CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao en de BES-Eilanden heeft een nieuwe huisstijl en logo. Voor de ontwikkeling van het logo zijn de symbolen en woorden sociale rechtvaardigheid, het zwaard, de weegschaal, de rechter, rangorde, autoriteit, ode en onbevooroordeeld gebruikt ter inspiratie.

In het kader van het nieuwe logo is ook een nieuwe huisstijl gecreëerd. Het logo komt terug op allerlei voorwerpen zoals de vlag en correspondentieuitingen van het OM.

Nieuwe uniformen
Het administratief personeel en de receptionisten hebben nieuwe uniformen gehad. Het uniform bestaat uit een blouse/overhemd en een donkerblauwe broek of rok en colbert. Volgens het OM is de kleur donkerblauw, statig en conservatief en straalt autoriteit, stabiliteit en vertrouwen uit. De blouse/overhemd is goudkleurig en staat voor de weegschalen van weleer en wijsheid.

3 reacties op “Nieuwe huisstijl en logo voor OM”

  1. Ik had het hoofd van Wilsoe in het nieuwe logo verwacht.

    Met daaronder ‘sponsored by Dos Santos’.

  2. Balen, hebben ze net een nieuw logo, moeten ze overstappen op het logo van het mnisterie van justitie. daar is dankzij wilsoe geen verschil meer tussen

  3. “Voor de ontwikkeling van het logo zijn de symbolen en woorden sociale rechtvaardigheid, het zwaard, de weegschaal, de rechter, rangorde, autoriteit, ode en onbevooroordeeld gebruikt ter inspiratie.”

    Allemaal kreten die Wilsoe toch niet begrijpt… De loopjongen van Dos Santos!