• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eén van de twee politieagenten die in 2006 Freddy Girigorie (toen 53 jaar) ernstig mishandelde en bij de grotten van Hato achterliet, heeft een lichte strafvermindering gekregen. De Hoge Raad kwam tot deze beslissing doordat de zaak, na ruim vier jaar, te lang heeft geduurd.

De agenten Davelaar (34) en Wanga (44) hadden op 31 maart 2011 beide een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor de mishandeling van Girigorie.

Strafvermindering
Maar advocaat Wendenburg van agent Wanga had cassatie bij de Hoge Raad gevraagd omdat ze na ruim vier jaar nog steeds geen zekerheid hadden betreffende hun positie en status. De duur van de zaak is in strijd met het Europees Verdrag (EVRM) en daarmee is bij de strafmaat geen rekening gehouden. De Hoge Raad erkent dat het Hof geen aandacht heeft besteed aan deze zaak, wat kan leiden tot strafvermindering.

Drie weken
De Hoge Raad heeft besloten dat in dit geval de straf met drie weken verminderd wordt, waardoor de straf zeventien maanden en één week wordt, waarvan zes voorwaardelijk. Daarnaast mag de agent voor vijf jaar geen ambt bekleden. De twee agenten mishandelde op 15 november 2006 Girigorie nadat ze een melding binnenkregen dat Girigorie zijn ex-vriendin, die aan de Kaya Castellatus woonde, had lastig gevallen. Het was niet de eerste keer dat de politie moest uitrukken omdat Girigorie zijn ex-vriendin lastig viel.

Mishandeling
De agenten pikten de man op bij de Seru Fortunaweg. De agenten hadden het slachtoffer geboeid en daarna mishandeld. Hij werd meerdere malen met knuppels geslagen, geschopt en in het gezicht geslagen. Bij het huis van zijn ex-vriendin kreeg hij traangas in het gezicht en ogen gespoten. Daarop werd de man meegenomen naar het parkeerterrein voor de Grotten van Hato, waar hij nog een keer in elkaar werd geslagen. De agenten lieten hem vervolgens achter op het parkeerterrein.

6 reacties op “Lichte strafvermindering voor agent”

 1. Ik mis de reactie van Rita!!!

 2. dat van dat uniform geldt ook voor sommigen met een stropdas…

 3. @elizabeth, ben jij ook zo met de regering die dit eiland naar de afgrond brengt? Geef hun maar snel een pak rammel voordat het te laat is!

 4. Geen woorden voor deze laf bekken in uniform,voor mij moesten ze nog voor lange tijd achter de tralies gaan en nooit meer hun ambt mogen uit oefenen!!
  Deze gasten mogen nooit politie agent zijn,totaal gefristreerde agenten die er los lopen en af reageren op anderen!
  Schande!!!Ze moeten zelfs eens een gped pak rammel krijgen!

 5. @ruby, Ik geef ze anders alle eer hoor. Die lafbekken die zo graag vrouwen mishandelen moeten gewoon een lesje geleerd worden.. en bij de rechter komen ze er af met een taakstraf en daarna staan ze weer voor de deur!
  Lage mannen die vrouwen slaan dienen zelf ook gewoon een pak slaag te krijgen!

 6. dat zijn dus de agenten van Curacao????
  schande……
  trek ze een uniform aan en ze denken god te zijn.
  je ziet het al op Hato als je aankomt, mensen daar met een uniform, denken echt dat ze boven de wet staan.