• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een debat over remigratie van young professionals waaraan Statenvoorzitter Ivar Asjes deelneemt wordt morgen live vanuit het World Trade Center in Rotterdam uitgezonden. Vanaf gisteren vindt daar de Flinx Recruitment Expo Dutch Caribbean plaats voor hoger opgeleide eilandskinderen.

Aan het debat participeren naast Asjes ook Maarten de Jong van stichting Kennis voor Curaçao, Celia Pedra van Ban Boneiru Bèk en de Sintmaartense gevolmachtigde minister Mathias Voges. De organisatoren Flinx en stichting KIVA, die zich ook inzet voor young professionals vanuit Curaçao, willen door het voeren van een debat meer duidelijkheid krijgen van de verschillende deelnemers in hoeverre de overheden en bedrijven een rol moeten spelen bij de remigratie.

FRED
Tijdens de uitzending wordt uitgebreid aandacht besteed aan het FRED-evenement in Rotterdam waar meer dan dertig bedrijven en organisaties naartoe zijn gekomen om eilandskinderen te werven. Voorafgaand het debat zullen verschillende young professionals en Statenleden geïnteviewd worden.

Uitzending
Het platform KIVA dat ‘Curaçao young professionals’ en studenten in Nederland vertegenwoordigt, biedt kijkers de mogelijkheid om via social media aan het debat te participeren. Kijkers kunnen tijdens de uitzending vragen en opmerkingen via Twitter sturen door #FRED2012 in het bericht te zetten. De uitzending begint zaterdag om 14.00 uur in Nederland (08.00 uur op Curaçao) en is te volgen via de webiste van KIVA.

7 reacties op “Asjes in live debat”

 1. @ Nederlander,
  Als Nederlander schaam ik mij voor jouw “geestig” bedoelde maar oerdomme reactie. Mijn genen zijn gelukkig niet dezelfde als die van jou dus het woord “onze” is niet van toepassing. Als je pretendeert “beter” te zijn laat dit dan alsjeblieft blijken uit daden en niet uit een misplaatst superioriteitsgevoel.

 2. Interessant de discussie om de 80/20 regeling tijdens het debat.

  Alleen vreemd dat alles wat Korsow is altijd de hanvraag negeert, en dat is waarom deze regeling nodig is. Oftewel, waarom geeft de werkgever de voorkeur aan een macamba of latino.

  Ik weet het antwoord wel, en dokter Spong ook.

 3. @ Edsel, vergat te vermelden dat jij eigenlijk niet de aangewezen persoon bent om dit voorstel aan te doen, tenslotte wil jij ze ook niet hebben. Misschien leest iemand van jullie regering mijn voorstel en denkt, hé dat is wat, kan ik die makamba’s misschien een fee per persoon vragen, deden mijn voorouders ook toen diezelfde makambas ze kwamen halen.

 4. @ Edsel, toen ik jou reactie las en voornamelijk over dat minder intelligente deel kwam mijn koopmansgeest (ja die zit in onze genen) naar boven. Kunnen wij niet een dealtje maken, wij betalen éénmaal de terugreiskosten van deze groep, wij blij, de Curaçaose regering blij. Ik zeg er wel bij dat deze groep uit onze sociale registers wordt gewist en er nooit meer in wordt opgenomen (zogenaamd worden ze op de zwarte lijst geplaatst).

 5. Helaas zullen de intelligente ‘Eilandskinderen’ niet naar Curacao terug komen, die zijn slim genoeg om te beseffen dat ze in dit wespen nest beter niet thuishoren.

  Op het minder intelligente deel zitten wij niet te wachten, de regering natuurlijk wel, precies wat ze zoeken!!

 6. abraham mossel ,hou toch op. je weet niet meer wat je uitmoet halen he?
  jij en je andere oproer kraajers in het geniep, ik ga niet voor jullie de straat op. als ik iets niet goed vind, praat ik liever met de desbetreffende mensen die mij beter kunnen uitleggen wat ik wil weten.(het hoeven geen parlemtariers te zijn)
  ik ben heus niet blij met hoe de zaken gaan, ook niet met wat jullie aan het doen zijn.
  wij zijn met types zoals jij, nu ook door jullie achterdochtige,verscholen oproer,
  haatzaaierijen zat, dus hou op ..

 7. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen,dat Asjes$ co de YDCredders, er met 15 kilo goud en velen miljoenen vandoor zijn gegaan ,deze waren in bewaring gegeven door hun achterban om wanneer de onafhankelijkheid werd uitgeroepen deze te besteden in de opbouw van het land.maar niet getreurd,terug naar de orde van de dag,DUS gewoon door met liegen en bedriegen.