• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het beslag op de tegoeden van de vennootschappen van loterijbaas Robbie dos Santos blijft van kracht. Dat heeft de Amerikaanse rechter gisteren besloten. Minister Elmer Wilsoe (Justitie) verzocht in april de Justitie in Washington om de beslaglegging op te heffen.

De rechter in Washington oordeelde gisteren dat het rechtshulpverzoek van procureur-generaal Dick Piar op verzoek van de Amerikaanse Justitie moet worden gehonoreerd en dat het verzoek van de vennootschappen van Dos Santos wordt afgewezen. Dit betekent dat de tegoeden van Dos Santos toch bevroren blijven.

Conservatoir beslag
Het beslag is gebaseerd op een tweede verzoek tot beslaglegging in januari, ditmaal voor een conservatoir beslag. Dat is een beslaglegging die wordt gedaan voordat het vonnis wordt uitgesproken, om zo zeker te weten dat er wat te halen valt bij de partij voordat er een duur proces wordt gestart. Het beslag is door de US District Court for the District of Columbia nu aangepast tot een bedrag van zestig miljoen dollar. Minister Wilsoe zou naar zeggen niet op de hoogte zijn geweest van het tweede verzoek tot beslaglegging. Op 5 april verzocht het OM de Amerikanen om, in plaats van de eerste beslaglegging, de tweede beslaglegging uit te voeren.

Fraude
Robbie dos Santos wordt ervan beschuldigd dat hij zijn loterijketen Robbie’s Lottery sinds 2004 als dekmantel gebruikt voor het witwassen van geld en belastingsfraude. Daarnaast zou Robbie’s Lottery achter de schermen gebruikt worden voor een grotere illegale loterij en de verkoop van valse loten. Het Openbaar Ministerie is in 2008 begonnen met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak, dat de Bientu-zaak wordt genoemd.

[scribd id=94040258 key=key-cu23lg2ur4bmpbndyi6 mode=list]

 

23 reacties op “Tweede beslaglegging Dos Santos blijft van kracht”

 1. @ Klaas, doe maar rustig hoor, ik ben alles behalve hysterisch. Ik aanbid helemaal niemand, en weet heel goed dat VS en NL allebei niet heilig zijn.
  Maar als er op mijn eiland mensen aan de macht zijn die zulke ontzettende domme dingen uitroepen (Wiels) en notabene uit pure onkunde, een crimineel proberen van dienst te zijn (Wilsoe) dan reageer ik.
  Je hebt geen idee tegen wie je het hebt, dus hou het objectief en reageer inhoudelijk.

 2. @klaas, Wat is er met jouw mis? Een MvJ hoort geen crimineel te verdedigen! Laat hem maar diven oppakken en veel groter probleem! Dos Santos heeft al dure advocaten!

 3. @klaas. met mensen kapot maken is deze regering begonnen.. Gumbs, Daal, Lopez Ramirez, Goede en ga zo maar door! alleen zodat Dos Santos nog rijker kan worden!
  en bij deze heb jij nu een PAR verbod! Je mag het woord PAR niet meer gebruiken! Jouw vriendjes zitten nu in de regering en zij maken er een tering bende van!

 4. @Wodan, lees jij zelf wat jij post? Een oorlog beginnen op basis van een vraag? Wie is hier knettergek? Vragen staat VRIJ, of je Amerika heet of niet, Punto.

  Het is van de zotte als je door een vraag op een ”invasie” moet rekenen.

 5. @Lew fo’i kas, doe niet zo hysterisch. Je aanbidt vurig jou amerikaanse en nederlandse ”goden”. Hilarisch.

 6. En zo maken Curaçaoënaars eigen mensen kapot. Vooral wanneer ze je niet meer willen steunen. Heb over de radio gehoord dat 2 santos de geldschieter van de PAR was in het verleden….

 7. @churanid, ik den k meer.

  Hillary. who is wilsoe and what is curacao
  Advisor. Curacao is a small island just in front of Venezuela. Great point to attack Venezuela. The goverment says that there is oil in Curacao and the government is corrupt and has many crimineal and maffia friends.
  Hillary. Great reason for us to attack the island and get rid of those politicians. We need a small succes in the war against terrorism.

 8. denken jullie dat ie in het zelfde hokje als zijn broer djo djo gaat zitten? die banden waren er altijd.al tig jaren geleden.

 9. Wilsoe wacht een sobere tijd tegemoed.Eerst een gerechtelijke strafzaak wegens het uitvoeren van opdrachten aangegeven door maffia (Gerrit & co) figuren,daarna een kortstondig verblijf in het gevang opgevolgt met een opname in het nog oude ziekenhuis wegens hartklachten cq maagbloedingen,nou de rest kunt u zelf wel invullen,ik denk aan het verhaal Komproe,wat erg genoeg was, machthebbers gaan over lijken,en dat zou jij toch moeten weten Wilsoe?.

 10. Op pagina 13-14 zegt de rechter met zoveel woorden: “Laat die bananeneilanders maar onderling over bevoegdheidskwesties ruzieën; het is ze even gelukt om onze aandacht te krijgen, maar wat die witwasserij betreft houden we ons nu verder aan de aanwijzingen van onze eigen Attorney General”.

  Klare taal.

 11. Ik zou het erg dapper vinden als dit rariteiten kabinet nu verklaard dat alle amerikanen eigenlijk afstammen van Makakamba’s en dat ze, volgens Wiels, maar met bodybags terug moeten worden gestuurd naar de VS.

  Ze hebben niet alleen zichzelf, maar de hele “Kingdom of the Netherlands” staat in z’n hemd.

  Domheid is niet goed, grootheidswaanzin is slecht, een combinatie van beide is een regelrechte ramp.

 12. Hillary Clinton says: “Who the fu#k is Wilsoe??”
  A guy from Curacao…where is Curacao?

 13. @wodan
  Als wilsoe met niemand praat onder zijn niveau dan kan hij alleen maar in zichzelf praten!

 14. @wooden.. nou hij kan het maar beter snel doen want die man zit straks in Bon Futuro als gedetineerde..

 15. @juny
  Ik denk niet dat de weledelzeergeleerde (geschiedenis gestudeerd tot 1948 daarna ging ie werken…) hr Wilsoe zich verwaardigd met ene Clinton thee te drinken. Wilsoe praat niet met mensen onder zijn niveau !

 16. Sue Wilsoe !!!!!!!!!!!!!

 17. @ Wodan, yes man shit happens !

 18. @woden, Wilsoe is toch deze week in de US om zgn prive redenen? Hij zal wel op thee bezoek bij Hilary zijn.

 19. HALLELUJAH11111111

 20. Oppergod Wilsoe zegt : who the f&&k is Hilary Clinton ? Wilsoe zoekt nu het telefonnummer van de curacaose legerleiding om een datum vast te leggen wanneer we de USA, met al ons eigen legermaterieel dat we maar beschikbaar hebben , de oorlog zullen verklaren en de invasie beginnen.
  Maar wat hij ook zoekt , hij vindt geen telefoonnummer….
  En het enige legermaterieel dat hij tot op heden heeft kunnen vinden was een lek luchtbed..
  En zijn companen Wiels en Asjes zijn in dat verdomde en zo gehate Nederland op familiebezoek….( zij wel, denkt ie afgunstig).
  Wat nu???

 21. Hier wordt Wilsoe even stevig op zijn plaats gezet! Goede actie.

  Maar kan Wilsoe eigenlijk nog wel verder gezichtsverlies lijden nu hij zich heeft ontpopt als het bange schoothondje van dos Santos? Nu hij ook heeft aangetoond geen enkele moeite te hebben met partijleden als Monk (van het 100,000 florin pastechi) en Wiels (wiens maandelijkse bezoeken aan zijn kinderen in het door hem zo verafschuwde Nederland de belastingbetalers al meer dan 100,000 florin hebben gekost)?

 22. Tja zelf in Amerika vinden ze Dos Santos een crimineel.. En een AFGANG voor Wilsoe! Die man moet meteen aftreden als hij ook maar 1 procent integer was!

 23. In de grote wereld lopen zaken toch net iets anders. Ik denk dat de politici zich moeten realiseren dat in dit soort gevallen niet Curacao de gesprekspartner is maar Nederland.