• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe zwangerschapswet is al vanaf 3 april van kracht. Gister werd de wet toegelicht door de minister van Sociale Zaken Hensley Koeiman. Het heeft vijf jaar geduurd voordat de wet, die onder andere een langer zwangerschapsverlof inhoudt, is aangenomen.

 
Oud-Statenlid Dwigno Puriel (MAN) heeft het wetsvoorstel vijf jaar geleden ingediend. In de wet staat dat dames in plaats van een zwangerschapsverlof van twaalf weken, recht hebben op een verlof van veertien weken.

Meer recht
Zwangere dames mogen ook niet ontslagen worden om de zwangerschap of dingen die hiermee te maken hebben. Een andere regel in de wet is dat een werkgever geen zwangerschapstest mag afnemen wanneer een nieuwe werknemer in dienst komt. Daarnaast moeten de nieuwe moeders ook tot negen maanden na de bevalling ruimte krijgen voor het kolven van moedermelk.

Jammer
De nieuwe wet is 3 april gepubliceerd, maar op 7 mei pas naar de Staten gestuurd. Volgens FOL-leider Anthony Godett komt dit door de beoordeling van verschillende organen. “Ik ben erg blij met de wet, maar vind het jammer dat het zo lang heeft geduurd voor het naar de Staten is gestuurd”, aldus Godett in een persbericht.

6 reacties op “Nieuwe zwangerschapswet van kracht”

 1. weer wit vel.
  het valt me op dat jullie illustraties bijna altijd wit vel laten zien.
  zie bijvoorbeeld de hand met de microfoon, de hand van de rechter etc.
  is daar een reden voor?
  of word de eerste hit op googlesearch gekozen?

 2. @sjon pardon… of MEISJES?
  @zorro, niet aannemelijk, nu het voor de verwekkers kostbaar kan worden na DNA test en het voor latere erfgenamen ook lastig kan zijn als er buiten-familie opduikt.

 3. Mooi zo!

 4. Waarom heeft dit artikel het over ‘dames’, en niet over vrouwen?

 5. Misschien ook een wet zodat de mannen voor die kinderen zorgen?

 6. Een promotieactie van Schotte om aan de 400.000 inwoners te komen. Zet ‘m op rita en andere boberanovrouwen.