• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De scholengemeenschap Bonaire (SGB) heeft gisteravond samen met Bon Kousa het SGB Mediacollege gepresenteerd. De informatieavond werd druk bezocht en ouders en leerlingen reageerden enthousiast op het nieuwe initiatief van de eerste creatief technische MBO-opleiding.

 
Het is een vierjarige vakopleiding. In het eerste jaar biedt de opleiding een basis op het gebied van mediavormgeving, audiovisuele technieken en podiumtechniek. Wanneer de studie is afgerond,is er de mogelijkheid om in het internationale werkveld te werken of verder te studeren aan een masteropleiding.

Digitale technieken
De opleiding is bedoeld voor jongeren die hun creativiteit willen ontwikkelen, programma’s willen bedenken, evenementen willen vormgeven, animaties willen maken en zich willen verdiepen in de digitale technieken die daarbij komen kijken. Bon Kousa nam het initiatief tot het SGB mediacollege nadat ze in het begin van dit jaar Bonaire verraste met de eerste TV spelshow over Proverbio, die ze samen met verschillende organisaties en de lagere scholen maakten.

Eisen
Om met de opleiding te kunnen starten is een VMBO diploma of Havo-3 niveau nodig. Studenten kunnen zich tot 31 mei aanmelden bij het MBO, waarna begin juni intake- en selectiegesprekken zullen plaatsvinden. Studenten moeten hun motivatie duidelijk maken, een portfolio laten zien en in hun vakantie nog een toelatingsopdracht maken.

www.versgeperst.com