• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-minister van Onderwijs, Omayra Leeflang, maakt zich sterk voor een ‘Darly Lai’ wet, waardoor kindermoordenaars geen gratie kunnen krijgen. Maar zij zal niet namens de PAR dit voorstel indienen. In een open brief stimuleert Leeflang kinder- rechtenorganisaties tot een wetsvoorstel.

De oud-ministers probeert de Kinderbescherming, Stichting tegen Kindermishandeling en Bos Hubentut te stimuleren om dit wetsvoorstel in te dienen bij de Staten. Het voorstel zal de Darly Lai-wet genoemd moeten worden, omdat de behandeling van gratieverlening voor kindermoordenaar James Murray veel stof op liet waaien op Curaçao. Murray vermoordde in 1979 de zesjarige Darly Lai en liet haar lichaam achter in de mondi bij Hato.

Handtekeningen
De drie kinderrechtenorganisaties organiseerden kort nadat het nieuws over James Murray uitbrak een handtekeningactie. “Dit leverde meer dan 20.000 handtekeningen op. Dit is een fundamentele boodschap dat de gemeenschap gruwelt van het idee dat een kindermoordenaar vrijkomt”, zegt Leeflang. “Daarom wil ik het wetsvoorstel houden waar het hoort: bij de organisaties die zoveel handtekeningen hebben opgehaald en zoveel eenheid in de maatschappij hebben gecreeerd.”

Preventieve muur
Op de vraag waarom de oud-minister specifiek pleit voor een wet voor kindermoordenaars, antwoordt Leeflang: “Een kind is onbevangen en kan zich niet verdedigen. We moeten een preventieve muur bouwen om onze kinderen. Daarnaast is het wetsvoorstel een vorm van waardering voor het leven van dit jonge kind, Darly Lai, dat is geofferd.”

Honderd procent
Leeflang is bereid om de organisaties te helpen met het formuleren van het wetsvoorstel. Volgens de oud-minister hebben Stichting tegen Kindermishandeling en Bos Hubentut laten weten dat ze voor 100 procent achter het idee staan.

4 reacties op “Leeflang stimuleert voorstel wet ‘Darly Lai’”

  1. dan mag Omayra samen met James koffie drinken in bajes voor haar 23 miljoen kwestie met schip Carla-Omayra

  2. @ Jan. C moord niet uit haat,wraak en waarom dan ook en dan hoeft niets je vergeven te worden.

  3. vergeef om vergeven te worden.

  4. niet alleen moordenaars maar ook de moordenaar en die, al uit zijn voor welk vergrijp dan ook levenslang geven.en met terugwerkende, niks verjaart.