CURAÇAO – De prijs van stroom zal aankomende maand een aantal cent per kilowattuur (kWh) stijgen. Hoeveel dit zal zijn is nog niet officieel besloten. Dat bevestigt Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker. Aqualectra moet de prijzen omhoog doen omdat het nutsbedrijf kampt met grote verliezen.

Terwijl het Antilliaans Dagblad spreekt van een verhoging van 5 cent per kWh en Amigoe van 13 cent per kWh, heeft Bikker nog geen officieel bericht gehad. Eerst zal de prijs besproken worden door de Raad van Minister, wat waarschijnlijk vandaag zal gebeuren. Maar één ding is zeker, de prijs gaat omhoog. “Ze moeten de prijs wel omhoog doen”, aldus Bikker.

Olieprijs
De woordvoerder gaf in in april tegenover Versgeperst.com al aan dat de prijzen omhoog moeten en verwachtte dat dit zou gebeuren in mei. Dat is nu een maand later geworden. Het bedrijf had in april het verzoek tot verhoging ingediend bij Bureau Telecom, Post en Utiliteiten (BTP&U), die aan de hand van berekeningen  adviseert wat de prijs moet worden. De stroom moet gelijk getrokken worden met de stijgende olieprijs.

Verlies
Aqualectra bevindt zich in zwaar weer sinds de overheid in april 2011 het stroomtarief verlaagde met vijf cent per kWh. Sindsdien is de olieprijs en dus de prijs van Curoil, al meerdere keren verhoogd, terwijl Aqualectra dezelfde tarieven moet handhaven. Het nutsbedrijf leed in 2011 een verlies van 90 tot 100 miljoen gulden.

14 reacties op “Stroom komende maand duurder”

 1. @Henkie op dit moment 14 $ goedkoper als toen de 5% en wanbetalers korting regeling in werking werd gesteld.is toch je rijnste oplichterij.

  EN DE MENSEN BLIJVEN DEZE VEROTTE REGERING STEUNEN.DAT KOMT ÓÓK OMDAT DEZE REGERING ZIJN EIGEN VOLK DE ZAKEN MOOIER VOOTSTELEN DAT ZE FEITELIJK ZIJN.
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  WAAR BLIJFT DIE OPSTAND FRENT SIVIL????????????????????????.

 2. gaarne een onderzoek ,
  eerst worden de zaken opgezet om zelf stroom op te wekken, koop een solarsysteem.
  wie is daar de grootse aandeelhouder in?
  Nu een bedrijf het alleenrecht heeft gekregen om de zelf opgewekte stroom aan te sluiten bij A&E, gaaat de stroom prijs ineens omhoog dit terwijl de olieprijs in een maand 10 dollar per vat is gedaald.

 3. @Sander, Wilsoe is naar de USA gegaan voor prive redenen.. of tewel hij zit daar met de advocaten van Dos Santos hoe hij het geld weer kan terrugkrijgen.. en dan durft het nog te beweren dat hij geen politieke inmening accepteerd..

  Die man moet heel snel een jaartje of 5 zitten in Bon Futuro. Als hij slim is knapt hij Bon Futuro op want binnenkort zitten daar heel veel mensen van deze regering!

 4. WAT EEN ZOOITJE ! het word van kwaad nog erger….. wacht maar… Wilsoe trek je broekriem maar aan … hele rotte bende… nu Santos zijn miljoenen zijn bevroren loop MFK op alle manieren de boel te belazeren…. geld kraantje is dicht dus nu van de bevolking stelen ! stelletje dieven zijn het ! let op de stickers bij de verschillenden pompstations komende weken.. vooral die van Vandis…. SCHOTTE SHAME ON YOU !

 5. Waarom reageren mensen als John, Rita, Soberano en R.Willems nooit in deze topics.. Zo blij met deze regering?

 6. weer een bewijs dat deze regering geen enkele verkiezings belofte nakomt.
  maar het zal wel de schuld zijn van Nederland of de PAR.
  zelf hebben ze natuurlijk geen enkele schuld hieraan.
  ze zitten allemaal in het buitenland hoe kunnen ze dan schuldig zijn aan dit wanbeleid.
  wat doet Wilsoe trouwens? zijn geld tellen dat hij van Dos santos heeft gebeurt?
  ik heb begrepen dat hij een tijdje in het buitenland zit, waarschijnlijk met een koffertje geld naar een bestemming gegaan om dit even veilig te stellen.

 7. Rechtstreeks gevolg van een onbenullige aandeelhouder en incompetente raad van commissarissen, die op de stoel van de directie gaan zitten, om politiek te bedrijven.
  Curacao heeft ze allemaal zelf gekozen en moet nu de rekening gaan betalen.
  Nog twee jaar lang.

 8. Olie prijs nu 108,03 ,olie prijs bij 5% verlaging en kortingen wanbetalers 123,00,waar zijn ze in gods naam mee bezig,eerst een vette politieke kluif voor houden en je opzadelen met een stuk bot waar het vlees van afgevreten is door de MFK.PS.MAN,schaam je Gerrit en ga naar huis met je rotzooi erbij.

 9. Te koop gezocht: Kerozine ijskast, fornuis op hout, wind molen om water op te zuigen.

 10. De wereldwijde olieprijs is sinds 7 maanden niet zo laag geweest.
  Waarom zakken de de aquaelectra tarieven dan niet mee ?

 11. Kan die Jamaloodin niet zijn rekening ff betalen? Maken ze meteen winst!

 12. Hoeveel was het in totaal 10% korting geven op wanbetalers??

 13. En dan hebben we het niet eens over de recovery tax..

  Dus door wanbeleid van Schotte, van der Dijs en Werner Wiels moeten wij nu gaan betalen voor AQ?
  Ook moesten zij zgn de aandelen opkopen van Maribuna en dat moeten wij nu gaan betalen? Aq moest de aandelen in de BOO kosteloos afdragen met als gevolg minder waarde en dat moeten wij nu betalen?

 14. Beter excuus; Doordat de olieprijs stijgt kunnen de nieuwe windmolens minder hard draaien en wordt er zwaar verlies geleden.
  En zwaar verlies verrekenen je gewoon naar de klant.
  Nog even en alle klanten met elektrische auto maken kans op een duurzame benzine generator gesponsord door duurzame fossiele brandstof leverancier