• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling heeft woensdag het project ‘The Curaçao Electric Vehicle Platform Initiative’ geopend met de onthulling van de elektrische auto Mitsubishi MIEV. Dit is een project van Curaçao Airport Holding in samenwerking met Aqualectra en Caribbean Motors.

Minister Hakim benadrukte het belang van dergelijke initiatieven voor de ontwikkeling voor Curaçao. “De huidige regering is een groot voorstander van ‘groene’ ontwikkelingen en steunt en stimuleert ondernemingen om mogelijkheden te vinden die milieuverantwoordelijker en zuiniger zijn voor het volk van Curaçao”, aldus minister Hakim.

Internationale markt
Minister Hakim legde ook uit dat ‘groene’ projecten goed zijn om de positie van Curaçao op de internationale markt te verstevigen. Volgens Hakim maakt het project deel uit van de visie om continue de kenniseconomie te ontwikkelen. Dit is de eerste stap in de export van kennis en de ontwikkeling van Curaçao als één van de belangrijkste deelnemers op de internationale markt, wat betreft de distributie van kennis en ervaring. “Met dit soort initiatieven brengen wij een platform tot stand om meer gelegenheid te bieden voor gespecialiseerde beroepen”, aldus Minister Hakim tijdens de onthulling.

18 reacties op “Hakim onthult elektrische auto”

 1. Zo’n elektrische auto is een fantastisch idee, in een land waar de stroomvoorziening zo onzeker is. Maar ach, zo lang de taxi’s op diesel blijven rijden is de mobiliteit gewaarborgd.
  In Nederland zijn we al een paar jaar bezig met dat elektrische gedoe, maar dat komt niet van de grond. Qua milieu schiet je we weinig mee op , want de benodigde elektriciteit moet toch ook beschikbaar zijn. Plus de infrastructuur voor langdurig opladen. Wat is er eerder ? overal laadpalen of het nieuwe hospitaal ? Geld genoeg (tekort) De oplossing voor de toekomst zal toch waterstof zijn. Grondstof : water en zonnewarmte. Het kan in een tank worden opgeslagen en is prima brandstof voor de auto. Met een auto op waterstof, heb je je eigen energiecentrale in de garage, voldoende voor 25 woningen.

 2. Er staat in het stuk een wel erg vage zin:
  ‘Dit is de eerste stap in de export van kennis en de ontwikkeling van Curaçao als één van de belangrijkste deelnemers op de internationale markt, wat betreft de distributie van kennis en ervaring.’

  Ten eerste zullen we deze kennis moeten importeren want er is op dit eiland helemaal geen ervaring met deze auto’s.
  En wat de import van een elektrische auto te maken heeft met “distributie van kennis en ervaring” en dan nog wel de internationale markt daarvan wordt me ook niet duidelijk.

 3. Op een eiland waar zo goed als geen zonnepaneel te vinden is, de ISLA vrij spel heeft, de afvalverwerking een bron van ziektes is en rioolwater (raw sewage) zonder blikken of blozen de zee wordt ingepompt, moet een regering zich niet gaan bezighouden electrische autotjes.

 4. MITSUBISHI i MIEV
  As low as $21,625

  U.S.A. Tariffs:
  What are the costs per charge and on a yearly basis?
  At the current national average of 12 cents per kilowatt hour (kWh), it costs approximately $3.60 for every 100 miles traveled to “fill up” the Mitsubishi i. On a yearly basis (if you drive about 15,000 miles) you’ll end up spending approximately $550 on electricity. Your costs could be significantly lower if “off peak” electricity pricing is available in your area.

  Aqualectra Tariffs:
  Electricity (01) Price (Nafl)
  ≤ 250 kWh 0.5960
  250 kWh 350 kWh 0.7465

  I REST MY CASE!

 5. @ anneke,

  ik zie het al voor me. De St annabaai met een mooi half afgebouwd eco hotel want hier maken ze toch maar weinig echt af. Een eco jacht haven. Dat moet je me een keer eens uitleggen. Zo’n jacht verbruikt meer diesel in 1 weekend dan mijn auto in 1 maand.

  En daarnaast nog wat de mensen toch niet lijken te snappen:
  Je ligt lekker aan je eco resort te relaxen en komt er een half verroest schip langs op weg naar CDM. Dan een mega container schip naar CPA en dan ook nog een gevuld die wat oudijzer komet ophalen. En ja zo nu en dan een marine fregat, Niet echt relax (eco vriendelijk chille) Of gaan ze we die bedijven straks ook sluiten zodat de eco toerist hier een colatje uit een eco vriendelijk plastic flesje kan drinken.

  Trouwen die vuilverbrandings oven om stroom op te wekken is een top idee! 2 vliegen in 1 klap bij wijze van spreken 😉

  Electrische auto is goed! maar wie gaat het reparen? Waar komen die accu’s vandaan? waarom zo duur als er geen invoerrechten op zitten?

 6. proffessional, je vergeet de molens op Noord Kant bij Playa Kanao en Tera Cora dat was ook een groen Project. De belasting verlaging of vrijstelling zonnepanelen ook een.

  Bedoelt Schotte olie onder Curacao of in Curacao? Dat laatste begrijp ik vooral rond Schottegat zit er veel olie in de grond.

 7. De volgende snoepreis van El Hakim is dus naar de fabrieken van Mitsubishi in Japan.

 8. @Anneke, het is een leuke droom.. maar zolang de ISLA de regerings partijen financiele ondersteunen zullen deze niets doen om de ISLA weg te krijgen. Valt het u ook niet op dat deze zgn schone regering niets doet aan die grote stinkfabriek? zelfs de 80-20 regling hoeft de ISLA niet aan te voldoen.. en tja Schotte heeft gezegd dat er heel veel olie onder Curacao ligt dus ze zullen binnenkort wel gaan boren.

 9. @B. Obispo
  Het groene zit em in het feit dat we Aqualectra steeds uitschakelen 8)
  Heeft de regering trouwens wel goedkeuring gekregen van ‘Van der Dijs”.
  Ergens wel pika. De grootste geldschieters van de regering komen er steeds bekaaider van af. Dos Santos is zijn miljoenen kwijt en Van der Dijs levert steeds minder benzine. Een grote groep mensen tankt er pa malu al niet meer. Die funmiles heeft hij er ook al niet uitgekregen. Zou hij de nog onbekende koper zijn van het St. Thomas College. Als het niet uit de lengte komt moet het toch uit de breedte komen?

 10. Nou wat een gezeur zeg. Ik ben heel blij met die electrische auto. Ik bemoei me niet met al die politieke beschuldigingen heen en weer. Ik ben blij met de vernieuwingen en hoop dat we binnenkort echt een groen eiland zijn. We hebben hier alles om zonder vervuilende brandstof te kunnen leven. Ik zie de Sint Anna Baai al voor me, een prachtig gebied met mooie eco hotels, natuurgeneeskundig ziekenhuis, eco jachthaven, eco industrie. etc.
  Laat de jeugd van Curacao maar meedenken.
  Stop met die krabbenmentaliteit om alles wat goed is voor ons aan te vallen omdat de persoon die het brengt een politieke kleur draagt.

 11. Wanneer wordt un Y D K minister in Libanon never nooit het kan alleen maar op Curacao Arabieren Colombianen Venezolanen Minister worden op Curacao!!!!°

 12. En weer $ 100.000,00 in de spaarpot van Gerrit en Hakim erbij.

 13. en als je de hele avond een black-out heb kan je lekker naar je werk lopen.

 14. Ik begrijp niet wat er nou zo “groen” aan een elektrische auto op Curacao is. De stroom voor zo’n auto wordt hoofdzakelijk met fossiele brandstoffen opgewekt. En dan zit je nog met het beperkte rendement van een accu, waardoor weer veel energie verloren gaat. Uiteindelijk verbruikt zo’n auto op Curacao meer brandstof dan een gewone benzine auto.

 15. Dit is toch weer een prive onderneming van Schotte?

 16. de huidige regering is voorstander van groene ontwikkelingen,,dat lees ik toch goed,of niet soms…waar blijft dan die afvalverwerkingsoven ,om het onafgedekte afval te verbranden,en curacao te voorzien van groene energie ipv onbetaalbare electrische auto’s voor de burgers..aqualectra kan beter investeren in een afvalverwerkingsoven,voor groene energy ,dan in dit project…zolang electrische auto s veel duurder zijn dan normale auto s werkt het niet,dan nog eerder een hybride auo…

 17. @ Obispo
  U neemt mij de woorden uit de mond, kon het niet beter zeggen.
  En als men ziet naar welke landen deze ”minister” afreist, heb ik zo mijn bedenkingen bij.

 18. Deze o zo groene regering vliegt wel wekelijks uit naar de meeste verre bestemmingen en keert altijd terug zonder iets bereikt te hebben, anders dan een zak vol daggeldvergoedingen.

  Die vluchten leveren meer milieuvervuiling op dan dat deze elektrische auto’s ooit kunnen goed maken.

  En minister el Hakim spant de kroon, die is zo vaak en lang in het buitenland dat hij zich bij terugkeer weer aan zijn vrouw moet voorstellen.