• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR wil dat de Staten opheldering geeft over de kosten van de reis van enkele Statenleden naar Nederland. Volgens PAR-Statenlid Malvina Cecilia kost de reis meer dan 150.000 gulden. “Terwijl de parlementariërs geen hotel hebben geboekt, maar bij familie verblijven”, zegt Cecilia.

“Het is niet duidelijk hoe de reiskosten naar de verschillende steden is geregeld evenals de kosten voor het huren van zalen”, aldus Cecilia. Daarnaast vraagt de parlementariër zich af waarom de delegatie voor tien dagen in Nederland is en maar vijf bijeenkomsten heeft. “Wat doen zij de rest van de tijd?”, vraagt ze zich af.

Parlement in de Wijk
Parlementsleden Gilmar Pisas (MFK), Helmin Wiels (Pueblo Soberano), Eunice Eisden (MAN), Humphrey Davelaar (PNP), Anthony Godett (FOL) en statenvoorzitter Ivar Asjes zijn deze week in Nederland voor de Nederlandse versie van ‘Parlement in de Wijk’. Doel van dit project is om de behoeftes van de Curaçaose gemeenschap in kaart te brengen.

Actie
Maar volgens Cecilia is het project overbodig. “De PAR steunt ‘Parlement in de Wijk’ niet. De coalitie is namelijk al achttien maanden bezig, er zijn genoeg onderzoeken uitgevoerd over de behoeftes van het volk. De overheid had al moeten beginnen met het aanpakken van de problemen.” Daarnaast vindt het PAR-lid dat de overheid zich moet bezighouden met de ‘destrateuze’ gebeurtenissen hier op het eiland, zoals de problemen bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) en inmenging van minister Elmer Wilsoe (Justitie) in de Bientu-zaak.

Veiligheid
Op de vraag of het juist niet goedkoper is dat de Statenleden bij familie verblijven, zegt Cecilia:”Parlementariërs zijn belangrijke schakels voor het volk, ze zijn immers de volksvertegenwoordiger van de burgers. Als er iets met hen gebeurd, hebben we een groot probleem. Daarom is het belangrijk dat zij verblijven op een beveiligde plek. Het is Nederland ook bekend dat Wiels, Asjes en Eisden zich nogal pittig hebben uitgelaten over Nederlanders.” Volgens Cecilia vindt de PAR dat zij als oppositie de overheid moeten ‘dwingen’ om te regeren. “Zij zijn zichzelf nu alleen maar aan het verwennen met snoepreisjes”, zegt Cecilia.

6 reacties op “‘Statenreis kost meer dan 150.000 gulden’”

 1. Als je leest wat zo’n flutreisje zoal kost voor de heren en dame graaiers, is het ze puur te doen om het daggeld á Euro 400,00 pd= Naf 940,00 x 10 x 8= Naf 75.200,00 zakgeld?

  Business Class ticket á Euro 1.900,00 Naf 4.465,00 x 8 ? = Naf 35.720,00
  Hotel kosten Euro 200,00 x 7×9 = Naf 29.610,00
  2 x huur limousine 5 dagen Euro 200,00 Naf 2.350,00 = Naf 2.350,00
  7 x huur auto privé voor familie bezoek 7xEU 95,00x7x8 = Naf 12.502,00
  zaalhuur incl hapjes en drankjes 5x bewaking = Naf 10.500,00
  onvoorziene kosten Naf 5,000,00
  ===============================================================
  totaal kosten NAF 170.882,00
  ============
  Meneer Jasjes leg mij eens uit?,met het kost veel minder ??,en dan heb ik nog het aan de nette kant gehouden,kom eens met een openbare berekening van uw zijde,ik denk dat je dan diep door de mand valt,of er moet op een gigantiche mannier worden gefroudeerd worden met bonnetjes en wat meer van dienzij,doei de komedianten trekken weer voorbij zou mijn vader hebben gezegt.

 2. http://www.telegraaf.nl/overgeld/12143225/__Hoogste_in_de_wereld__.html

  ze kunnen wel weer terugkomen…., denk niet dat curacao de jeugd wat te bieden heeft! hadden weer veel kinderen een tijdje van kunnen eten!

 3. Ohhh ik dacht dat Helmina Wiels in Nederland woondde en af en toe op Curacao is om iemand of iets verrot te schelden. Maar kan iemand mij uitleggen waarom hij dan zo vaak in Nederland is en waarom zijn kinderen in Nederland wonen? Hij haat Nederland en alles wat daar vandaan komt, zijn kinderen kunnen toch ook op Curacao studeren, in het papiamentu? Moet de Nederlandse bevolking dan niet schreewen naar Wiels en zijn kinderen dat zij op moeten rotten anders kunnen zij dat doen in een body bagg!!
  Ik snap het echt niet meer, hoe hypocriet kan iemand zijn.

 4. Tja blijft een lucratief baantje.. Lekker veel reizen en niets doen en lekker je centjes vangen. Moet wel zeggen dat dit niet voor de eerste keer is. Dit is al heel lang gaande en PAR politici deden ook hier gewoon aan mee!

 5. ‘Als er iets met hen gebeurd, hebben we een groot probleem.’ Ik denk dat juist het tegendeel waar is: is een groot probleem opgelost.

  We weten dat Helmin Wiels maandelijks bij zijn kinderen in Nederland op bezoek gaat, met een door de overheid betaald businessclass KLM ticket en een daggeldvergoeding van 500 euro per dag. Die hij onder het mom van kostenbesparing nu legaal in zijn zak steekt door bij zijn kinderen te logeren.

  Volgende maand hoopt WIels de EK voetbal bij zijn kinderen te kunnen zien.

 6. Op de vraag of het juist niet goedkoper is dat de Statenleden bij familie verblijven.

  Nee, dat blijft hetzelfde, want ze krijgen bij de daggeldvergoeding van 200 dollar per dag ook het “geplande” hotel betaald en dat verdwijnt dus gewoon in de zakken van de politici met een cadeautje voor het gastvrije familielid. Ze hoeven geen bonnetje in te leveren voor het (niet) gebruikte hotel.