• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte nam gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad de tijd om het over de persvrijheid op Curaçao te hebben. De aanleiding waren de aantijgingen van PS-leider Helmin Wiels aan het adres van het Antilliaans Dagblad. “Persvrijheid is een fundamenteel recht”, aldus Schotte.

De premier sprak over ‘een parlementariër en leider van de Pueblo Soberano-fractie die scherpe uitspraken heeft gedaan over een uitgever van een krant’. “Ik heb geen mening over deze uitspraken en daarbij wil ik zeggen dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn uitspraken. Maar de uitlatingen hebben voor onrust gezorgd onder de pers van Curaçao en in de maatschappij.”

Bescherming
Schotte bebadrukte dat Curaçao een democratisch land is dat persvrijheid heeft en de vrijheid van meningsuiting fundamentele rechten zijn. “De overheid beschermt deze twee rechten.” Volgens de premier heeft Wiels recht om zijn mening te uiten maar zegt daarbij dat een persoon of instantie die zich beledigt voelt door deze mening, vrij is om aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie.

Persvrijheid
“Namens de overheid kan ik zeggen dat wij voor de vrijheid van meningsuiting zijn en voor persvrijheid. Dit geldt voor alle pers op Curaçao”, aldus Schotte. Wiels zou dinsdag in een gesprek met Radio Mas hebben gezegd dat de uitgever van het AD, Mike Willemse ‘opgepakt’ en ‘in de boeien geslagen moet worden’, nadat de krant als eerste een artikel plaatste over de brief van minister Elmer Wilsoe aan Washington over de bevroren tegoeden van loterijbaas Robbie dos Santos. In een gesprek met Versgeperst.com wilde Wiels deze uitspraken niet herhalen.

14 reacties op “Schotte: ‘Persvrijheid is een fundamenteel recht’”

 1. En Herodes waste zijn handen in onschuld,later werd ook hij genadeloos afgestraft “vermoord”door zijn eigen(senatoren) volk.

 2. ´´iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn uitspraken. ´´ maar meneer schotte deze meneer maakt deel uit van jouw clubje. je wast hier je handen

 3. @makayu, Ik heb er nog een. Dos Santos – Advocaat dos santos – Sulvaran – Sulvaran valt OM aan – Sulvaran instrueert mvj Wilsoe – Dos Santos en Wiels samen gezien – Wilsoe en Sulvaran trekken hand in hand ter strijke om geld van Dos Santos terug te halen,.

  Een misselijke vertoning!!

 4. Natuurlijk veroordeelt Schotte Wiels niet, want Wiels partij (Pueblo Solberano) levert de minister van justitie die de zaakjes van Robbie dos Santos (de belangrijkste financier van Schotte) moet regelen.

  Kan Stella van Rijn hierover niet een brief naar Brandpunt sturen?

 5. De lijntjes worden nu toch wel echt steeds duidelijker:

  Familie Do$ $anto$ …………….. ==> Wiel$ ==> $chotte ==> Mini$terraad ==> A$je$ ==> (Parlemenent) ==> Goeverneur ==> vriendje$/protege$ ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….==> $temvee ==> normale inwoners van dit eiland !!!

 6. Mike Willemse ,doe gelijk aangifte!!! Ieder mag zijn eigen mening geven maar dreigen is een ander verhaal!

 7. Het zijn dezelfde antwoorden die Rutte in Nederland gaf toen Wilders zijn Polenmeldpunt startte en toen Wilders andere opmerkingen van bedenkelijke aard maakte. Ze moesten Wilders te vriend houden voor de zetels en wrongen zich in allerlei bochten. De regering in NL is uiteindelijk toch geknapt en nu neemt iedereen afstand van Wilders. Als we de analogie voortzetten, dan zal straks -als de regering Schotte knapt- iedereen roepen dat het de PS was en dat zij alleen met hem zijn gaan regeren om het lamd te redden… Politiek is in het koninkrijk niet zo verschillend ben ik bang…

 8. Tot voor kort had Schotte toch een andere mening. Wat een enorme slapjanus, als hij ballen heeft veroordeeld hij de uitspraken van WIELS. Maar omdat hij bang is voor WIELS duft hij dat niet…een laffaard dus.

  Het hoofd van de regering??? Laat me niet lachen, hij zit volledig in de zak van de PS en verloochend zijn eigen MFK. Nog even en dan worden deze partijen afgestraft en hoor je er nooit meer iets van.

 9. Schotte zegt “Ik heb geen mening over deze uitspraken” (van Wiels red.) Maar aan de andere kant zeg hij dat vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht is. Dan heb je toch wel een mening en moet je concluderen dat Wiels zijn uitspraken in strijdt zijn met dat fundamentele recht en het kwalijk is dat hij als leider van een regringspartij (een regering waar premier Schotte trouwens aan het hoofd staat en eindverantwoordelijk voor is) deze fundamentele mensenrechten zegt te willen schenden.

 10. Schotte reageert dus voor de vorm maar gaat inhoudelijk NIET in op de kwalijke brief van Wilsoe. En hij heeft er ook geen mening over de kwalijke uitspraken van Wiels. Meer rookgordijn en blabla maar geen inhoud dus !

 11. Schotte denkt maar aan 1 ding: $CHOTTE.
  Dus we hadden al niks van hem verwacht. Maar als je jezelf dan afvraagd waarom dit eiland zo snel verloedert dan verklaar je met dit gedrag veel.

  Als mensen me vragen wat het leven op Curacao is, dan zeg ik “het is altijd wat anders dan je van tevoren kunt bedenken”. Niets beantwoord aan de meest uiteenlopende inschattingen vooraf; er gebeurt altijd nog iets anders dan je had kunnen bedenken. En meestal erg fout. Maar hier lokaal kijkt niemand daar van op……

  Rustig uitzitten en wachten op de volgende verkiezingen…….

 12. stella had een andere mening over brandpunt, maar ja dat is ook een NL

 13. zoooooooooo, is Gerrit niet weg.

 14. Wat een slapjanus blijft die Schotte. Geen ballen om Wiels aan te pakken.