• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) is zeer bezorgd over de manier waarop minister Elmer Wilsoe (Justitie) zich in de rechtszaak van Robbie dos Santos heeft gemengd. Ze was niet gerustgesteld over de kwestie na een overleg met de gevolmachtigd minister Sheldry Osepa.

Dat zei Spies na afloop van de ministerraad vandaag.Wilsoe heeft een brief gestuurd naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton om het beslag op de tegoeden op te laten heffen van de Curaçaose gokbaas Robbie dos Santos. Die is hoofdverdachte in een onderzoek naar witwassen.

Schadelijke effecten
Volgens Spies wijkt de handelwijze van Wilsoe af van de bestaande praktijk en is het ongebruikelijk dat een minister van Justitie zich in een zaak mengt. Zijn interventie kan schadelijke effecten hebben voor het koninkrijk, aldus Spies. Ze vindt het van belang dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie op Curaçao de vrije loop moet hebben en zal dat nogmaals aankaarten. Ook minister Ivo Opstelten van Justitie zal de zaak in juni nogmaals met zijn collega’s bespreken.

23 reacties op “Spies ongerust over handelwijze Wilsoe”

 1. @ Toerist

  Het is duidelijk te zien dat je niet echt bright bent..
  Moet je niet hooi ruimen ofzo?

 2. we hebben niets aan mensen die ongerust worden.. iedereen is denk ik wel ongerust over hoe het nu gaat hier op curacao..
  Waneer word er wat aan gedaan?. dat is mijn vraag.

 3. @kasuari, maakt niets uit wie wat zegt. zolang je de waarheid spreekt.. want dan zou niemand van de regering wat mogen zeggen! En helemaal niet over zgn 16 jaar PAR want deze lieden maken meer schade in 16 maanden!

 4. nederland moet curacao maar verkopen aan chavez,voor het symbolische bedrag van 1 dollar,

 5. @Gerrit,

  Voor jou zal ik even aangeven wat ik ermee probeerde te zeggen:

  M.a.w. Spies heeft geen recht van spreken met haar hypocriete (coalitie) uitlatingen en veranderingen……

  Ik ga weer verder met appels en peren vergelijken ok? Denk zelf ook even 2x na voordat je reageert…

 6. Heel goed dat Nederland afstand neemt van het gebeuren hier. Tenzij het de spuigaten begint uit te lopen, gevaar voor de staatsveiligheid betreft ed. en de US het ook laat doorsudderen zal Ned. niets doen.
  De meerderheid wilde bij Ned. blijven en verder de zaakjes regelen, dus nu moeten we gewoon op de blaren zitten en er voor zorgen dat dit zooitje niet in 2014 herkozen wordt. En dat zie ik nu niet echt gebeuren.
  Schoon schip daarna, investeringen binnenhalen, huizen malaise weer opkrikken. Het komt wel goed. Maar nog allemaal even doorbijten en DOORGAAN met aktie voeren en bewijzen van corruptie blijven verzamelen en publiceren.
  Dat heet democratie.
  Van Korsou een topplek maken waar mensen weer met elkaar kunnen leven ipv naast.
  Het komt allemaal goed, daarvan ben ik overtuigd..

 7. Minister Osepa bevestigde na afloop van de vergadering dat Nederland grote bezorgdheid toont. “Nederland neemt de kwestie hoog op”, aldus Osepa. Meer uitspraken kon Osepa op dat moment – voor hij de Curaçaose regering had ingelicht – niet doen. De zaak zal bij het eerstvolgende Justitie-overleg door Opstelten onder de aandacht worden gebracht en Spies zal ook nog van zich laten horen namens de Rijksministerraad, dat het proces ongestoord zijn loop moet hebben.

 8. Nou, @Wimpiri, met huidskleur heeft het toch echt niets te maken. Kijk maar naar Schotte. Die is net zo primitief als de rest.

 9. @ kasuari. Je bewijst hoe een politieke coalitie werkt en niet alleen bij het CDA werkt dat zo, want ook laatst stemde een mevrouw van de VVD voor iets, hoewel ze er eigenlijk tegen was om de regering te laten zitten. Dat is de bestaande praktijk en heel gebruikelijk dus exact het tegenovergestelde van wat Wilsoe deed voor een specifiek geval en niet algemeen zoals volgens deskundige Suzy Romer de bedoeling behoort te zijn.

 10. kasuari: je gaat appels met peren vergelijken! ga aub een keertje goed nadenken voordat je reactie gaat plaatsen.

 11. Tja, vind je het gek dat Nederland zich niet voor Curacao interesseert? Kijk eens naar het tv programma Opsporing Verzocht: iedere week hoor je weer ‘de daders waren gemaskerd maar spraken Papiamento’.

 12. @Abraham Mossel, zou er nou echt één blanke Nederlander wakker liggen van dat stelletje stand-up comedians hier ? Dacht het niet, wij hebben ze te vaak voor rotte vis uitgemaakt en ja dan krijg je zo’n mentaliteit. En wat zeur je nou, wij kunnen het toch allemaal zelf ? Laten wij het dan ook doen !

 13. “Volgens Spies wijkt de handelwijze van Wilsoe af van de bestaande praktijk en is het ongebruikelijk dat een minister van Justitie zich in een zaak mengt. ”

  Handelswijze Spies:
  Groot voorstander en pleiter voor een Boerkha verbod en dubbele nationaliteit –> regering gevallen –> Boerkha verbod is onnodig en dubbele nationaliteit is ook geen probleem.

  Haar partijgenoot Hillen:
  “Als koopman heb ik geen moraal”, dit naar aanleiding van de verkoop van Leopards tanks aan Indonesie (ondanks kamermeerderheid tegen verkoop ivm mensenrechtenschendingen).

  Heel CDA is hypocriet en de bovenstaande voorbeelden zijn geen incidenten… het is een hun “Christelijke” manier van politiek bedrijven.

 14. Alles helemaal volgens de regels hoor. Cura minister bemoeit zich met zaken die het Koninkrijk aangaan en justitie en buitenlandse zaken betreffen. No Go Area, ook voor ministeriele bemoeiallen die corrupte / criminele vriendjes/clubfinanciers een plezier willen doen. Daarin heeft Spies dus gewoon gelijk. Pas maar op dat de USA niet ingrijpt op die dolgedraaide klip.

 15. Vandaag op NL tv. Rutte in zijn wekelijkse interview, kreeg de vraag over het proces tegen Bouterse. Maakte zich zorgen over de rechtsstaat daar…Geen woord over Curacao. Het interesseert ze m.i. geen malle moer. Surinamers zijn een grote bevolkingsgroep in NL en inmiddels redelijk tot goed geintegreerd. Spreken goed Nederlands en… er is geen aanwas van criminele jongeren… Per saldo geeft dat de Surinamers iets sympatieks voor Nederlanders, net zoals ze dat vroeger hadden met hongaarse vluchtelingen en gastarbeiders uit Spanje en Italie. Spies is bezorgd en daar zal het bij blijven. Curacao zal het toch echt zelf moeten doen.

 16. @Boies, Nee jij zit fout. De Cur regering maakt er een potje van! en Nederland dient zoals in het statuut in te grijpen! De Cur regering heeft haar kans gehad! het is nu over!

 17. Dat Spies ongerust is kan ik me goed voorstellen maar het zou beter zijn als wijzelf, de bevolking van Curaçao, iets feitelijks zouden doen aan de ongerustheid die inmiddels toch bij de grote meerderheid van onze eigen mensen zou moeten heersen. Deze ministersploeg, die gesteund wordt door een even corrupte meerderheid in de Staten, is immers de ondergang van Curacao aan het voorbereiden. We glijden dagelijks af naar een ondemocratisch derde wereld land, a la Venezuela, Surniname of nog erger. Curaçao word wakker, wacht niet tot Nederland tot actie overgaat.

 18. Mevrouw Spies moet zich bezig houden met Nl-zaken en laat de Curacaose Regering met rust. er zijn veel dingen die Mevrouw Spies en haar partij moeten regelen. Aan de slag Mverouw Spies.

 19. Mensen,
  Worden jullie eens wakker, dat jullie hier nu pas achterkomen vwb de uitspraken uit NL.
  Dit ligt toch gewoon in de lijn der verwachting van eerder gedane uitspraken vanuit Nederland. Ik denk dat het motto van Nederland nog steeds is ” ze zoeken het maar uit op de klip”. Daar hebben ze toch een regering zitten van het land Curacao, die hier iets mee moet doen, maar niet doet. Waarom moet NL dan weer wat doen , is de gedachte!! Dit is een democratisch gekozen regering, die op eigen benen wil staan. Ze wachten net zo lang af in NL, tot het volledig uit de hand loopt ( wat volledig uit de hand lopen isop Curacao… daar heb ik geen idee over..want alles is hier mogelijk)

 20. NU pas na 1.5 jaar is mevrouw ongerust??? Vanaf 10-10 is het al fundamenteel mis met Curacao en doet mw Spies net of haar neus bloed. WAKE UP Spies!!

 21. Abraham heeft gelijk, Nederland en met name mevrouw Spies (die in geen enkel opzicht een verbetering is ten opzichte van haar voorganger, het halfzacht ei Donner) gedraagt zich als een Stella van Rijn, geen duidelijke uitspraken durven te doen en iedereen te vriend houden.

  Ik ben geen PVV aanhanger, maar een type Brinkman zou gereageerd hebben met ‘Wilsoe weg’ en daarin had ieder weldenkend mens zich kunnen vinden.

 22. Ze is niet de enige die ongerust is.

 23. van Opstelten zal de zaak in juni nogmaals bespreken,grotere zwapslonsen van ministers heb ik nog nooit mee gemaakt, blij dat ze naar huis zijn gestuurd weg met dat zooitje zacht gebakken eieren.En de regering Schotte komt hier weer mooi mee weg,of niet dan Gerrit!,En aan Wiels wil ik het advies geven ze elke dag verrot te schelden dat zooitje ongeregeld daar in NL je krijgt van mij carteblanche.