• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Strandgasten in Banda Bou en bewoners van Grote Berg en Julianadorp hebben het gemerkt: een vliegenplaag teistert het dagelijkse leven. Kokomo-eigenaar Perry van de Mosselaar zweert dat het probleem ligt bij Selikor, het bedrijf ontkent. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of de overheid moet ingrijpen.

Rubini (43) vindt dat de overheid moet ingrijpen en moet beginnen bij vuilstortplaats Landfill. “Ik ben ervan overtuigd dat het probleem bij de Landfill ligt. Daar zijn al jaren smerige praktijken aan de gang. Op Curaçao wordt afval niet goed verwerkt, daar moet de overheid geld insteken. We zitten met de vieze vliegen.”

Onderzoek
Zijn broer George (46) was het afgelopen weekend op Banda Bou en heeft de vliegenplaag zelf ondervonden. “Het zou kunnen dat het probleem ligt bij Landfill en in dat geval moet de overheid ingrijpen bij Selikor. Als het probleem niet bij Selikor ligt dan moet de overheid een onderzoek starten om uit te zoeken waar de oorzaak ligt. Het gaat hier namelijk niet alleen om een beetje overlast van vliegen, maar ook om de volksgezondheid. Vliegen zijn vieze beesten en kunnen ziektes verspreiden.”

Schoon
De 34-jarige Eunice denkt dat de overheid niet veel kan doen. “Een vliegenplaag zal wel overvliegen. Het is de laatste tijd erg heet en dan broeit er vanalles. Natuurlijk vind ik dat het eiland wel schoner moet worden, maar vliegenplagen komen en gaan. We moeten met z’n allen schoner worden en niet alles afschuiven op de overheid.”

Slechte reclame
Dyana (24) denkt aan de horeca. “Toeristen zijn maar even op het eiland en maken een momentopname van een verblijf. Als die momentopname bestaat uit stranden waar je niet kunt genieten door de vliegen, is dat slechte reclame voor Curaçao. De overheid zou er goed aandoen om dit serieus te nemen.

www.versgeperst.com