• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij Bullenbaai is een grote olievlek op het water ontdekt. De Kustwacht is bezig met onderzoek naar de olievlek en ontdekten dat de olie al een maand in het water lag. De vlek was niet goed zichtbaar doordat de wind is gedraaid en daardoor de stroming veranderde.

 

Door de stroming die veranderde is de olie uitgedreven, maar nog steeds zichtbaar. De olie is verspreid vanaf de Bullenbaai tot aan Coral Estate. Bij Coral Estate is nog niets bekend over de olievlek. “Ik las in de krant over de olievlek, maar ik weet zelf nog van niets en ben ook niet op de locatie aanwezig”, aldus de woordvoerder van Coral Estate. Woordvoerder van de Kustwacht Roderick Gouverneur kon vertellen dat de olie gelekt is van een schip. Om welk schip het gaat, kon hij niet zeggen.

4 reacties op “Olie van Bullenbaai tot Coral Estate”

 1. Tja net als armoedebestrijding, onderwijs, educatie, economie, werkgelegenheid heeft dit geen prioriteit voor deze regering. Alleen maar reizen en de familie van der Dijs en Dos Santos behagen.

 2. Dan blijft het angstig stil in Forti, maar had je anders verwacht?? Er zit geen reisje aan, dan hoorje ze niet. Financieel is er niets te halen, het kost alleen maar geld, dan hoor je ze ook niet.

  Je hoort ze alleen als er een beslaglegging van een bevriende gokbaas opgeheven moet worden omdat de partijen inmiddels op zwart zaad zitten.

 3. Vandag is het 10 dagen geleden dat er olie is gecontateerd op Bullenbaai.. De vraag is , hoe komt het dat van de havendienst publikelijk geen melding en geen maatregelen genomen is om de olievlek te bestrijden, en de bron van het oliespill vast te leggen

  De zoutpannen zijn zeer gevoelig voor olie, en kan de zoutpannen contamineren met olie op een zodanig manier dat er geen flamingu meer komen.

  Curacao gaat steeds achter uit, iedereen is apatisch geworden voor maatregelen die genomen moeten worden. God help ons.

 4. Heb dit dinsdag al gemeld, de olie is tussen 3 mei en 8 mei aan land gekomen Eerder was er niets te zien op land < ook de zoutpannen van Jan Kok zit olie Arme Flamingo's