• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De marinierscompagnie uit Nederland komt de komende weken naar Curaçao voro twee belangrijke oefeningen. Zij zullen een warmweertraining krijgen en een zogeheten ‘combat trackers course’. Daar gaat het om het volgen en interpreteren van sporen.

 
Ongeveer honderd militairen verblijven de komende periode gedeeltelijk in het veld. Koraal Tabak, Landhuis San Juan en Wacawa zullen door hen bezocht worden en daar zal ook met losse munitie worden geschoten.

Goed trainingsgebied
Er vinden vaker militaire oefeningen plaats in het Caribisch gebied, omdat het een goed trainingsgebied is. Dit komt door het klimaat en het uitdagende landschap. Het Commandement der Zeemacht in het Caribisch gebied ondersteunt deze oefening. Militairen kunnen altijd over de hele wereld ingezet worden en daarom is het belangrijk dat zij onder diverse omstandigheden trainen.

18 reacties op “Militairen trainen in Curaçaos klimaat”

 1. he opbouwen van een troepenmacht, is hier niet nodig . Je hoeft alleen maar een melding te maken van een…………………… ? dan zie je alle bewindsvoerders naar buiten vluchten deze kan je dan zo afvoeren richting Klein Curaçao.Het erge eraan is dat het niet helemaal lukt omdat ze te veel op snoepreisjes zijn.
  Ik stel dus voor om aan alle regeringsleden ook de staten uit te nodigen voor een uitreiking van een grote prijs of dat een grote investeerder hun kennis wil gebruiken om hun in te huren als consult waarschijnlijk heb je ze dan wel op 1 plaats. Dit in tegenstelling als er vergaderd moet worden in de staten.

 2. @Eefje,

  Volgens de Westerse wereld is bijna alles een derde wereld legertje…. zo dachten ze ook over Noord-Vietnam etc… Je maakte een grapje, maar je blijft wel je standpunt verdedigen.

  Anyway… een geavanceerd leger is misschien niet nodig, maar je moet wel een afdeling hebben die de mankracht en middelen heeft om in te grijpen daar waar de politie het laat afweten. En hier op Curacao zie ik de politie met hun overgewicht niet zo snel een ieder helpen bij bijvoorbeeld een natuurramp, of zelfs bij een inval van welk land dan ook (zelfs Suriname ;))

 3. laten we deze jongens verwelkomen, en kennis maken met ons eiland, niet alleen het terrein maar ook van onze cultuur.
  een compagnie bestaat uit ongeveer 100 personen, als ze alleen al 200 a 300 euro besteden in onze restaurants, winkels dan hebben we weer een leuke omzet.

 4. @Beste Kasuri, excuzes moi dat je het grapje over die vliegende Korjalen zo serieus hebt genomen, het was leuk bedoeld. Kasuri, wij op Curacao hebben geen leger nodig.We zijn maar een klein eiland met nauwelijks 150.000 inwoners en we moeten het hebben van de Handel. Gelukkig hebben we nog nooit een politicus gehad die een leger wilde. Zo realistisch zijn wij wel Kasuari. Aub, vergelijk Surinames leger niet met de Afghaanse of de Vietnamese. Suriname kan er gewoon niet aan tippen. Alleen al de miljoenen inwoners van die 2 landen, hun oude culturen, hun nog veel oudere Geschiedenis, hun krijgsgeschiedenis enz. Daar kan Suriname noch de Surinamers aan tippen man. Het was trouwens een grapje hoor. Suriname heeft een piepkjein 3e wereldlandlegertje dat geen enkele aanval van een ander groot ZuidAmerikaans land zou kunnen weerstaan. Het leger van Suriname zou enkel tegen zichzelf kunnen vechten, of tegen de bevolking.Ook nuttig voor rampen en overstromingen. Verder niks. xxx

 5. @ seniel boberano. ik dacht echt dat er al meer dan een halve eeuw, als het niet langer is, nederlandse militairen in het Curacaous klimaat trainen.

  Dat is absoluut waar en ze trainen zelfs ook in Suriname regelmatig ook met andere landen samen zoals Venezuela. Absoluut geen gedrag van grote mogendheid of imponeren, maar een plicht als NAVO-lid en het Koninkrijk als beschermer van de Antilliaanse eilanden. Van een Curacaos leger hoeven we het niet te hebben. Je kan moeilijk de soldaten gympies geven en leren hoe ze zo snel mogelijk kunnen vluchten.

 6. @Eefje,

  Wat hadden de noord-vietnamezen, wat hebben de afghanen etc etc…

  Het zegt niets over wat je wel of niet hebt 😉

 7. @Rita, je bent gehersenspoelt door de radio toespraken van Wiels.
  maar trek het je niet aan hoor, want zonder hersens had hem dat nooit gelukt.
  dus die paar hersencellen die je hebt heeft hij toch weten te bereiken.

 8. @rita,
  goede opmerking. nederland wil natuurlijk indruk maken, doen alsof ze een wereldmacht zijn..(lachen man)..maar helaas, dat is nederland helemaal niet.
  het zou misschien op een bezetting moeten lijken, psychologisch gezien dan… het hele gedoe rond het oefengebeuren van het nederlands leger op Curacao draait om (softe) “intimidatie”, zodoende om de Curasoleño angst in te boezemen.
  tenminste, dat hopen ze… eh, ik beef vooralsnog niet van angst, heb ook niet gemerkt dat ik vanwege dat nederlands leger hevige trilaanvallen te verduren heb…

  ik ken verder ook geen Curasoleõs die beven of onder indruk zijn. overigens, het nederlandse leger is niet bepaald wat men noemt een leger waar je U tegen zegt. ‘dat’ gezien de historie van het nederlandse leger. zeker de afgelopen kwart eeuw.
  rita, trainende nederlandse militairen maken op het overgrote deel van de Curasoleños absoluut geen enkele indruk. nos no ta ril ni tril pa nan. (; 😆

  dit nieuws wordt haast als iets ‘nieuws’ gebracht, de kop van het bericht doet denken dat nederlandse militairen voor het eerst in de geschiedenis in de Curacaouse zon trainen?!?
  ik dacht echt dat er al meer dan een halve eeuw, als het niet langer is, nederlandse militairen in het Curacaous klimaat trainen.

 9. @ rita. Voordat het moment komt, dat je Schotte aan zijn drastische toename van het inwonertal gaat helpen, zal je toch eerst moeten OEFENEN/TRAINEN, arme sukkelaar, maar dat wil nog niet zeggen, dat je er dan werkelijk aan deelneemt. Ga koken en je huishouding doen, als je zelfs het simpelste niet begrijpt. Heb je al aan Wiels doorgegeven, dat je alle huizen en gebouwen uit de koloniale tijd vernietigd wilt hebben? Wanneer gaat het gebeuren?

 10. waarom moeten die nederlandse leger hier zijn. er zijn hier geen vijanden. gewoon een bezetting.

 11. @ik steun Jan C. Bouterse heeft namelijk wel goede ervaring hoe om te gaan met mensen die het oneens zijn met een regeringsbeleid. Precies in de lijn van Monk.

 12. Jan C.., kom nou, heeft Bouterse dan een leger? Een paar oude Brasiliaanse tanks ? Misschien ook wel de vliegende korjalen van de Surinaamse luchtmacht die korjaalbommen kunnen afschieten? En de Surinaamse zeemacht die zeker 100 zwaarbewapende varende korjalen omvat.. Chaves, ren..kore swa 😆

 13. Dat lijkt mij ook heel aannemelijk Karel.

 14. @Karel dat is waar. De meeste oorlogen gaan om olie. We moeten snel hulp roepen van Bouterse, Chaves, Castro en Glen Thomas.

 15. Eerst was er handel in Black meat, volgens KArel binnenkort in black fluid

 16. @Karel,

  ja, laten we dat doen…..

  Maar misschien toch een goed moment om Schotte van zijn troon te stoten???

 17. Alle ministers laten meedoen en afknijpen. Daar zou Jacinta zelfs eindelijk een kerel van worden.

 18. Ik denk dat ze aanval op Curacao aan het voorbereiden zijn want dan kan Nederland Curacao overnemen en al die olie onder Curacao voor zichzelf nemen.