• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Elf leerlingen van het Albert Schweitzer College zijn eind april voor twee weken afgereisd naar Nederland om daar de ‘schoolcultuur’ op te snuiven. De leerlingen werden ontvangen door de leerlingen van het Melanchthon Bergschenhoek. Dat meldt de website heraut-online.

De uitwisseling is mogelijk gemaakt via het KANS-programma van het Europees Platform die uitwisselingsprojecten verzorgd tussen scholen binnen het Koninkrijk.

Contact
In januari werden de eerste contacten gelegd tussen de beide scholen. “Het was voor het Melanchthon Bergschenhoek de eerste keer dat we aan een dergelijke uitwisseling meewerkten,” vertelt Nohemy Priest, docent Management & Organisatie van VWO-5, aan de website. “De leerlingen uit 5-VWO die belangstelling hadden konden in het Engels een brief inleveren met hun motivatie. Er kwamen in totaal dertig brieven binnen, waaruit we een keuze moesten maken.” In september zullen vijf leerlingen een trip maken naar Curaçao.

Fundraising
Op het Albert Schweitzer College ging het er anders aan toe. Rachelle Martijn, docent Spaans, legt uit: “We hebben een kleine school en 5-VWO bestaat uit elf leerlingen die alle elf graag mee wilden.” Om ervoor te zorgen dat alle elf leerlingen mee konden heeft de school via een fundraising geld ingezameld waardoor de reis voor de hele klas mogelijk werd gemaakt. Wat hen het eerste opviel toen ze in Nederland arriveerden? “Dat het hier zo koud is!”, roepen de leerlingen.

Gastgezin
In de eerste week verbleven de leerlingen van het Albert Schweitzer College in Delft en volgde een eigen programma waaronder familiebezoeken. Op 4 mei zijn zeven van de elf leerlingen ingetrokken bij leerlingen van het Melanchthon Bergschenhoek. De leerlingen trokken een week met elkaar op en leerden elkaar en de school kennen. Afgelopen vrijdag werd het bezoek afgesloten met een barbecue bij één van de gastgezinnen.

Uitwisseling
Zondagochtend om 06.00 uur stond het Curaçaose gezelschap weer op Schiphol om terug naar huis te gaan. In september volgt het tweede deel van de uitwisseling en zullen vijf leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek voor een week naar Curaçao afreizen. “Wij logeren dan bij degenen die nu bij ons kwamen slapen.”

www.versgeperst.com