• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens de Vereniging Oogartsen Curaçao is de samenwerking die Curaçao is aangegaan met Venezuela om oogpatiënten gratis te laten behandelen onverstandig. De vereniging zei dat zaterdag in een reactie op de bekendmaking van het project afgelopen woensdag.

De  regering is blij dat Venezuela Curaçao in zijn humanitaire programma heeft opgenomen dat is opgericht door president van Venezuela Hugo Chávez. Daarbij zijn al meer dan twee miljoen Zuid-Amerikanen behandeld. Minstens 8000 Curaçaoënaars, veelal minder vermogenden, zouden eveneens hulp voor hun oogproblemen kunnen gebruiken, aldus premier Gerrit Schotte.

Kritiek
De oogartsen hebben veel kritiek op het plan. Zo wijzen ze op medische risico’s omdat de betrokken kliniek in Venezuela waar de patiënten worden behandeld ‘nergens ter wereld erkend wordt als een medisch bevoegde instantie, behalve in Venezuela en Cuba’.Ook zijn de artsen boos omdat er te weinig overleg met de lokale artsen is geweest en twijfelen ze aan het aantal van 8000 mogelijke patiënten op Curaçao. Volgens de oogartsen zijn het veelal illegalen die hiermee geholpen worden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Oogartsen tegen akkoord met Venezuela”

 1. Ik zou me niet laten behandelen door een niet erkend medisch bevoegde instantie,al is het gratis! Ik krijg bij dit verhaal eerder een vreemd en onbehaagelijk gevoel bij,,,mensen die een laag inkomen hebben,gratis oogbehandeling geven in een niet erkend medisch bevoegde instantie die niet bekend is in de wereld ??????En als het nou fout gaat? En als ze weer terug in Curacao zijn,wie helpt hun verder met de nazorg en controle?En wat is de ruil?.Wat is de deal?….

 2. @ Bryan

  Geloof me dat Chavez dan met militairen het land binnenvalt en nooit meer weggaat.
  Verrtouw die man voor geen meter.

  laat ze eigen volk links liggen en helpt anderen wel. Dan klopt er toch iets niet.

 3. @kasuari,

  geloof je echt dat er 8000 oogpatieneten rond lopen die geopereerd moeten worden.
  dat is bijna 6% van de bevolking?

 4. Ik vind het goed…. dwingt de oogartsen om goedkopere tarieven aan te bieden. Als er 8000 patienten (SVB?) hier niet geholpen worden, zal dat op jaarbasis een mooi bedrag extra schelen.

  Alleen zal dat geld niet goed worden besteed en verdwijnt hoogstwaarschijnlijk bij iemand in de zakken, plus ze hadden inderdaad wel eerst een locale oplossing mogen vinden door goede onderlinge communicatie.

  Idee goed, uitvoering ongeloofwaardig….. jammer!

 5. Wat voor soort mensen die hier op curazao wonen om je haat uit te drukken op andere mensen die hulp nodig hebben,lijkt well Fasisten die hier komen wonen of geboren zijn die nog well achter zijn in de geest tegen hun mede mens. pas op wanneer dit eiland verwoest wordt door een orkaan categorie5,En dan wie is you dicht beizijnde buur VENEZUELA tog.Lang leve Hugo Chavez !

 6. Dit is bedoeld voor pp patienten en minvermogenden. Spreken die voldoende Spaans om zich medisch te redden. Hebben zij een paspoort? Hoe zit het met de nazorg?

 7. @ Shamu. Het gaat er niet over om mensen wel of niet te helpen. Lees nog een keer.

 8. Als ze die mensen willen helpen, laat ze, illegaal of niet, het zijn mensen…
  al dat politieke gezeur helpt niemand geen stap verder, is er hulp beschikbaar gebruik het…..verzekerd of niet, elke dubbeltje die te redden valt als mens…doen…

 9. “Volgens de oogartsen zijn het veelal illegalen die hiermee geholpen worden.”

  Mooi. Op de boot / vliegtuig naar Venezuela en op de terugweg toegang tot het land weigeren. Opgelost! Alsjeblieft Hugo, veel plezier er mee.

 10. Wederom een charme-offensief van deze regering om alle miskleunen te verdoezelen en wie weet wat nog meer. Iedereen hier is op een of andere manier verzekerd behalve de illegalen dus moeten ook via de SVB behandeld worden.