• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe wil stopzetting van het volgens hem illegale strafrechtelijke onderzoek naar de vervolging van Robbie dos Santos. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers: is het terecht dat minister Wilsoe zich bemoeit met de zaak rondom de loterijbaas.

 

De 59-jarige Wilmar vindt dat Wilsoe de zaak van het Openbaar Ministerie (OM) moet overnemen. “Het onderzoek moet ook niet in Amerika worden uitgevoerd. Het is toch hier op Curaçao gebeurd? Dus ik vind dat het onderzoek ook hier moet plaatsvinden. Het kan ook het imago van ons eiland schaden als het onderzoek in Amerika wordt uitgevoerd.”

Imago verslechterd
Moises (60) vindt daarentegen dat het een taak van het OM is. “Hij mag zich hier absoluut niet mee bemoeien. Het imago van Curaçao verslechtert, geldschieters blijven weg. Er zijn op Curaçao heel veel dingen gebeurd en daar heeft de minister nooit iets over gezegd maar nu ineens wel? Alleen het OM mag zich hiermee bemoeien of het Koninkrijk.” Moises denkt dat Wilsoe zich met de zaak bemoeit omdat er geld in het spel is, ‘het gaat om 30 miljoen!’.

Onpartijdig
“Nee, zijn bemoeienis is onterecht”, roept Johan (53). “Hij mag zich als minister niet in laten gaan met dit soort zaken en hij moet onpartijdig blijven. Dos Santos is een vriend hem dus dan mag hij zich hier al helemaal niet mee bemoeien.”

Criminaliteit Curaçao
“Ik snap de gang van zaken niet rondom deze minister”, zegt de 51-jarige Nelson. “De ene keer zegt hij van niets te weten en dan komt er ineens een brief naar buiten. In ieder geval, hij mag zich hier niet mee bemoeien. Het onderzoek loopt nu en dat moet zo blijven. Laat hij zich bezighouden met de criminaliteit hier op Curaçao.”

Ene ergenis na de andere
Cris (59) deelt de mening van Nelson. “De minister van Justitie moet zich bezighouden met lokale problemen, zoals de roofovervallen en het gevaar in het verkeer. In de Dos Santos ‘case’ zit is wel veel geld gemoeid. Maar schoenmaker blijf bij je leest.” Volgens Cris weet Dos Santos zich wel te redden met zijn ‘talrijke advocaten’. “Als Wilsoe zich hiermee bemoeit komt Curaçao weer op de internationale ‘Black list’ te staan, zoals in het geval van de VDC”, gaat Cris verder. “We staan al genoeg op de black list door al die domme dingen wij de laatste tijd uithalen, die wij later proberen mooi te praten en te beargumenteren. De bevolking van Curacao, die de politiek nauwkeurig volgt en verstand van zaken heeft, ergert zich dood aan de laatste ontwikkelingen. De ene ergenis na de andere.”

25 reacties op “‘Wilsoe moet onpartijdig blijven’”

 1. Kan de orde van advocaten niets doen hiertegen? Zij zijn de specialisten op het gebied van recht en hebben tevens het geld.

 2. Las net dat Jamaloodin zegt geen verdachte in deze Bientu zaak te zijn. Nou denk ik zomaar dat hij dat in goud op zijn voorhoofd kan schrijven, maar dat het OM uiteindelijk beslist wie zij als verdachte in hun boeken hebben staan en wie niet. En dan die kinderachtige opmerking van hem dat hij niet is vastgehouden nog in beperkte detentie heeft gezeten dus hij vind zichzelf geen verdachte, zouden er echt mensen zijn die deze stupide opmerkingen seriues nemen ?
  Persoonlijk heb ik het gevoel dat hij op zijn tripjes naar Miami hand en spandiensten verleend aan Robbie. Tenslotte heeft hij vrije doorgang op Hato en kan ongecontroleerd in en uit reizen, met dank aan Gerrit.

 3. @M. Isenia,

  Kom even met betere voorbeelden zeg…

  Wat heeft het voor zin om een dode te veroordelen?
  Sinds wanneer is overspel volgens de wet verboden?

  Sjonge2 zeg..

  Jij hebt blijkbaar een grotere hekel aan Dos Santos (en wellicht de hele familie), dan een minister die de rechtsgang probeert te verstoren. De minister is er voor het hele volk, terwijl Dos Santos slechts iets doet voor zichzelf en eventueel zijn familie.
  Je moet je druk maken om Wilsoe en alle andere ministers die van de bevolking stelen… diezelfde ministers zijn een voorbeeld voor de minderjarigen met een pistool… Zij kunnen zich niet als een Dos Santos gedragen, want om belasting te ontduiken, moet je eerst veel inkomsten hebben… en denk jij dat deze minderjarige nog met een pistool rondlopen om een overval te plegen als zij zoveel geld hebben om o.a. belasting te ontduiken?

  Ik heb meer begrip voor een Dos Santos, omdat hij zaken doet voor zichzelf met eigen geld, dan een persoon die er eigenlijk voor het volk moet zijn (regeringsleden) en verkeerde dingen doet met gemeenschappelijk geld. Overigens met de huidige regeringsleden, stel je eens voor dat het ontdoken belastinggeld wordt geind… dat is inmiddels al 10x uitgegeven aan snoepreisjes!

  Pak dit probleem aan bij de wortel…. namelijk de regering. Als de regering wordt aangepakt en er komen betrouwbare mensen op die plaats, dan zet je een Dos Santos zonder veel inzet direct buitenspel.

 4. @Kasuari, Klinkt leuk maar je weet dat het niet helemaal klopt. Ghaddafi en Hitler zijn nooit veroordeeld.. of OJ Simpson. Zijn ze daarom onschuldig? Is Bill Clinton niet schuldig aan overspel want hij is er niet voor veroordeeld.. Rijke criminelen hebben vaak dure advocaten ddie hier en daar wel iets vinden..

  Als jij van curacao bent dan ken je de familie Dos Santos ook wel beter..

  Nou er is een onderzoek gaande dus als Dos Santos onschuldig is dan hoeft hij nergens bang voor te zijn, Raar dat de Minister van Justitie nu wel persoonlijk aan het interveren is en zelf het onderzoek wil stoppen.. Opvallend dat hij hiermee samenwerkt met de advocaat ban Dos Santos en deze Dos Santos financieert de regering..

  Als er geen personen zoals Dos Santos zijn (want hij wil wel return investment hebben) dan zou er meer geld zijn voor onderwijs en sociale vorming en zullen er geen minderjarige meer riondlopen met pistolen. Dos Santos heeft liever dat mensen niets krijgen en hij nog meer geld kan binnenhalen. Helaas is gebleken dat deze regering er geen problemen mee heeft dat mensen geen belasting betalen…

 5. @mipueblo, Stel je nu voor om
  adviesbureau Schalke & Partners
  eens het ministerie van Wilsoe te laten onderzoeken?

 6. @M. Isenia,

  “Leg jij aub uit waarom de PG partijdig is? Er is een strafrechtelijk onderzoek naar de heer Dos Santos (een bekende crimineel op het eiland). Als Dos Santos onschuldig is dan komt dat wel uit het onderzoek.”

  Je bent pas schuldig als je schuldig bent bevonden, maar bij jou moet je als verdachte je onschuld aantonen om geen criminele stempel te krijgen? Dus Dos Santos (en elke andere verdachte) is bij voorbaat een crimineel, is dat ook zijn reden van het strafrechtelijk onderzoek? Of is er een strafrechtelijk onderzoek gestart, omdat men hem verdenkt van iets?

  Wat heb jij trouwens liever een Dos Santos, of een minderjarige met een pistool die je een keertje komt beroven? Als het onderzoek doet blijken dat hij schuldig is, dan moet hij gewoon op zn blaren zitten. Maar doe mij maar liever een persoon als Dos Santos dan een minderjarige met een pistool op zak, wat echt een gevaar voor de samenleving is. Iedereen die belasting onderduikt moet aangepakt worden, maar dat is een taak van de overheid.

  Dit hele gebeuren omtrent Dos Santos kan je met een adem Schotte & Co bij noemen… Dos Santos wilt zo snel mogelijk geld verdienen (foute zakenman)… Schotte & Co (dieven) stelen dubbel zo hard van de bevolking en zij helpen Dos Santos op dit moment (blijkbaar willen ze meer geld krijgen). Dos Santos heeft het geld sowieso gekregen van de bevolking 😉

 7. @mipueblo, Leg jij aub uit waarom de PG partijdig is? Er is een strafrechtelijk onderzoek naar de heer Dos Santos (een bekende crimineel op het eiland). Als Dos Santos onschuldig is dan komt dat wel uit het onderzoek. Feit is dat de Minister van Justitie daar niets mee te maken heeft vooral niet omdat Dos Santos deze criminele regering financieel steunt. Obama mag ook niet worden gesteund door de maffia!

  en wat heeft corruptie in een ander land te maken met corruptie in Curacao? Is het daarom goed.. sorry maar ik ben aan het twijffelen of jij een IQ hoger van 50 hebt..

 8. Minister Elmer Wilsoe mag NIKS STOPPEN, dit strafrechtelijke onderzoek moet DOOR gaan.

  Als Dos Santos schuldig is moet hij naar de gevangenis. Wat heeft hij al die tijd met die miljoenen gedaan? Heeft hij de mensen op Curaçao geholpen? Nee.

  Wie heeft hem zo rijk gemaakt door lotnummers bij Robbie’s Lottery te kopen? De Curaçaose bevolking.

  De Amerikanen zullen ons nu uitlachen met al die miljoenen van al die jaren lotnummers te hebben gekocht van de Curaçaose bevolking bij Robbie’s Lottery.

 9. De minister van justitie die optreedt als advocaat van de verdachte..Die stelt dat er geen vervolging mag worden ingesteld omdat ay de belastingdienst daar niet om heeft gevraagd. De belastingdienst valt dus onder Jamaloodin, en dan zijn we weer bij Robbie dos Santos. Kortom, iedereen werkt mee, behalve die verhipte OM. Wat een stakker die Wilsoe. Ze moeten hem aardig bij de ba…. hebben dat hij zo krampachtig doet. Ben onder de indruk van OM! Stel dat Wilsoe wordt gechanteerd, waar moet hij heen? Het OM? de (AI) VCD? Hij heeft zich aardig in de nesten gewerkt. In Japan zou zo`n minister de eer aan zichzelf houden en van het Plaza hotel springen.

 10. Meneer Wilsoe wil je echt iets aan criminaliteit doen, zorg er dan voor dat onderstaande tafarelen hier niet gaan voorkomen en laat die witte boorden criminaliteit over aan het OM, dat gaat jou echt boven je pet.
  JOHANNESBURG – Een Zuid-Afrikaanse man is door een woedende menigte gedood voor het stelen van een mobiele telefoon. Dat meldde de politie in de noordelijke stad Polokwane maandag.
  Het geschreeuw van de eigenaresse van de telefoon alarmeerde de menigte. De man werd gevangen en met stenen en andere voorwerpen doodgeslagen. De politie heeft een onderzoek geopend.
  In Zuid-Afrika zijn dergelijke lynchpartijen aan de orde van de dag. Van de gemiddeld 43 mensen die daar elke dag omkomen, sterft 5 procent door toedoen van mensen die eigen rechter spelen.

 11. Wilmar je hebt het duidelijk niet begrepen, de “handelingen” in onderzoek zijn hier gepleegd en worden hier onderzocht. De profits van die “handelingen” zijn verstopt (anyhow bij banken in de USA gedeponeerd) en daar is beslag opgelegd. De USA voert dat beslag uit in afwachting van verdere instructies van ons OM. Dat is het enige dat de USA in dit onderzoek doet. Ik hoop dat je nu een beetje begrijpt wat er speelt.

 12. Kuruptie nummer 1 van europa.
  Topman vaak fraudeur door Bart Olmer
  AMSTERDAM – Daders van grote interne fraudezaken zijn meestal ’loyale’ leidinggevenden, die al langer dan tien jaar in dienst zijn bij een bedrijf.

  Dit stelt particulier onderzoeks- en adviesbureau Schalke & Partners in een onderzoek naar de daders achter het stijgende aantal interne bedrijfsfraudes. „De laatste jaren wordt een stijgend fraudepercentage vastgesteld. Een voor de hand liggende conclusie is dat dit door de recessie komt, waardoor men heeft moeten inleveren en bonussen misloopt en men tracht de levensstandaard door inkomsten uit fraude hoog te houden.”

  Op basis van onderzoeken van forensisch accountants en brancheorganisaties van onderzoeksbureaus, heeft het bedrijf een ’daderprofiel van de interne fraudeur’ opgesteld: 76 procent van de fraudeurs is tussen de 35 en 55 jaar oud, een derde van alle fraudeurs werkt bij een financiële afdeling en een kwart van de daders heeft een ceo-functie. Zeven procent van de daders zit zelfs in de Raad van Bestuur.

  „Het aandeel van frauderende bestuurders is enorm toegenomen in deze tijden van recessie. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het gegeven dat men bonussen moet inleveren maar het imago voor de sociale kringen waarin men verkeert moet ophouden. Dit laatste is vooral gebaseerd op onze praktijkervaringen. Het percentage fraudeurs dat al langer dan 10 jaar binnen een bedrijf werkt is sterk opgelopen en met 33% het hoogste percentage.”

 13. goed werk van wilsoe,alleen jammer dat hij zich zo weinig bekommerd ,voor de veiligheid vd inwoners van curacao,,door het aantal roofovervallen,moorden en verkeers ongevallen niet terug te dringen,of op te lossen..de criminaliteit zal de welvaart van curacao aantasten,wordt wakker wilsoe!!!

 14. Iedereen beschuldig min Wilsoe van partijdig wanner wordt pg en om op curacao onpartijdig dat is hun plicht.dat zijn de echte kurupt op het eiland.
  min Wilsoe je bent goed bezig ruim op de boel stuur ze terug naar hun eige kurupt Nederland.

 15. Ik vind eerlijk dat er een handtekening actie moet komen om deze graaiers en oplichters te stoppen. Ik kan dit nog steeds niet geloven. Hoe zijn deze dingen dan mogelijk?
  Heeft niemand in de regering dan ballen genoeg om er een keer NEE te zeggen?

  Huidige regering jullie zijn allemaal een stelletje slapelingen, geen MANNEN EN GEEN VROUWEN.
  Slappe slappe Ja knikkers die ons eiland voor een dubbeltje extra zouden verkopen aan MAFIOSI.

 16. PS Ook Herman Finkers had al zo’n moeite met het uitspreken ervan, ik van het schrijven; criminaliteit

 17. Beste Nelson

  De Minister houdt zich al een tijdje bezig met de crimininaliteit, het ware alleen beter als hij aan de andere kant van de streep zou staan

 18. Sorry Wilmar, ons eiland is allang één groot beerput geworden dankzij jouw leider.

 19. ik weet zeker dat de heer Wilso zeer integer is en de belangen van het volk behartigd.
  De heer dos santos behoort toch ook tot het volk……

 20. Er zullen wel extra bolo’s worden uitgedeeld aan Wiels cs. Typisch staaltje van Wiels cs politiek. De kriminalidat loopt de spuigaten uit en grote boeven wordt de hand boven het hoofd gehouden.Zolang Wiels in de auto van DS wordt gesignaleerd is het duidelijk welke politiek deze figuren bedrijven. Non dus.
  Om over dat andere figuur maar niet te spreken.

 21. Wilmar laat precies zien waarom het er op dit eiland zo aan toe gaat.

 22. Heeft u wel eens gehoord van het bekende spreek woord,deze vissers viste achter het net,en vingen bot, nada ,niks.Je zou bijna gaan geloven dat deze vissers twee broers zijn.De inkeer regeling gaat in iedergeval voor Dos Santos niet meer door ondanks zijn broer dit voor hem had geregeld of denk u nu echt dat dit voor de Curaçaose bevolking was/is.De normale curaçaoenaar heeft op dit moment amper te vreten en weet niet meer hoe hij zijn schulden/hypotheek moet betalen, nee dit was puur voor broer lief, geloof mij maar, maar ik geloof ook nog wel in een beetje gerechtigheid en dat voor Dos Santos deze regeling niet meer zal en kan geleden,of gaat onze minister Wilsoe zich daar ook mee bemoeien,als dit zo is kan hij beter de advocaat van Dos Santos ( is hij al !!! )worden,alleen al om het extra salaris??.

 23. Kijk er lopen te veel soort mensen rond als Wilmar,hij denk dat het onderzoek in Amerika word gevoerd nee Wilmar dat is het OM Curaçao,en op verzoek van dit OM worden alleen de gelden bevroren door de Amerikaanse overheid van R Dos Santos cq zijn bedrijven.En wat Wilsoe betreft het licht er dik bovenop dat hij een goude kluif is beloofd om het hele zooitje te ondermijnen,al kost het hem zelfs zijn eigen kop,als het hem lukt om onze democratie naar de kloten te helpen want anders is het niet als dit spelletje lukt.De bedoeling is dat deze zaak hoe dan ook niet door gaat of word geseponeerd,als dit lukt dan kan er geen tweede keer een zaak worden geopend voor het zelfde feit,dus tel uit je winst Dos Santos ( poen is dan ook gelijk wit gewassen????)en Wilsoe,en nog maals ,het maakt hem en Wiels, Shotte&co geen klote uit of de regering valt,dat geld moet los(terug) en niet anders,dan beginen zij gewoon weer bij nieuwe verkiezingen met het zelfde liedje alles beloven en met het geld wat vrij is gekomen worden er van alles en nog wat uitgedeeld en denken daar weer mee te winnen.Want 30 miljoen $ is nog altijd 51 miljoen Nafjes,en daar kan wel wat van af toch.Het werkt als een boemerang al die poen komt gewoon weer terug zie ( v.d Dijs ) hoge benzieneprijzen OB,etc.Het ergste is dat Curaçao zelf
  totaal naar de knoppe gaat ,maar dat intereseerd deze graaiers geen ééne mallemoer zoals Wiels dat woord zo mooi kan uitspreken.

 24. Wilmar lijkt me wel een soberano..

  Idd ik heb Wilsoe in de 1.5 jaar eigenlijk helemaal niet actief gezien. Vaak zit hij te slapen op zijn werk en in het parlement. Roven en moorden maken hem niets uit maar nu ineens is het belangrijk!

  Ik hoop dat dit strafbaar is want Wilsie verdiend het om naar Bon Futuro te gaan maar wel als gedetineerde!

 25. Met US$ 30 miljoen kan je heel veel pastechi’s kopen als dat geld vrijkomt ;-)). Wellicht zit er voor de persoon die het lukt het onderzoek te stoppen zelfs een bolo tussen. Want eerlijk, ik heb Wilsoe en Wiels nog nooit zo aktief gezien..