• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een reis naar de ruimte is niet voor iedereen weggelegd maar dat geldt niet voor de achttienjarige Nout van Zon. De student wordt dankzij een paper over de toekomst van de luchtvaart, vanaf Curaçao de ruimte ingeschoten, meldt het Algemeen Dagblad. “Dit is de ultieme belevenis!”, roept Van Zon uit.

De achttienjarige student wordt met zijn één durende ruimtetrip de jongste astronaut ooit. De studievereniging van de opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek, die Nout volgt aan de Technische Universiteit van Delft, schreef een wedstrijd uit. Van Zon legde in een honderd pagina’s tellend stuk uit dat vliegtuigen in de toekomst op waterstof zullen vliegen in plaats van op kerosine. “Goedkoper en veel milieuvriendelijker”, aldus de student tegenover de krant.

Winnende paper
Maar liefst 163 studenten hadden een paper ingeleverd om kans te maken op een ruimtereis. Een wedstrijdjury, waaronder KLM-topman Peter Hartman, koos uit de inzendingen de paper van Van Zon. Op kosten van KLM mag de student in 2014 de ruimte in met het ruimtevliegtuig van Space Expedition Curaçao.

Reis naar de ruimte
Van Zon is niet de enige die een reis naar de ruimte heeft gewonnen. Onlangs won de 22-jarige Amerikaan Justin Dowd de ‘Race for Space’ van de internationale krant Metro. Hij maakte een film over  Einstein’s relativiteitstheorie.

4 reacties op “Nederlandse student wint ruimtereis”

 1. Die hele ruimtereis zal toch nooit plaatsvinden. Niet vanaf Curacao.

 2. @Ikke Ikke: waar haal je vandaan dat deze jongen een ‘rijk’ verwend studentje is? hij lijkt me eerder een enthousiaste hardwerkende gedreven student die wat van zijn leven wil maken en een kans wilde maken op een unieke ervaring. Felicitaties zijn op zijn plaats hier, niets anders.

  Trouwens je bent vergeten het stuk te lezen, vooral het gedeelte over het onderwerp van zijn paper!

 3. Begint hier steeds meer op een zure hangplek te worden voor mensen die andere niks gunnen. Jammer

 4. Ja ja. Een verwende ”rijke” student haalt iets in zijn hoofd en daar moet de hele bevolking van een klein eilandje maar de gevolgen (milieuverontreiniging) maar voor gaan dragen, zelfs wanneer deze student inziet dat hij egoïstisch is geweest. Maar de gevolgen voor ons milieu zijn dan al onomkeerbaar. En dat beseft verwende studentje nog niet…