• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Misión Milagro (Wonderenmissie), het humanitaire medische programma van de Venezolaanse president Hugo Chávez, heeft Curaçao in hun programma opgenomen. Dat maakte premier Gerrit Schotte gisteren bekend. Hierdoor kunnen mensen met oogaandoeningen worden geopereerd in Venezuela.

Uit een onderzoek door de consul van Venezuela kwam enkele jaren geleden naar voren dat meer dan 8000 personen op Curaçao, onder wie veel minder vermogenden, in aanmerking voor de behandeling komen. Schotte toonde zich heel verheugd met het akkoord. Misión Milagro heeft tot nu toe miljoenen mensen in Zuid-Amerika geholpen. Het Zuid-Amerikaanse land neemt alle vervoers- en operatiekosten op zich.

© ANP, alle rechten voorbehouden

22 reacties op “Chávez helpt zieken op Curaçao”

 1. Ik zie dagelijks dat ik de enige ben die stopt voor een rood verkeerslicht, dus ik denk dat er 150,000 mensen met oogproblemen op dit eiland zijn in plaats van genoemde 8,000.

  Dat verklaart wellicht ook de stemmen op de criminele MFK partij: in het stemhokje kunnen deze 150,000 kiezers het goede vakje niet zien.

 2. En dan weigert het modepopje Constancia de financiele steun voor medische hulp van Nederland op alle fronten behalve hun domme amstel-ziekenhuis.
  zie
  http://kkc.net16.net/2012/05/weigering-financiele-steun/

  Beetje ruzie zoeken over onze ruggen (of eigenlijk gezondheid). Goed zo Constancia laat ons, het gewone volk maar stikken. Jij hebt de buit al binnen

 3. 8000 mensen zijn met oog problemen, is een feit, dat er in de afgelopen 20 jaar is door de virige regeringen niks geregeld. Toen deze stichting wilde helpen heeft de vorige regering dot geboycot. Nu hebben de artsen en de SEHOS dit ook geboycot. Omdat de naam van Schotte en Chaves bij staat is het slecht? Wat heeft dit met politiek of benzine prijzen te maken? Hoop je dat Nederland jullie gingen helpen? Die zg

 4. Jan C, jij hebt er inderdaad geen kaas van gegeten met je opmerking. Ik apprecieer ook niet dat je onnodig mijn eiland op die manier noemt. Onthoud je van enig commentaar als je niet precies weet hoe het hier geregeld is zeg!

 5. @ Jan C,

  We weigeren het niet. De patient moet aan eisen voldoen om hiervoor in aanmerkling te komen. In NL zouden ze heel duidelijk melden welke dat zijn en waar je je kan melden. Hier wordt alleen gemeld dat het kan en verder geen informatie behalve ene schouder klopje voor de minister president Schotte. terwijl een andere minister het geregeld heeft.
  Het is zoals Beer ook al meldt iedereen verzeker op het eiland. Dus in principe voldoen alleen de illegalen aan de eisen. Dus voor wie is het een voordeel??

 6. Eerst maar eens goedkopere benzine……

 7. Jan C, je weet er weinig van.
  Iedereen kan op Curacao zelf deze hulp krijgen en dat is verzekerd ook. Je moet alleen een verwijzing van je huisarts hebben. Verder zijn er veel onbehandelbare oogproblemen vanwege diabetes en nog wat dingen. Ook op Venezuela werkt dat niet.
  Lees het commentaar vanochtend in het AD er maar over.

  Ook Wiels en Schotte hebben deze oogproblemen; zij zien alles sterk vertekend……
  Hier is geen behandeling meer voor.

 8. ongelooflijk hoe twisted minded jullie zijn. Terwijl mensen met kwalen zitten zonder hulp van jullie eigen bagger eiland, weigeren jullie gratis hulp van anderen voor hun.

 9. @Rignald als venezuela goedkoper benzine zou leveren dan verdiend van der Dijs en kornuiten geen cent meer over de rug van de echte Y D K deze mensen maken ons volk kapot !!!!!

 10. Arme donders die door het eigen land in de steek worden gelaten gaat Chavez GRATIS helpen.
  De simpelste manier om zonder ophef of bloedvergieten het hele eiland Curaçao in de Venezolaanse wurggreep te krijgen.
  Alleen nog wat “goedwillende” ambtenaren op de sleutelposities plaatsen en de regering kan eindelijk naar huis. Kiezen hoeft dan ook niet meer, ingrijpen door Nederland ook niet. Wiels wordt door Chavez benoemd tot “gouverneur voor het leven”. Chavez’ leven dus.

 11. Eindelijk gratis medische behandling voor alle illegalen op Curacao! Wel doen schotte. maar het eigen volk mag blijven lijden. Zoals al eerder gezegd is. Voor wat hoord wat niks is gratis in deze wereld. Maar als ik zo begin te tellen hoeveel projecten er aangekondigd zijn en hoeveel er daadwerkelijk een start hebben gemaakt zijn, valt dit vies tegen. Erger nog als je telt hoeveel projected er aangekondigd zijn en hoeveel projecten er zijn heb je maar 1 hand nodig om ze te tellen.

  Deze reging meet zijn succes aan de and van het aantal gestarte projecten. Hoever is de bouw van al die pleintjes die over het hele land gebouwd zullen worden. Vredenbergplein waarvoor ze nog niet eens een aannemer hadden of een ontwerp. lees geen flauw idee van hoevel het zal kosten)??

 12. Volgens mij heeft versgeperst een fout gemaakt of Chavez. In plaats van oogaandoeningen wordt waarschijnelijk longaandoeningen bedoelt. Klinkt logisch want dat is het gevolg van de PDVSA. Eindelijk dus erkenning van de overlast door Chavez

 13. wiels schotte en zo mag als eerste gaan

 14. Onder ‘minder vermogenden’ begrijp ik ‘mensen die geen SVB verzekering kunnen krijgen’, zoals illegalen?

 15. Ik zou zeggen boycot die handel, wacht Nederland zoals jullie broeders op Bonaire het doen. Succes bros.

 16. En zo topt Gerrit Schotte door, maar wel met voorbedachte raden,nu zijn de oogartsen aan de beurt om hun het brood uit de mond te halen,zo gaat hij het hele rijtje af tot er een grote puin hoop is ontstaan dat Curaçao niet anders meer kan om Chavéz te hulp te vragen (nederland heeft al afscheid genomen van Curaçao in die tijd).
  over 1,5 jaar krijgen wij het volgende bericht voor onze kiezen.Chavéz heeft Curaçao overgenomen met directe ingang,aan gesteld als gezagvoereders onder het regime van Chavéz de commandante zijn Schotte (hoofdopzichter algemeen) Wiels als( uitvoerder en hoofdopzichter) van de bijzonder eenheid terroristebestrijding genaam de zwarthemden,tevens zijn de volgende personen aangesteld als etc etc.

 17. Weer een project met vraagtekens?wat moet hier voor terug gegeven worden (het eiland!).Het zou de regering Schotte & co sieren om een voorbeeld te nemen aan de regering van Frankrijk,de minister president kondigt aan dat hij zelf en zijn ministers een verlaging van 30% op hun huidige loon moeten/gaan inleveren en deze regeling is direkt van kracht geworden,wat let je Schotte & co.en schaf ook ff direkt de daggeld vergoeding af die op snoepreizen worden uitgekeerd, ik denk dan dat het reizen ze gouw is vergaan,het is dan geen pretje meer om voor,nada uren lang in een vliegtuig te hangen, al zit je business Class.

 18. hij helpt curaçao en niet zijn eigen mensen?? is ie wel door de krottenwijk in caracas gereden de laatste tijd??

 19. Kan venezuela gewoon niet goedkopere benzine leveren? dan pas help je het volk!

 20. Dan zal de toekomstvisie over de Isla nog wel een poosje in de lade blijven liggen.
  Voor wat hoort wat nietwaar??? Dat moet zeker Schotte niet vreemd in de oren klinken.

 21. Venezuela neemt alle kosten voor zich, too good to be true. Moet iets tegenover staan, dat doen ze niet voor niets. Wil graag weten wat Curaçao onderhands daarvoor moet geven. Volledig plaatje moet wel doorgegeven worden. Indien inderdaad Curaçao niets moet geven is dit heel goed. Openheid graag!!

 22. Kan Chavez ons ook van Schotte afhelpen? Dat zou pas een mission milagro zijn!

  On a serious note: dit is het zoveelste geval van projecten voorstellen door Schotte die nooit van zijn leven zullen worden uitgevoerd.

  Zoals vorig jaar toen Schotte trots als een hond met 7 staarten op de foto ging met crimineel van Assendelft die een miljard ging investeren in Pietermaai. Het zoveelste luchtkasteel van Schotte en co, want van dat miljard is nog geen cent geinvesteerd en zal ook niet geinvesteerd worden. Want Schotte is het in zijn kringen wellicht niet gewend, maar niet alle investeerdeers willen zaken doen met strafrechtelijk veroordeelden.