• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De aarde vanuit de ruimte gezienCURAÇAO – Een delegatie van Nederland gaat samen met premier Mike Eman van Aruba en premier Sarah Wescot-Willems van Sint Maarten naar de internationale klimaatconferentie in juni in Rio. Premier Gerrit Schotte zal niet naar de conferentie gaan, meldt zijn woordvoerder Ramsay Soemanta.

 

Uit een brief die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd blijkt dat er toch een Nederlandse delegatie gaat. Eerder deze week besloot het Europees Parlement juist om niemand naar Rio te sturen vanwege de torenhoge kosten voor hotelovernachtingen. Aanvankelijk zou het Europees Parlement nog twaalf man en negen man ondersteuning sturen.

Niet duidelijk
De Europese Unie voert namens de lidstaten, en dus ook namens Nederland, het woord tijdens de klimaatconferentie. Het is nog niet duidelijk of er überhaupt een Curaçaose delegatie gaat naar de conferentie. Albert Martis, directeur van de Meteorologische Dienst Curaçao zegt ook nog niet te weten of er een delegatie samen met medewerkers van de dienst gaat. Hij wacht het besluit van het Bureau Buitenlandse Betrekking af.

Dure hotels
Voor de Nederlandse delegatie zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zo goedkoop mogelijke hotels gezocht, die nog wel aan de veiligheidsnormen voldoen. Delegatieleden verblijven daarom niet in de dure hotels waarover ophef is ontstaan. GroenLinks wil volgende week opheldering van het kabinet. De partij is ontevreden over de samenstelling van de Nederlandse delegatie, waarin niet de premier of ministers zitten en ook geen jongeren vertegenwoordigd zijn.

13 reacties op “Premier niet naar klimaatconferentie”

 1. @A Mossel. Denk je echt dat ze terugdeinzen voor bloedvergieten. PS heeft zich een paar jaar geleden al eens van die kant laten zien.

 2. “zijn woordvoerder Ramsay Soemanta.” Was hij niet zijn fotograaf?? Waar is Schottes schoothondje Stella van Rijn gebleven?
  @R de Vries. Krijgt ramsay niet elke dag dagvergoeding omdat hij buiten zijn woonplaats in Nederland werkt?

 3. hahaha…meneer wil niet in een goedkoop hotel! heb nog wel een tent en campingbedje te huur!!

 4. Er valt niets te verdienen met zo een klimaat conferentie, dus dan heeft hij geen belangstelling.

 5. zijn jullie niet uitgenodigd,kan niet aan de zon liggen,,is er iets anders misschien

 6. Dit lijkt me eigenlijk juist een conferenctie waar Curacao wel aanwezig dient te zijn en dan gaat Schotte niet? Kan er anders iemand met ervaring wel worden gestuurd?

 7. Een dergelijke delegatie moet wat niveau hebben en daarom is er voor gekozen om de ongediplomeerde Gerritje thuis te laten.
  Wat een afgang als je ziet dat de premiers van Aruba en SXM wel gaan.

  Zou hij nog steeds niet in de gaten hebben dat hij niet meer serieus genomen wordt in NL.
  Misschien kan Stella even een brief schrijven over de eenzijdige samenstelling van de delegatie.

 8. Zelfs geen kans dus op een vliegreisje mitar mitar.

 9. Je kan er gif op in nemen dat ons lieve Gerritje in die periode (een snoepreisje gaat maken) ergens heel verweg in een of andere bannanenreplubliek zijn zonneschermen aan het verkopen is zamen met Hakim die gaat voor de brillen verkoop,en Wiels als derdewiel om te leren, van hoe worden wij onafhankelijk op zo één kortst mogelijke manier zonder bloed te vergieten?.

 10. Binnen 2 dagen een tweede afgang voor Schotte.

 11. goedkoop hotels en schotte zijn vijanden

 12. Jammer voor Ramsay, die loopt niet alleen een fikse som daggeldvergoeding mis, ook kan hij de teksten die hij al voor zijn Facebook over Rio had geschreven (nos prome minister ku actor, nos prome minister ku modelo, nos prome minister ku actris, nos prome minister ku Pele, nos prome minister ku Ronaldo, nos prome minister ku Romario) weer gaan deleten.

 13. Oh daarom.. Gerritje mag niet in het duurste hotel logeren en dan wil die niet gaan..