• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Debby van der Woude, de 22-jarige vrouw die overleed na een duikongeluk zaterdag, zal waarschijnlijk in Nederland begraven worden. Dat melden bronnen rond het slachtoffer. Haar 34-jarige vriend wordt sindsdien behandeld in Bonaire voor ernstige decompressieverschijnselen.

De man heeft al meerdere behandelingen in de decompressietank achter de rug en praat en eet zelfstandig. Hij heeft nog meer medische behandelingen en onderzoeken nodig om hem te stabiliseren. Het is nog niet duidelijk of de man blijvend letsel zal overhouden aan het ongeluk.

Diep
Van der Wouden en haar vriend maakten afgelopen zaterdag een duik in de zee van Marie Pampoen. Het slachtoffer raakte onder water bewusteloos en werd bovengebracht door de man, die ervaring heeft als duikinstructeur. Volgens het duikhorloge van de twee waren zij op 65 meter diepte geweest.

Decompressietank
Na het ongeluk was er veel kritiek op het feit dat de nieuwe decompressietank op Curaçao nog steeds niet in gebruik is. De overheid laat vandaag weten dat de tank, geschonken door Venezuela, aankomende zaterdag wordt opgeleverd. De installatie zal drie tot vier dagen in beslag nemen, dan zal de tank in juni in gebruik worden genomen.

Behandeling
Volgens de overheid is er een deskundig team op Curaçao dat kan werken met de tank. Versgeperst.com schreef vorige maand over  decompressiebehandelingen op het eiland, waarin verschillende partijen aangaven dat er geen mogelijkheid tot een decompressiebehandeling is op Curaçao en er elke keer wordt uitgeweken naar Bonaire.

4 reacties op “Man (34) duikongeluk nog op Bonaire”

 1. Zolang alles niet 100 % in orde is kunnen duikers er beter van af zien zich naar Curacao te begeven. Minister voor tourisme let op uw zaak!

 2. En…… zou er niet eind juni een decompressietank in gebruik gaan op Korsou ??????
  Nee, eerst allemaal schietoefeningen doen en pistooltjes uitzoeken want DAT IS PAS BELANGRIJK ……………..!!!!!!!!!!!!!

 3. Is er al iets meer bekend hoe het ongeluk gebeurt is.
  Of is het gissen naar de waarheid.

 4. “Volgens de overheid is er een deskundig team op Curaçao dat kan werken met de tank. ”

  Hoe kan een NIET deskundige overheid dit beweren ??