• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een delegatie van de regering gaat volgende week naar Nederland en neemt deel aan het evenement Flix Recruitment Expo Dutch-Caribbean (FRED). Dit evenement is gericht op studenten en young professionals die terug willen keren naar hun land en daar willen bijdragen aan de ontwikkeling.

Het gaat om studenten en young professionals uit Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten en de regering van Curaçao is één van de sponsors van het evenement. Het vindt plaats op 17, 18, 19 en 20 mei in de WTC Beurs in Rotterdam.

Professioneel en modern
Doel van de deelname is om de regering als professionele en moderne organisatie neer te zetten de studenten en young professionals. Er wordt informatie gegeven over de nieuwe structuur van de overheid, de nieuwe huisstijl en de website van de regering. Daarnaast gaat de delegatie op zoek naar kandidaten voor vacatures die moeilijk te vervullen zijn. Ook kunnen de bezoekers aan verschillende workshops deelnemen. Zo geeft de delegatie een interactieve workshop met als doel het nieuwe overheidsapparaat te leren kennen.

10 reacties op “Delegatie regering naar Rotterdam”

 1. Maar aan de andere kant…in welk land krijg je een politiek pensioen als op Curacao? Even leuk meedoen en de partij zorgt voor je. Gaat dat niet, dan doe je mee met een ander (Monk) of steun je een anders wankele coalitie. Die doet dan wel wat voor je terug als ze in het zadel zitten. Een carriere in de politiek is vermoedelijk nergens zo snel gerealisseerd als bij ons. Bovendien blijven directies van overheidsbedrijven kort zitten, dus doorstroom kansen genoeg. Anders zijn er nog wel kansen bij de rechterlijke macht of bij de veiligheidsdienst. Kortom, YDK, kom terug en doe mee! Dankzij de schuldsanerimg vanuit Nederland heeft het APNA weer geld, dus de politieke pensioenen zijn gegarandeerd, ook al is de dekkingsgraad onder de 100%, pensioenen korten doen we niet. We zorgen goed voor onszelf. De tekorten..dat zien we later wel, kom dus terug en help Curacao verder opbouwen zodat we de glorieuze ontwikkeling van 50 jaar zelfbestuur kunnen voortzetten..(o ja, in het belang van het volk natuurlijk).

 2. Ze zullen in rijen staan, die jonge honden. Zeker nu de regels voor directie van bijvoorbeeld de Nutsbedrijven zo zijn aangepast, dat de aandeelhouder op de stoel van de directeur kan gaan zitten. Dat vind je nergens in de hele wereld. De directie wordt dan katvanger voor incompetente raden van commissarissen en aandeelhouders die het feitelijk voor het zeggen hebben.
  En als ze voor zichzelf iets willen opstarten, zullen ze ook de smeergelden voor de ambtenaren mee moeten kunnen financieren. Veel succes met die onderneming.

 3. Ze zullen in rijen staan, die jonge honden. Zeker nu de regels voor directie van bijvoorbeeld de Nutsbedrijven zo zijn aangepast, dat de aandeelhouder op de stoel van de directeur kan gaan zitten. Dat vind je nergens in de hele wereld. De directie wordt dan katvanger voor incompetente raden van commissarissen en aandeelhouders die het feitelijk voor het zeggen hebben.
  En als ze voor zichzelf iets willen opstarten, zullen ze ook de smeergelden voor de ambtenaren mee moeten kunnen financieren.

 4. vacatures bij de overheid? dat wordt gezellig werken met allemaal politieke collega’s om je heen. Vacatures moeilijk te vullen? zonder ervaring en met alleen een diploma wel in te vullen? inwerken is dan geen probleem?

 5. Van mijn belastingcenten!

 6. Het zijn echt wel viespeuken. Hoe durven ze en masse op reis te gaan. En Helmine ga jij voorin zitten.
  Zo ja, misschien horen we bij terugkeer dat je aan een 200% controle bent onderworpen.
  Wordt vervolgd! LOL, LOL.

 7. je heb wel een grote delegatie nodig; want de een legt het uit op mavo niveau de andere dan weer in hbo/wo niveau. en dat gebeurd ook weer met de vragen naar de delegatie toe. daarom anders is het evenement over en dan hebben ze net 2 pers. gesproken

 8. Curacao heeft een vertegenwoordiging graaiers naar Nederland gestuurd waarmee we voor de dag kunnen komen.

  Zo is daar allereerst Anthony Godett met een strafblad en een jaar gevangenis op zijn naam, beiden wegens corruptie.

  Dan is er Ivar Asjes, betrapt op creditcardfraude bij het CTB en daarna nogmaals door de rechter in het ongelijk gesteld vanwege zijn politieke benoeming als directeur bij Selikor. Wat hem overigens niet hinderde het opnieuw te proberen bij het CPA, dit keer voor zijn vrouw, de bij Holiday Beach volslagen ongeschikt gebleken Tara Prins. Ook dit lukte niet, wel lukte het Asjes al een hoge overheidsfunctie voor hemzelf te regelen voor na zijn politieke loopbaan. Dat die functie tot dan niet ingevuld wordt geeft wel aan hoe belangrijk die functie is.

  En dan is Helmin Wiels weer (zoals iedere maand sinds zijn kinderen er studeren) in zijn geliefde Nederland. Wiels die zijn minister en FARC aanhanger Monk toestond een pastechi van een ton uit te delen aan zijn medewerkster (de werkzaamheden die zij daarvoor verricht heeft laat ik aan uw fantasie over). En de Wiels die toestond dat zijn minister Wilsoe de verdachte in een mega witwaszaak bevoordeelde, de verdachte die – hoe toevallig – de belangrijkste financier van de huidige Bon Futuro regering is. En vervolgens de dagblad redacteur die dit onthulde wil opsluiten.

  Afvaardiging van niveau daar in Nederland. En wij vinden het gek dat Nederland Curacao als een bananenrepubliek ziet?

 9. moet één mannetje toch ook kunnen doen…een hele delegatie!??? en wat kunnen/gaan we ze bieden?

 10. En weer een snoepreisje naar Nederland.. het land dat deze regering haat..

  Trouwens deze YDK professionals zijn tweekoppige draken volgens deze regering