• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De bank RBC heeft uit voorzorg een aantal pinpassen van klanten geblokkeerd, die hadden gepind bij ATM die waarschijnlijk is geskimd. Versgeperst.com meldde vorige week al dat het aantal skimming-gevallen is toegenomen, nadat de verhalen van lezers op de redactie binnenstroomden.

Verschillende lezers van de site stuurden vorige week hun verhaal over skimming naar de redactie. Meerdere rekeningen waren geplunderd door opnames in verschillende landen als Mexico, Verenigde Staten en Santo Domingo. Politiewoordvoerder Reginald Huggins gaf tegenover Versgeperst.com aan dat er vorige week meer dan vijftien aangiftes van skimming bij de recherche waren binnengekomen.

Deblokkeren
De RBC- klanten waarvan de pinpas is geblokkeerd, worden verzocht zich te melden bij de bank met legitimatie om de passen weer te laten deblokkeren. Daarnaast raadt de bank haar klanten aan om hun rekeningsaldo goed in de gaten te houden. De bank verwacht dat de problemen rond de geskimde automaat aankomend weekend zijn opgelost.

2 reacties op “RBC blokkeert pinpassen uit voorzorg”

 1. Een paar weken geleden meldde de RBC ‘vol trots’ dat zij als enige bank op Curacao hun ATM’s 24 uur per dag online in de gaten hielden. Blijkbaar toch niet zo’n betrouwbaar systeem of toch een ‘broodje aap verhaal’ van die bank.

 2. Over hoeveel pinautomaten praten we eigenlijk? Er zijn standaard preventieve middelen aanwezig die volgens mij bij een willekeurige specialistisch groothandel gekocht kan worden. Het vergoeden van de skimgevallen kost de bank veel meer dan het aanschaffen van die preventieve middelen….

  Volgens mij kan je zien bij welke pin automaten er skimming heeft plaatsgevonden… de gleuf van de pinpas is gewoon groter dan normaal, omdat ze er iets afgehaald hebben…

  ach tja… blame it on the island mentality… kan morgen ook wel 😉