CURAÇAO – Gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, was vrijdag aanwezig bij de manifestatie van ‘Mi ta bon’ en IMAR. De Nederlandse overheid  wil de subsidie voor specifieke hulpverleningsprogramma’s voor complexe problemen binnen de Antilliaans/Arubaanse gemeenschap in Den Haag stopzetten.

De overheid wil dat reguliere hulpverleners per 2013 dit op zich gaan nemen. In het clubgebouw de Mussen in de Haagse Schilderswijk werd de manifestatie gehouden. De vereniging ‘Mi ta bon’ vertegenwoordigt de Antilliaans/Arubaanse gemeenschap en IMAR de Marokkaanse gemeenschap.

Centrale punten
Tijdens de manifestatie stonden twee punten centraal: mensen weten hulpverleners niet te vinden en er is geen begeleiding van proces. Het eerste punt gaat in op hulpbehoevenden die niet altijd de weg weten te vinden naar reguliere hulpverleners. Daarnaast zijn Mi ta bon en IMAR van mening dat reguliere hulpverleners niet altijd in staat zijn om deze mensen op de juiste manier te begeleiden. Volgens hen heeft dit te maken met verkeerde verwachtingen en culturele verschillen.

Programma
Volgens het tweede punt gaat de kennis van specifieke hulpverleners verloren als de overgang van specifieke hulp naar reguliere hulp gaat. Hierdoor zouden hulpverleners van specifieke zorg zich in de kou gezet voelen. Gedurende de manifestatie werd er gediscussieerd, een boekpresentatie gegeven, een film en muziek getoond en werden er lezingen gehouden door politici en wetenschappers.

12 reacties op “Manifestatie tegen stopzetten subsidie”

 1. @ Wimpiri. Kompolaga. Een slecht opgeleide kunstenmaker niet gehinderd door enig onderscheidingsvermogen versus iemand met een meestertitel, in wie laagopgeleiden capaciteiten als gov. min. hebben gezien.

 2. @ Zorro, zo’n skinhead (zijn benaming voor een kale agent van politie in Dorderecht, weet je wel Zwarte Piet demonstratie) krijgt van mij the benefit of the doubt !

 3. @ Abraham Mossel: De Denker (van Rodin) is een beeld, geen schilderij…

 4. @ Wimpiri. Denk jij dat hij dàt aan kan ?

  Mmmmmmmm.

 5. @Zorro, ja hij kan beginnen met de naar een hulpverlener zoekend mens te helpen zoeken. Denk jij dat hij dàt aan kan ?

 6. Grappig, mensen weten de hulpverleners niet te vinden. Als ik één van die mensen was zou ik direct in de dichtsbijzijnde chap gaan kijken, wedden dat ik er meteen één vind. En dan nog een; de hulpverleners van specifieke zorg voelen zich in de kou gezet, nou heb ik net al een reguliere hulpverlener in die chap gevonden en beiden aan elkaar voorgesteld, kunnen ze elkaar helpen.

 7. Tja waarom ethnische subsidie? Met 100 procent regeling mag men niet ethnisch mensen uitkiezen. Cijfers mbt criminelen in Nederland mogen ook niet Ethnisch.. maar wel subsidie geven per ethnische groepen omdat deze hulpverleners op de juiste manier kunnen begeleiden..

 8. Geen Euro naar dat gesp…..laat ze maar bij Gerrit wat geld vragen die heeft genoeg en anders aan Wilsoe die heeft nu ook een hele dikke bank rekening van Dos Santos gehad 10 % van 30 miljoen $ is nog altijd 3.5 miljoen in de tas he Wilsoe jou kennen ze niks meer maken voor de rest van je leven,niet vergeten Helmien ook wat te geven anders krijg je billekoek.

 9. En hij OSEPERT staat er weer bij als de DENKER,weet je wel dat beroemde schilderij.

 10. Waarvoor zit die Osepa eigenlijk in Nederland? Toch niet om demonstraties te bezoeken en verder niets te doen. Laat hij de handen eens uit de mouwen steken en zijn mensen echt helpen.

 11. Nos por mes toch.. Vooral Osepa wil niets met Nederland te maken hebben en Wiels ook niet dus laten ze maar subsidie vragen aan Curacao. Misschien wil Dos Santos wel sponseren!

 12. Nederland heeft eindelijk begrepen dat mensen gelijk zijn,ondanks hun etnische afkomst. Zelfs het begrip allochtoon verdwijnt vermoedelijk bij de overheid. We zijn nederlanders of buitenlanders.. Dat impliceert ook dat speciale subsidies voor `anderen` dan `gewone` nederlanders verdwijnen en we nu allemaal moeten behandeld worden volgens GELIJKE normen. Hier is jaren voor gestreden..Nederland komt tot inzicht…