• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rivelino Marcano, belanghebbende van de ferry HSS Discovery, heeft kans op gevangenisstraf als hij strafrechtelijk wordt vervolgd. Wanneer er besloten wordt de verdachte bestuursrechtelijk te vervolgen, komt hij er waarschijnlijk met een boete vanaf.

 
Marcano wordt verdacht van handel in illegale diesel. De diesel stond opgeslagen op ferry HSS Discovery die hij van Venezuela naar Curaçao had gevaren voor onderhoud. Volgens Marcano was de diesel voor eigen gebruik waarop de douane de tanks verzegelde. Enkele weken later bleken de zegels verbroken te zijn en 240.000 liter diesel van de 360.000 te zijn verdwenen.

Vrijgelaten
De verdachte werd half maart gearresteerd in verband illegale handel in diesel waarna er een grootschalig onderzoek werd gestart. Op 5 april werd hij weer vrijgelaten, omdat het vasthouden van de verdachte niet langer in belang van het onderzoek was. Marcano is echter nog steeds verdachte en na het onderzoek zal worden besloten hoe hij wordt vervolgd.

11 reacties op “Marcano kans op celstraf”

 1. @lachen, hij schijnt wel wel weer vriendjes te zijn met Dos Santos.. en die heeft de Min van Justitie in zijn zak!

 2. Marcano is echt een dief. Hij heeft mij 10.000 euro gestolen, en ik kon niks doen! Dief, ladrón, bo ta bai kai siiiiiiii

  Deze gebeurtenis was in Spanje

 3. HAHA vraag toch of Wilsoe ook en brief voor hem schrijft! oh nee hij is geen vriendje van Schotte en Wiels

 4. Wanneer gaat die brainwave van Schotte (8 bestemmingen 1 ticket) nou eindelijk eens van start. Kilo’s belastinggeld heeft het vooralsnog gekost, dacht even dat de Discovery onderdeel van het overall plan zou zijn. Nee dus.

 5. Is er ook al enig bericht over wat er met de hss discovery gaat gebeuren , zal ze ooit nog eens in diest komen.

 6. Ach Marcano is toch gewend om in de bak te zitten, zal zich als een vis in het water voelen. Helaas voor hem zullen ze hem als een popchi suku behandelen. Mi popchi suku!

 7. hoezo geen onderzoek richting de overheid, je kan mij niet vertellen dat al die liters verdwijnen zijn met een volle jerrycan.
  waarom geen vervolging van de afnemers, hoge boete’s en ook graag namen. Deze mensen hebben gestolen van het volk door geen belasting te betalen ( diesel accijns)

 8. Hee de Vries, je neus werkt goed

 9. superdiesel

 10. Waarom bemoeid Wilsoe hier zich niet mee,of kan hij bij deze deal niet genoeg in zijn kontzak steken????

 11. Diesel kost in Venezuela nagenoeg niets, en op Curacao 2 gulden.

  Stel dat hij de diesel verkocht heeft voor 1.50 de liter dan is dat een winst van ruim 300,000 gulden. Daar kun je een fikse boete van betalen en toch nog een riant bedrag overhouden.

  Dit zaakje stinkt dus, en niet alleen naar diesel. Zou me niets verbazen als wat MFK en PS kopstukken hieraan ook hun zakken hebben gevuld.