• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Leerlingen van het Vespucci College moesten deze week hun biezen pakken om hun eindexamens af te leggen. Omdat de school Nederlandse staatsexamens afneemt, moet dit op Nederlands grondgebied gebeuren. Sommige leerlingen pendelen dus heen en weer terwijl anderen op Bonaire blijven deze week.

Sinds 10-10-10 is op Bonaire een speciaal Staatsexamencentrum opgericht waar leerlingen uit de regio terecht kunnen om hun examen af te leggen. Hier leggen leerlingen uit bijvoorbeeld Suriname, Aruba en Curaçao hun examens af. “Afhankelijk van de vakken die de leerlingen moeten afleggen, blijven zij overnachten op Bonaire”, legt rector van het Vespucci College Jeanine Cozijns Isenia uit. “Voor elke leerling is, afgestemd met de ouders, een schema opgesteld en zijn altijd twee docenten op Bonaire.”

Programma
Het Vespucci heeft Landhuis Wanapa afgehuurd als verblijfplaats voor de leerlingen. Voor de leerlingen is een programma opgesteld met activiteiten en natuurlijk veel ruimte om te studeren. “Een groot voordeel is dat er altijd docenten aanwezig zijn die de leerlingen nog kunnen overhoren of dingen kunnen bespreken voor het examen”, vertelt Cozijns Isenia. “En de leerlingen vinden het allemaal prima, ze vinden dat alles goed geregeld is.”

Kosten
De leerlingen van het Vespucci nemen hun eindexamens af op precies hetzelfde tijdstip als dit in Nederland wordt gedaan. Ook tijdens de reis van en naar Bonaire is er altijd een docent aanwezig. De school vergoedt zowel het verblijf als de reis van de kinderen tijdens de examenperiode.

www.versgeperst.com