• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verschillende wijken hadden vanochtend wederom last van stroomuitval. Vanaf 09.43 uur moest Aqualectra weer om de twee uur wijken af- en aansluiten van het elektriciteitsnet. De oorzaak is een technische probleem met de gasturbine van Mundu Nobo.

 
Om veiligheidsredenen was het volgens Aqualectra niet verantwoordelijk om de machine langer in operatie te houden. Dit veroorzaakte een schaarste van 14 megawatt.

Wijken
Wijken die vanmorgen zonder stroom zaten waren Montaña, Montaña Rey Seru Machu, Katoentuin, Langleven, St. Joris, Koraal Partier, Beurs, Sta. Catharina, Kas Grandi, Spaanse Water, Hanenberg, Brakkeput, Janthiel, Rooi Santu, Sun Vally, Sunset Heights, Schelpwijk, Brievengat,Langleven, Juliandorp en de omgeving van Buena Vista.

Vanmiddag
Het is de bedoeling om in de middag de elektriciteit af te sluiten van de volgende wijken: Seru Fortuna, Muizenberg, St. Jacob ,Suffisant, Dein, Kanga en de omgeving van Sta. Maria. In de namiddag zal het waarschijnlijk noodzakelijk zijn om de omgeving van Sta Rosa; Toni Koenchi , Labadera, Las Almas, Costa Firma, Barbuquet Mahaai, Jonchi, Saturnusstraat, af te sluiten.

Info
Aqualectra zal in de loop van de dag meer informatie geven over de elektriciteitssituatie. Aqualectra betreurt deze situatie en biedt haar verontschuldigingen voor de situatie aan en bedankt de gemeenschap voor het begrip.

7 reacties op “Stroomuitval door defecte gasturbine”

 1. @B. Obispo

  Kun je dat eens quoten? Je hebt het mij namelijk nergens zien schrijven, wijsneus.

 2. Het zal nog erger worden als binnenkort de windturbines worden ingezet. De visionaire Schotte, zal als man die overal verstand van heeft, nog wat aggregaten willen afstoten.
  Dus , als het minder waait is er minder stroom. Een vuistregel bij gebruik van windenergie, is dat de volledig benodigde capaciteit altijd ook op een andere wijze moet kunnen worden opgewekt. De tijd zal het leren.

 3. Volledig incapabel bedrijf, dat bewijst ze inmiddels (vrijwel) elke dag! Ze kan beter per direct verhuizen naar de binnenlanden van Afrika.

 4. Niet zeuren mensen, is een cultuurverschil zegt ene Jelle elders op Versgeperst dus gewoon accepteren of vertrekken naar Nederland.

  Waar in de 50 jaar dat ik er gewoond heb inderdaad nooit de stroom is utgevalen.

 5. Pfffffffff Irri is het!

 6. Altijd ie er een probleem met de stroomvoorziening bij aQualectra, het schijnt maar niet op te houden. Mijn wijk staat niet eens aangegeven in het bericht hierboven. De stroom is nt uitgevallen.

 7. Laat Schotte, Werner Wiels en de RVC van Aqualectra ook meteen hun excuses aanbieden aan het volk.. Zij hebben immers de extra capaciteit verkocht!