• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onder de titel Tot zover de Wereldomroep begint vandaag een marathonuitzending waarmee Radio Nederland Wereldomroep (RNW) het einde van de Nederlandstalige programmering markeert. De omroep neemt vanaf 22.00 uur afscheid van zijn Nederlandstalige luisteraars over de hele wereld.

Hoogtepunten van de afgelopen 65 jaar passeren nog één keer de revue. In de 24 uur durende live-uitzending wordt met veel gasten en oud-medewerkers uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de Wereldomroep. Maar ook historische fragmenten over grote nieuwsgebeurtenissen komen voorbij.

Budget
Na vrijdagavond 22.00 uur kunnen expats, vakantiegangers, emigranten, zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs niet meer op de kortegolfzender terecht. Dat is een gevolg van kabinetsbezuinigingen. De Wereldomroep levert 70 procent van het budget in. De omroeporganisatie richt zich voortaan uitsluitend op landen zonder vrije pers, zoals in Afrika, de Arabische wereld en landen als China en Venezuela.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Tot zover de Wereldomroep”

 1. @ruperto Rumay, U bent sinds 2002 woonachtig in Venezuela dat u weet dat de internationale media leugens verkondigt? U bent zelf ook iemand de regering van Curacao steunt ondanks al hun leugens dus helaas kunnen wij uw woorden niet meer serieus nemen.

 2. Heel goed dat stoppen van RNW. Heeft geen enkele toegevoegde waarde meer.

 3. De redactie van de ANP kan nooit begrijpen dat het Land Curacao op amper 60 km van het zuidamerikaans land, de republiek Venezuela, ligt. Dat alle tweehonderd plus Venezolaanse zenders en televisie kanalen in ons huiskamer dagelijks is te zien. Dat de Venezolaanse kranten online zowel van links als rechts ons dagelijks menu is. In het land Venezuela kan je over de media alles zeggen die je maar wilt, wij luisteren en zien en weten dat de wereldmedia met leugens strooit.. Veelal blijken de media propaganda- en manipulatiekanalen van de oppositie die met de corporaties en banken al sinds Chavez aan de macht is gekomen de toon aangeven terwijl de kijkers en luisteraars meestal mensen zijn die het vroeger tot de venezolaanse edele kaste behoorde, in hun greep wordt gehouden en bestuurd. Je kan de President zoveel beledigen als je maar wilt naar het hoofd slingeren. Leugens en media manipulatie is een dagelijks gebeuren. Op Curacao en natuurlijk in Nederland zijn er echter wel een heleboel mensen, die almaar door leugens verkondigen en zodoende hun stress en vergif kwijt raken. Waarheidsvinding en het juist informeren van het publiek zijn ondergeschikt. Bij hen geen andere dan de officieel geaccepteerde kijk op de rechtse beeldbuizen zoals de Glovision, Televen, Venevision etc. De ANP, Reuter, AFP om maar een paar pers agentschappen te noemen zijn sinds het jaar 2002 bezig de wereld onwaarheden te vertellen, constant te conspireren om de regering Chavez omver te werpen. Zo hebben die met de komende verkiezing in Venezuela op 7 oktober van dit jaar in het oog , alle zwaargeschut op het toneel gebracht nu hen ineens is duidelijk geworden dat de Venezolaanse President heel dicht bij de 60% van de stemmen zal behalen en misschien zelfs meer.

 4. @ Marie Montreux, bon bisa !

 5. “De omroeporganisatie richt zich voortaan uitsluitend op landen zonder vrije pers, ..”
  No worrie anto, ze zullen dan snel genoeg op Curacao terug moeten komen!