• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Wereldomroep heeft met een historische 24-uurs uitzending afscheid van zijn Nederlandse luisteraars genomen. Op 10 en 11 mei stonden de redactie, correspondenten, oud-medewerkers en de luisteraars hierbij stil. De gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa was ook te gast.

Osepa werd verwelkomd door Klaas de Tek, politiek redacteur van de Wereldomroep en de medewerkers van de afdeling Caribiana.

Takenpakket
Het takenpakket van de Wereldomroep verandert. In het teken van de bezuiniging van 200 miljoen euro op de mediabegroting wil het (nu demissionair) kabinet Rutte dat de omroep in de toekomst alleen nog maar het vrije woord verspreidt in landen waar de vrijheid van meningsuiting onder druk staat. Dit betekent dat Nederlanders in het buitenland informeren niet langer tot het takenpakket van de Wereldomroep hoort.


Minister Osepa in gezelschap van de Curaçaoënaars (en Wereldomroep medewerkers): Tanja Fraai (eerste van links), Désirée Martis (derde van links), Scarlet Windster (tweede van rechts), en Leila Wijnhoven-Constancia (eerste van rechts)

6 reacties op “Osepa bij afscheidsuitzending Wereldomroep”

 1. Hij staat ook weer in zijn interessante pose op de foto……
  Een beetje “de denker” van Rodin aan het imiteren.
  Dit is dan de Osepa-variant “de aan zichzelf denker”.

 2. Ik las ‘afscheid en Osepa’ in een zin!
  Heel even kreeg ik zo’n geluksgevoel over me.
  Maar helaas,…

 3. Hij zal wel blij zijn want RNW zend betrouwbare en objectieve informatie uit en daar is de regering Schotte niet blij mee. Lokale media zijn makkelijk te beinvloeden en anders bedreig je ze gewoon.

 4. Hij weet nu alvast hoe hij afscheid moet nemen.

 5. Osepa is de zoveelste marionet van dit kabinet.
  ik kan geen enkel respect meer voor hem opbrengen.

 6. Ik heb een foto van die engerd Osepa op mijn eettafel staan.

  Is het beste dieet dat ik ooit gehad heb, krijg bij iedere hap die ik eet alleen nog maar braakneigingen.