CURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim heeft deze week de kick-off gegeven voor een activiteitentraject, gericht op Verandermanagement. Het traject moet de medewerkers binnen het ministerie begeleiden tijdens een periode van veranderingen.

“Het is noodzakelijk dat het werk en de inzet van het hele ministerie meer zichtbaar wordt voor de samenleving”, sprak El Hakim tijdens de kick-off van het project. Volgens de minister is het ministerie goed op weg om haar potentieel te bereiken. “De focus moet liggen op het nut voor de gemeenschap op alle niveaus. Een economische ontwikkeling zonder nut voor de samenleving, heeft geen toegevoegde waarde voor mij volk.” Via een video kregen de medewerkers zich op hoe mensen van buiten tegen het ministerie aankijken en het beeld van het beleidsteam.

3 reacties op “Verandermanagement centraal bij MEO”

  1. Volgens Prof. dr. Willem Mastenbroek (VU) zijn twee aspecten bij verandering van wezenlijk belang om een verandering te laten slagen: sturing en zelforganisatie. Volgens hem moet een verandering niet met een top-down benadering worden voltrokken, maar via de lijn waarin chefs met hun teams de vorm van verandering samen bedenken.

    Tja, waarom denk ik dat dit op Curacao toch iets anders werkt?

    Gaat het Hakim alleen om het ZICHTBAAR worden of zijn er ook `performance indicatoren` te bedenken? En wat te zeggen ban TRANSPARANTIE bij vergunningen? En korte dorlooptijden?

  2. Mensen hebben vooral problemen met de regering niet met het ministerie!

  3. Citaat: “Een economische ontwikkeling zonder nut voor de samenleving, heeft geen toegevoegde waarde voor mij volk.”

    Precies daarom moet jij ook opstapen El Hakim, je bent een economische ontwikkeling zonder nut anders dan je eigen portemonnee!!