isla. Si sigi asina ta unda ta bai pone ku tur e desempleo ku tin riba Korsou kaba.Pueblo mester lanta y bisa ta basta awor ku mas stranhero riba nos pais.

 3. @Abraham, Juist en halfbroer Jamaloodin heeft dit handig geregeld voor zijn halfbroer (en wellicht voorzichzelf aangezien hij zelf geen belastingen betaald). Alleen gaat dit verhaal niet op als er al een zaak loopt.

  Kan Wilsoe trouwens niet deze passie en inzet tonen bij de zaak bientu ook tonen bij het oppakken van dieven en moordenaars? Als er een moord is gepleegt dan zit meneer half te slapen en zeer ongeinteresseerd rond te kijken alsof het hem helemaal niets interesseerd.

 4. Dit is met kop en schouders onze “worst nightmare” minister van Justitie die we ooit gehad hebben in onze geschiedenis. Het lijkt erop dat alle middelen in de strijd worden gegooid om die miljoenen van Dos Santos te lossen. Die truc met de inkeerregeling wetgeving gaat ook niet lukken. What’s next?
  Is die verkrachitngszaak van die medewerkster bij het OM al opgelost?

 5. deze ministers denken dat ze boven de wet staan! zet ze terug op hun plek Karel!

 6. Tijd voor een long stay.

 7. Het lijkt erop dat minister Wilsoe aan een vorm van dimensie begint te lijden, ten eerste vergeet hij dat hij een brief heeft geschreven naar Hillary Clinton,daarna verklaard hij dat het beslag/bevroren geld van Dos Santos onrechtmatig is opgelegd (wat hij niet kan tegen houden) en nu is er weer een verhaal van hem dat de Bientu zaak in druist tegen de wetgeving inkeerregeling,hoever gaat deze zielepoot nog verder om het geld van Dos Santos en zich zelf veilig te stellen.

 8. Inmiddels weten we dat bij Wilsoe alle verzoeken onder de stapel dos Santos verzoeken terecht komen.

  Ongelooflijk dat de Staten deze paljas nog niet naar huis gestuurd hebben. Misschien dat Helmin Wiels eens wat minder op kosten van ons allemaal naar zijn kinderen in Nederland kan gaan en zijn ministers eens onder controle kan houden.

 9. En die venezuelaanse dames van feria tula zullen wel heel snel hun vergunning hebben gekregen..

 10. Op die leeftijd raakt Wilsoe zijn dictatoriale trekjes echt niet meer kwijt. De vos verliest over het algemeen alleen z’n haren maar niet z’n streken.