• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gemeente Amsterdam begint geen nieuwe humanitaire projecten meer in Suriname. De lopende projecten worden wel afgerond. Reden hiervoor is de aanname van de amnestiewet in het land. Het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam heeft dit vandaag besloten.

Amsterdam zette de samenwerking met Suriname in 2010 op een laag pitje vanwege de beëdiging van Desi Bouterse als president. De gemeente beëindigde de pakweg tien projecten waarbij de regering betrokken was. Het geld dat daardoor vrijkwam, ging naar andere projecten, zonder overheidsbemoeienis. Op dit moment heeft Amsterdam nog acht projecten in Suriname. Zes daarvan lopen dit jaar af, de andere twee volgend jaar.

(c) ANP

3 reacties op “Geen humanitaire projecten in Suriname”

 1. Suriname zit gelukig niet meer te wachten op zulke steun. Het meest kenmerkende van dit soort hulp is dat het echt niet helpt. Het zorgt er wel voor dat anderen je ontwikkeling kunnen vertragen als ze niet met je eens zijn. Suriname kan daarom beter haar eigen natuurlijke hulpbronnen gebruiken en desnoods in een langzamer tempo aan haar ontwikkeling werken. Als Suriname zelf de kosten betaalt van projecten heeft ze ook aan niemand verantwoording af te leggen.

 2. De burgemeester en de gemeenteraad van Amsterdam zou juridisch vervolgd moeten worden, voor beschikbaarstelling van gemeenschapsgelden uit de gemeentelijke belastingpot, aan een crimineel en misdadig regiem!!!

 3. en terecht, als mensen op maffia (drugsdealer en moordenaar) stemmen, dan hebben ze wat mij betreft ieder recht verloren.
  dat zelfde geld natuurlijk ook voor Curacao.
  hoewel er toch een klein verschil is:
  de mensen hier op curacao wisten op het moment van hun stem uitbrengen niet dat deze toestand allemaal boven water zou komen.
  in suriname hebben ze bewust voor een maffia regering gekozen, hier op curacao was men nog onwetend.
  maar ondanks deze kennis van nu, ben ik bang dat er toch nog een grote groep dusdanig gefrustreerd is dat ze weer op deze mensen gaan stemmen.
  De tijd zal het leren.