• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kokomo-eigenaar Perry van de Mosselaar schrok zich dit weekend een hoedje toen hij op Landfill aankwam. “Grote bergen onbedekt afval zorgen voor een vliegenplaag”, liet hij weten. Afvalverwerkingsbedrijf Selikor laat echter via een persbericht weten dat hier niets van klopt.

“Richtlijnen van Selikor zijn dat het vuil dat de trucks van Selikor en andere gebruikers op het terrein storten, elke dag moet worden afgedekt. Selikor voldoet hier structureel aan”, laat het bedrijf weten. Volgens Van de Mosselaar is hem zaterdag door een medewerker van Selikor verteld dat de machines defect waren en er door bezuinigingen geen geld was voor reparaties. Hierdoor zou het afval aan maanden niet worden afgedekt.

Miscommunicatie
Volgens de Wesley Kook, Managing Director van Selikor, heeft de medewerker de vragen van Van de Mosselaar verkeerd begrepen. “Er is sprake van een misvatting”, legt Kook uit. “Er werd gevraagd of er problemen waren en die zijn er weleens. De medewerker wist niet dat Van de Mosselaar hieruit opmaakte dat het vuil maanden niet bedekt was.”

Warmte
Van de Mosselaar had samen met zijn vader Toin gisteren wederom een gesprek met Selikor. “We hebben een rondje gereden over de vuilnisbelt samen met de heer Kook”, vertelt Toin van de Mosselaar. “Hij scheen het normaal te vinden hoe alles erbij ligt.” In een gesprek met Versgeperst.com geeft Kook wederom aan dat de situatie niet zorgelijk is. “Er ligt altijd wel afval, maar dit is geen situatie van weken of maanden. Het afdekken van afval heeft altijd plaatsgevonden.”

Maatregelen
De vliegenplaag die heerst op Curaçao, erkent Selikor wel. “Dit komt niet door werkzaamheden op de vuilnisbelt Malpais. Er is een plaag in de omgeving van de stranden, maar ook in andere gebieden. Als verantwoordelijk bedrijf heeft Selikor al de nodige maatregelen genomen om te garanderen dat de werkzaamheden op onze vuilnisbelt kunnen doorgaan, ook wordt extra aandacht gegeven aan de problematiek van de muskietenplaag die nu op Curaçao heerst.”

Onderzoek door GGD
Over de oorzaak van de vliegenplaag is bij Selikor nog weinig bekend. “De één geeft de warmte de schuld terwijl Kook een varkensboer of kinderdagverblijf in buurt als schuldige ziet. Op Google Earth is duidelijk te zien dat landfill en Kokomo erg dicht bij elkaar liggen: de afstand is 1700 meter. Het is dus logisch dat de vliegen van landfill komen.” Volgens Van de Mosselaar heeft Kook beloofd een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren door de GGD.

Foto’s door Perry van de Mosselaar

17 reacties op “‘Selikor niet verantwoordelijk voor vliegenplaag’”

 1. @WaarGaatDiteilandNaar.Toe. De persoon in den Haag was geen Caude Wathey,die heeft geen gulden vooruit gehad,degene uit den Haag wel die ging dronken de deur uit met 1500,00 guldens rijker in ze achterzak.had daar geen moeite mee,ook niet met die reisje’snaar st Maarten, na tweedagen slaplullen ging ik mij lekker een paar dagen vermaken en dat kon toen heel goed op het eiland.Alleen mijn ex was er niet zo blij mee???.

 2. Beste Rignald ,

  ik ben een yu di korsou en ik zwem wel eens bij porto marie en (heeel af en toe) bij Mambo en ik betaal noooit!!! Laga Makamba paga paso ta berguensa pa yu di korsou paga pa nan propio playa. Kokomo is trouwens veel leuker dan Mambo en in mindere mate ook leuker dan porto marie.

 3. @Nelli, Jij hebt zeker geld? Kokomo is gelukkig nog gratis en je ziet er dan ook veel YDK die er komen om lekker te zwemmen. Portomari en Mambo zie je geen YDK komen want die kunnen dat niet betalen.

 4. Volgens Kook hebben we wel een oven, maar die draait op een laag pitje en geen geld voor reparatie dus geen huisdieren meer de oven in. Als de machine om af te dekken kapot is wordt er een gehuurd dus daar is geen probleem. Kortom alle equipment van Selikor is aan reparatie c.q. vervanging toe, maar onze regering heeft andere bestemmingen voor het geld zoals Geneve, Dubai, Brazilie, Nederland, Amerika etc. en zo komen we van een surplus per 10-10-10 na 18 maanden op een tekort van 162 miljoen.

 5. @Abraham
  Wist je dan niet over die 10% die je aan Claude Wathey moest betalen.
  Mag toch als algemeneen bekend beschouwd worden.

 6. “Een kinderdagverblijf in de buurt” is wel een koddige vonst van Kook.
  Geeft aardig aan wat het begrip “hygiëne” betekent in het hoofd van deze vuilverwerker.
  Kleine kinderen veroorzaken volgend Kook dus meer vliegen dan onafgedekte hondenkadavers. Altijd maar uitvluchten en een ander de schuld geven. Het lijkt de PS wel.
  Wat een verantwoordelijkheidsbesef heeft deze man. Hooguit dat van een vlieg.

 7. Dus het nieuwtje is eraf en iedereen terug naar Port Mari en straks weer naar Mambo. Vergeten we het hele Kokomo en noemen het weer Vaerssenbaai. No problem.

 8. In 1982 was ik bezig met een Bouwproject op st.Maarten, in de eerste dagen dat ik op het eiland verbleef ondekte ik de afvalbelt in de zoutpan als je er met de auto op reed durfde je niet uit te stappen zo veel vliegen,het geke was als je er weer vanaf reed je bijna geen vlieg meer zag ?er waren toen ook nog geen huisvuilcontainers en grote containers te vinden op het eiland alles ging in dozen of tonnen die werden geleegd/opgehaald door de firma/familie? Richardson.Na een tijdje kreeg ik contact met Claude Wathey,er waren goede gesprekken over een te bouwen vuilverbrandingsoven, toen ik weer terug ging naar Nederland werd er afgesproken dat ik via het antillenhuis contact zou houden met hem,na enkele gesprekken in het antillenhuis over het bouwen van een grote vuilverbrandingsoven,kreeg ik via Claude Wathey vanuit het antillenhuis de opdracht om een offerte te maken voor dit project inclusief alle standaard voorschriften.De dag na deze mededeling kreeg ik een nogal vreemd telefoontje van iemand die graag met mij een afspraak wilde maken over dit project,die zelfde avond zat ik met deze persoon gezelig in een kroeg in den Haag, en kreeg ik na het nuttigen van enkele alcoholische versnaperingen tot mijn grote verbazing een copie van een kompleet bestek over een vuilverbrandingsoven gericht aan het gouvernement st.Maarten onder ogen.deze koste mij wel een paar centjes maar was het waard,enkele veranderingen aangebracht(goedkoper) en het hele zooitje opgestuurd,eindconclusie vele telefoontjes en faxen verstuurd,maar uiteindelijk is er nooit wat van gekomen en er is nu nog steeds geen vuilverbrandingsoven.Het enigste wat ik er aan heb overgehouden is een goede vriend en een paar leuke vakantie’s.Het bestek heb ik nog,alleen de kosten zullen nu wat meer zijn als toendertijd maar duur was het ook weer niet.Deze regering vertrouw ik het bestek niet toe,omdat ze allemaal corrupt zijn en er waarschijnlijk teveel onder de tafel door moet worden geschoven,de volgende regering kan van mij het bestek voor niets in handen krijgen,ik zelf ben ff uitgebouwd dat mogen anderen nu doen.

 9. Ik denk dat het aan de vorige regering ligt!!

 10. Welja mr Kook, een kinderdagverblijf als de schuldige aanwijzen?! Dit kan je toch niet serieus menen?

 11. Eigen vlieg eerst?

 12. Ik stel voor dat we de PAR de schuld er van geven!

 13. op Vaersen baai (kokomo), waren vroeger altijd irritante vliegenplagen.
  dat zou best door Malpais kunnen komen? maar kan ook andere oorzaken hebben.

 14. Blablabla. De dader ligt natuuuuurlijk weeeeeer eens op het kerkhof …….. En laat Landfill nu net dat (bovengronds) kerkhof zijn 🙂

 15. Een onafhankelijk onderzoek door mensen die de conclusie al op zak hebben voordat ze “onderzoek” gaan doen. Dat komt mij bekend voor, weet iemand of er ooit iets is gekomen uit dat andere voorgestane “onderzoek”? Naar waar de olie vandaan kwam die vorig jaar de zuidelijke stranden vervuilde?

 16. Afgelopen donderdag op Cabana gelegen… licht tot half bewolkt met een lekker briesje. Geen vlieg gezien.
  Afgelopen zondag op Kokomo gelegen… licht tot half bewolkt met een lekker briesje. Weggepest door de vliegen. Begrijp aan de hand van dit artikel waar ze vandaan kwamen. Dat het een ‘eilandwijde plaag’ is in de omgeving van stranden kan dus gerust gefiled worden onder de categorie ‘broodje aap’.

 17. De deur heeft mij geslagen en ik ben niet tegen de deur aan gelopen. Dus altijd heeft een ander de schuld.