• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) is voor een werkbezoek in Genève in Zwitserland. De minister is aanwezig bij de 65e World Health Assembly (WHA) van de World Health Organisation.  De conferentie behandeld onder meer onderwerpen als tienerzwangerschap en voeding.

De minister is samen met drie medewerkers van haar ministerie in Zwitserland. De conferentie is zaterdag gestart en eindigt donderdag. Scoop-Constancia is 29 mei weer terug op Curaçao.

37 reacties op “Minister Scoop-Constancia in Genève”

 1. Eén en al rozen en parels voor varkens gooien. De ene lijdt méér honger dan een andere, maar een grote bek hebben zij wel in gemeenschap! Maar dat is alles ook, immers de karavaan Schotte trekt rustig verder terwijl de honden alsmaar blijven blaffen! De consul heeft de gouverneur bezocht om alle poorten direct open te gooien voor de grote wafels

 2. Naar het schijnt zijn er geen harde bewijzen tegen Dos Santos en wat er is, is onvoldoende voor beslaglegging!

  R.Willems, heeft u dan inzicht op de bewijstukken van deze zaak? of zit u zoals wel eerder gewoon de advocaten van Dos Santos na te praten?

 3. @R Willems,

  Houd jij het maar bij oude schoenen, macht en creativiteit…. Want van de zon genieten in de avond wordt erg lastig 😉

  Als je niks meer te melden hebt zeg dan gewoon niks meer, want je schrijft uiteindelijk zoveel en je hebt niks, maar dan ook niks concreets geschreven. En als ik jou zogenaams niet begrepen hebt, dan wil ik je graag begrijpen. Maar ik vermoed dat jij jezekf niet begrijpt en dan kom je weer met zo’n dooddoener….
  Typische reactie van iemand die zichzelf niet begrijpt…

 4. R. Willems legt de lat wat integriteit betreft wel erg laag nu hij vaststelt dat Constantia als minister alleszins acceptabel is.

  Waarmee hij meteen een kwalificatie van hemzelf afgeeft. Ongetwijfeld een belezen man, deze heer Willems.

  Kuifje of Suske en Wiske?

 5. Geachte Kasuari,

  Jouw betoog houdt geen mening in, maar wel een beetje veel geleuterd. Jij hebt in deze context noch het begrip macht noch creativiteit begrepen, wat aanleiding geeft om jou een prettige avond toe te wensen en geniet van het zonnig weer buiten.

 6. @ R. Willems,

  “De macht uit wiens handen jij eet en waarvan jouw belangen afhangt! Andere creatieve visies brengen ook ander meningen tot stand.”

  Wat een zwakke reactie. Ben je bang dat je teveel van jezelf verklapt of juist dat jij eerdere reacties van jezelf tegenspreekt? De enige macht waarvan ik eet is van mezelf en die van mijn vrouw. Ik werk en verdien mijn eigen geld, als ik naar een dokter moet of iets dergelijks betaal ik het zelf. Deze regering doet geen ene moer voor mij als inwoner van het eiland. Ik merk alleen dat alles duurder wordt en dat binnen een zeer korte periode. Ik ben maar een simpele man en heb totaal geen belangen, dus wat praat je? Dat er andere meningen tot stand komen klopt, maar niet door creatieve visies (als jij doelt op de meningsverschillen die jij hebt, want creativiteit is ver te zoeken).

  Naast dat oordeel jij alsof jij een ieder kent op deze website. Ik heb meer gezien dan een constancia en dan jou, puur gebaseerd op de reacties. Ik ben namelijk op plaatsen geweest in de hele wereld waar men wel eerlijk kan leven en in goede harmonie.

  Het anti regeringsgevoel is gekomen door de corruptie en het stelen van de belasting betaler. Ja daar ben ik o.a. een van, de Belgische belastingbetaler heeft wat dat betreft geen recht van spreken. Als er nu een dief jou besteeld ben ik daar ook tegen, want ik kom ook eerlijk aan mijn geld. En als creatieve suggestie zal ik je geven dat ik niet met daggeldvergoedingen mijn schulden hoef af te betalen. Als creatieve suggestie kan ik je zeggen dat men eerst moet beginnen met een minister naar Geneve af te laten reizen die geen fraude heeft gepleegd. Als creatieve suggestie zal ik je geven dat een MinPres een iets hogere diploma moet halen dan MAVO, wil jij nog meer hebben? Bij nader inzien is enige creativiteit niet eens nodig, just some commom sense… maar zelfs dat ik veelste ver bij jou te zoeken.

  “Daarom is mijn mening, indien jij het zal kunnen begrijpen:Gooi nooit oude schoenen weg, voordat je nieuwe heb, anders loop je bloot. Verder heb ik geen behoefteom iets toe te voegen!”

  Wat betreft jouw bovenstaande quote: Ik heb nooit een paar schoenen, dus als ik mijn oude schoenen wil weggooien heb ik er nog een paar in de kast liggen. MAW laat ze lekker thuis blijven en ik denk dat menig persoon op dit moment zelfs genoegen neemt met een PAR tot de eerst volgende verkiezingen. Wat mij betreft mogen ze zelfs als een demissionair kabinet verder regeren, als er maar nieuwe verkiezingen komen.

  Dus mijn reactie op jouw quote samenvattend: Ook jij als ouwe schoen en je “slimme” reacties zijn makkelijk te vervangen met een van mijn schoenen 😉 Iedereen is vervangbaar… en in het geval van de regering… ik ben geneigd mijn schoen(en) op te eten als het werkelijk waar nog slechter kan dan de huidige regering. Dus gooi ze maar lekker weg!!!

 7. @Kasuari,
  De macht uit wiens handen jij eet en waarvan jouw belangen afhangt! Andere creatieve visies brengen ook ander meningen tot stand.
  Het lijkt mij, dat je nu als een blinde vink doorslaat! Wat mij zeer bevreemdt is jullie logica: De minister die zich nu bevindt in Génève is dom en julie die hier dag en nacht zit te pezen op dit forum en misschien nog nooit van het Eiland zijn geweest, zijn slim! Zo slim zelfs, dat jullie niet meer weten, wat en wie dom is!
  In ieder geval er kan geen sprake zijn van “haat”” omdat dit alles absoluut niet aan mijn hart ligt! Op vragen over mijn persoonlijke visie en zienswijze gaat niemand aan, maar ik zou het wel willen meegeven: Jij bent anti-Schottisme, maar je komt niet opdagen met een creatieve suggestie wat voor een regering je nu wel ideaal vindti Je kan het niet!
  Daarom is mijn mening, indien jij het zal kunnen begrijpen:Gooi nooit oude schoenen weg, voordat je nieuwe heb, anders loop je bloot. Verder heb ik geen behoefteom iets toe te voegen!

  @WaarGaatDitEilandNaar Toe,
  Is er meer om tegen de lamp te houden na het uispitten m.b.t. screening en integriteit?
  Jij speculeert, kerel! Jouw opinie over Wilsoe is mij zeer onduidelijk! Er is sinds 10/10/10 een macht en kracht meting tussen het systeem en het Schottisme. Over jouw off-Shore industry en tevens over Dos Santos en zijn miljoenen is juist de vraag die Wilsoe bezig houdt.Geen van beide behoren betrokken te zijn, mits “knevelarij” van het OM, niet dat Dos Santos in fout was gegaan (OM moet nog harde bewijzen komen), maar het gaat wat niet ter zake is, om de finciele pijpleiding naar MKF toe op te blazen. Maar eerst moet Dos Santos vals beschuldigd worden, en hier gaat het om!
  Naar het schijnt zijn er geen harde bewijzen tegen Dos Santos en wat er is, is onvoldoende voor beslaglegging! Mij lijkt het, gezien de heftige onbesuisde aanvallen op het Schottisme, dat het OM te Willemstad zich schuldig heeft gemaakt aan “Knevelarij”
  uit machtsbesef om de toestroom naar MKF droog te leggen om zo Schotte op zijn knieëte krijgen. OM neemt risico’s met grote kans op reputatie schade, maar ja De Jongh Elhage is in Waschington en zij weet van wanten wat betreft lobbyen!

 8. @R Willems,. het volk regeert? Het volk doet niets en krijgt niets..

  Wie regeert op dit eiland zijn de familie Dos Santos en Van der Dijs! Zij bepalen wat de regering doet.

 9. He who is silent and bows his head dies every time he does so. He who speaks aloud and walks with his head held high dies only once.

 10. @John, Welke grote projecten doet deze regering dan??????? behalve zakken vullen!Bij pro regering bijeenkomsten zijn ongeveer 400 man dus zo pro regering is het VOLK NIET! en het volk kan ook niet betalen..
  Deze regering doet niets voor het volk. Neem de tula feria.. alle directeuren zijn BUITENLANDERS!!!
  Mensen gaan dood omdat er niets aan de criminaleit wordt gedaan omdat de MvJ zijn crimineel vriendjes wil helpen! benzine electra allemaal maar duurder!!

 11. @John Gefeliciteerd met je bouwvergunning voor je hotel. Deze regering is dus makkelijker omkoopbaar dan de vorige? Deze regering heeft jouw dus geholpen om nog beter je brood te verdienen, dus hoor je tot de groep aanhangers. 1+1=2
  @R. Willems Het is inderdaad tijd dat we ons hele Governace model goed tegen het licht houden en betere checks and balances inbouwen, want anders is het inderdaad lood om oud ijzer. Ik heb ook nooit anders beweerd.
  Voor wat betreft het staaltje van Wilsoe ben ik de eerste die meld dat dit gevolgen heeft voor onze Offshore industry, dus over welke schapen heb jij het?
  En natuurlijk is Dos Santos pissed off. Hij heeft honderd duizenden guldens gestoken om een marjonetten regering neer te zetten en ze kunnen nog geneens voorkomen dat zijn miljoenen worden bevroren.

 12. John, je bedoelt projecten als het miljardenproject te Marie Pompoen van de heer van Assendelft Wijck? Vol trots gepresenteerd door Schotte en Asjes, uitgebreid op de foto’s in alle kranten met de armen om van Assendelft Wijck heen? Daarbij afgevend op vorige regeringen die dit project hadden afgewezen?

  Een jaar later is dit project een groot luchtkasteel gebleken en is van Assendelft Wijck ontmaskerd als een geweldadig oplichter met een strafblad even lang als de lijst van niet betaalde belsstingaanslagen van Jamaloodin.

  Geweldige projecten John.

 13. @Rignald,
  Dit Eiland had kiolonialisme gekend evenals slavernij, dus komt pas uit de hel.Mensen als jij zijn zelf de hel.
  Democratie kent geen IQ, omdat het volk regeert. Jij kan dit zien als voordeel evenals nadeel! Ken jij een beter alternatief dan democratie? Zoniet, doe het wat rustig aan en zwijg!

 14. @R. WIllems

  “Als Eilanders ben je gauw geneigd de mening van een macht over te nemen , onbewust!”

  Welke macht dant? Ik zie namelijk veel dezelfde meningen, alleen van iemand die in Belgie woont lees ik een andere mening.

  Waarom ben jij eigenljik pro regering? Is dat omdat jij van dit eiland houdt of juist omdat jij anti Nederland bent (maar vervolgens wel in een vergelijkbaar land woont)? Je hebt het over dom zijn dat het toch wel slim is? Of jij nou dom of slim bent, feit is dat zij stelen van de bewoners van Curacao…. ik hoef dan niet zo dom en/ of slim te zijn als een Constancia. Dat jij dus bewondering hebt voor zo’n persoon en het ook nog voor hen opneemt zegt iets meer over jou dan over de rest. Je doet jezelf voor alsof je erg slim bent (je hebt gestudeerd toch?) nou wat voor Constancia geldt dom, is toch slim… geldt voor jou het tegenovergestelde… namelijk slim, maar toch dom bent…

  Maar goed nogmaals, ik zou graag willen weten waar jouw houding op gebaseerd is. Haat of regelrechte steun voor de regering?

 15. Als massa op het Eiland zijn jullie allemaal schapen en er zijn weinig persoonlijkheden onder jullie die voorzich zelf denkt. Jullie denkvermogen zijn beinvloedbaar

  Inderdaad R.Willems, jij schijnt de supporters van deze regering goed te kennen!

 16. @WaarGaatDitEilandNaarToe,
  Laat los!
  Als jij destijds zoooo goed bezig was dan zat je nu niet te klagen op het Internet, nee dat dat JIJ in “Genève alweer”…
  Trouwens, jij bent een kei in generaliseren, wat nou “iedereen is tegen deze regering?” Deze regering is bezig met grote projecten die de vorige niet durfde aan te pakken. En het merendeel van de bevolking is pro deze regering!
  Wie tegen deze regering is zijn vaak de buitenlanders die vroeger heel gemakkelijk een verblijfsvergunning en werkvergunning konden krijgen en een kleine groep elite die de touwtjes in handen had destijds.

 17. @WaarGaatDitEilandnaarToe,
  Waarom helaas voor mij? Ik heb geen belangstelling noch in jou, noch waar jij naar toe reist!
  Wat mij bezielt? Die vraag kan ik beter aan jullie Eilanders stellen! Als massa op het Eiland
  zijn jullie allemaal schapen en er zijn weinig persoonlijkheden onder jullie die voorzich zelf denkt. Jullie denkvermogen zijn beinvloedbaar. Ik sta ver van jullie en zie jullie knoeien de één erger dan de ander! Iedereen baalt van de regering, dat is wat jij zegt! Heb ooit gedacht in iets anders, iets beters dan deze regering hoe het dan eruit moet zien? Neen, dat ben je niet in staat, omdat het gewoon, heel gewoon: lood om oud ijzer is! En dàt kunnen jullie niet inzien!
  Het staaltje van Wilsoe? Denk je nu weer niet als alle schapen rond je heen!
  Kijk, indien Dos Santos de vermoedelijk financierder van MFK is, waar zal je dan MFK in zijn ziel kunnen raken? Is het de miljoenen bevriezen? Er wordt nu gelobbyd, omdat de doos nog leeg is. Er zal nu een procedure gestart worden, omdat tot nu geen harde bewijzen zijn, van fouten van Dos Santos. Een loterij is wel opzich bedenkelijk, maar hoeft niet verdacht te handelen! Ik zal hier maar stoppen, Indien je eerlijk bent zal je doordenken en meer bescheiden zijn dan als een schaap, je laat meeslepen met de massa gedachte. Als Eilanders ben je gauw geneigd de mening van een macht over te nemen , onbewust!

 18. @R.Willems wanneer krijg jij je pastechi? of ben je familie van Jacinta.

  Het is door mensen zoals jij dat Curacao naar de hel gaat! Mensen als Jacinta horen geen minister te zijn heel simpel! Als je haar kent dan zou je dat weten. Iemand van de jostiband zou het beter doen dan haar!

  Neem een voorbeeld aan Aruba. De heer Visser is iemand met een beleid met plannen!

  Leg jij maar uit waarom Curacao zoveel kundige mensen heeft en toch worden er mensen met een IQ van 50 minister? Dat jij hierachter staat zegt meer over jou!

 19. @ Wllems R.
  Helaas voor jouw, maar ik ben wel voor het werk in Geneve geweest en vele andere steden. Er is trouwens geen klap aan in Geneve mocht je ooit willen weten waar Constacia is geweest. Wat bezielt je eigenlijk zo voor deze regering in de bres te springen. For your information: Op Curacao baalt iedereen inmiddels van deze regering. Het gaat van kwaad tot erger. Het staaltje van Wilsoe zal ons waarschijnlijk op de zwarte lijst opleveren. Onze offshore industry ondervindt hier heel veel last van. Zij zijn een van onze belangrijke economische pilaren. Alleen mensen die het brood eten van deze regering zijn nog de aanhangers en Rudy Willems uit Belgie.

 20. @Sanders,
  Waarom sorry? Dan gewoon geen respect opbrengen, voor jou het einde van de wereld voor anderen regenwater naar het riool! Wat je ook denkt en doet, dom of niet, de realiteit is, zij is hoe dan ook minister en jij niet! Wie is nu dom? Zij zit in Gènéve en jij niet, dom lijkt toch slim te zijn!

  @Verdonschot,
  Niet normaal zou ik vinden, ondanks jou intelligentie die boven die van de minister als burger uitsteekt, dat jij het Eiland in het buitenland zal vertegenwoordigen! Je kan een nog langere waslijst neerzetten, dat verandert absoluut niets aan de realiteit, hetgeen jij kennelijk niet vatbaar voor bent! Leer denken over jouw eigen grenzen heen en je niet beperken tot eigen kortzichtigheid, het helpt niet! Screenen is zeer zeker goed, maar dan op correcte wijze! Niet eerst druk uitoefen dat ministers niet ministeriabel zijn, dan de VDC als bloedhond erachter zetten, wat ook nooit integer zal kunnen zijn. Dan ga je krijgen dat macht alléén door een nog grotere macht onderuit gehaald kan worden en dat is wat ook gebeurd is! Men kan dan de zaak keren en draaien naar gelieve, maar het zal niet meer helpen de realiteit te veranderen!

 21. Welk rechtschapen en normaal mens zou afgunstig zijn op deze Curacaose minister of op welke Curacaose minister dan ook? Dan moet je wel een behoorlijke klap van een Belgische molen hebben gehad.

 22. Hou je maar bezig met de Hedqige polder, Willems.
  Je weet hier althans niet waar je over spreekt. Dit heeft m.i.niks met afgunst te maken. Het is alleen een grote schande dat zo’n domme vrouw die gelogen heeft op haar CV, opgepakt is voor diefstal een functie als minister heeft kunnen krijgen. Dat geeft slehts aan wat een orrupte bende het hier is,

 23. R. Willems vind het heel normaal dat Curacao zich in het buitenland laat vertegewoordigen door een minister, Jacinta Constantia, die:
  – geen opleiding heeft genoten;
  – veroordeeld is voor een reeks winkeldiefstallen;
  – veroordeeld is voor meineed;
  – betrapt is op het vervalsen van een HBO diploma;
  – grote schulden heeft;
  – herhaaldelijk dronken op straat gesignaleerd wordt.

  Nou mijnheer Willems, waarom zouden we ministers nog screenen als dit gedrag acceptabel is?

 24. @R Willems,

  sorry, maar ik kan geen respect opbrengen voor iemand die bewezen examen fraude heeft gepleegd.
  ze is ook 4 x in NL gearresteerd voor winkeldiefstal.
  4 x gepakt wil zeggen dat ze minstens 100 x gestolen heeft in winkels.
  pakkans 1 oop 25…
  daarbij kan ik vermelden dat ik haar een keer zeer dronken heb gezien hier op het eiland.
  het is te genant voor woorden.
  maar blijf haar maar ophemelen, ze is tenslotten minister geworden.
  het maakt voor u niets uit hoe ze met leugens haar positie heeft bereikt….

 25. Al die ministers zijn te onnozel voor woorden. Maar ze leren tijdens deze kabinetsperiode in ieder geval 1 ding: topografie!!

 26. Afgunst schiet zichzelf plat.
  Altijd weer dezelfde miserabele figuren ziek van afgunst! Mevr. Constancia is hoe dan ook
  minister en jullie niet tot jullie dood toe. Indien jullie beter zijn, waarom zitten jullie dan niet op haar stoel? Dommer zeker?
  Zij verblijft in Génève en jullie niet, dat telt en wie is nu dom?
  Kijk niet naar anderen, maar eerst naar jezelf en dan zal je wel zwijgen!

 27. Komt ze met de boot terug???

 28. Maar 3 medewerkers meegenomen.. is wel weinig hoor

 29. Oei, oei, als je wilt weten welke stad duur is dan is het Geneve wel. Ik hoop wel dat ze hun daggeldvergoeding hebben aangepast, want anders redden ze het er niet mee 8)

 30. Is weer cashen aan daggeldvergoedingen en het eiland op kosten jagen met peperdure vliegtickets en Zwitserse hotels.

  En dat terwijl deze minister, in het bezit van een lang strafblad wegens meineed en een reeks van winkeldiefstallen, totaal geen kennis van zaken heeft. En daar helpt het door haar vervalste HBO diploma ook niets bij.

 31. laar haar aub daar blijven, dit soort kunnen we hier missen als kiespijn…

 32. Wat wil Jacinta als ervaringsdeskundige nog meer weten over tienerzwangerschappen en voeding?

 33. Direct terug naar Curacao en zorgen dat de decompressietank het weer doet!!!
  Dit in plaats van lekker op kosten van de belstingbetaler vakantie vieren en ook nog een flinke daggeldvergoeding opstrijken.

  Ze mag wel oppassen dat ze haar niet ergens badend in haar eigen kots terugvinden.
  Dat heb je namelijk wel eens met alcoholverslaafden.

 34. In dat gezelschap kan ze toch helemaal niet meekomen?
  Stuur -als het al relevant is-toch een gekwalificeerde ambtenaar.
  Curacao staat met zulke ministers voor joker!

 35. business class, 5 sterrenhotel, luxe etentjes etc.

 36. Zal ze wel begrijpen in Geneve waar het over gaat? Ze komt niet zo snugger over dat ze een hele conferentie in het Engels in Geneve zal kunnen volgen. Tjaaaaa zielig

 37. “conferentie eindigt donderdag 24-5”
  MAAR minister is 29-5 weer op Curacao ??????
  Moet ze nog even haar riante dagvergoeding en toch al betaalde businessclasse tripje MISBRUKEN om nog een paar dagen PRIVE daar te blijven.
  WIE conroleert deze TRIPS ???????
  Hier gaat weer (ons) geld door de plee !!!!!!!!!!!
  $$$$$$$$$$hame ……….on YU politicians ……………. $$$$$$$$$$$$$$$hame