• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft gisteren het rapport gepresenteerd over het project Parlamento den Bario. Hierbij gaat het parlement de wijken in om rechtstreeks te communiceren met de bewoners en hen te vertellen over het werk van het parlement.

Tussen 12 maart en 12 april heeft het parlement elf wijksessies bezocht. Hier communiceerden het parlement en de bewoners met elkaar wat informatie opleverde dat in het rapport is terug te lezen. Het rapport is gisteren naar alle parlementariërs en wijkorganisaties gestuurd die het project hebben gesteund en wordt gedragen door alle buurtorganisaties. Zij hadden op 5 mei gelegenheid om commentaar te geven over het gedeelte van het rapport dat over hun buurt ging.

Behoeften
In het rapport heeft het Parlement de behoeften van de wijk of buurt geregistreerd en opgesomd om dit te overhandigen aan de regering. Het parlement rekent erop dat de regering zijn best zal doen om te werken aan een begroting zodat de dringendste problemen van de bewoners opgelost kunnen worden. Het rapport is een aanvulling op het Plan Nashonal pa Desaryá Bario dat de regering uitvoert.

Problemen
Er kwamen verschillende problemen naar voren waar de bewoners in de wijken last van hebben. Zo zijn de slechte bestrating en de onverharde wegen een probleem tijdens de regen en wanneer het donker is. Verder is het openbaar vervoer duur en zijn de bushaltes vaak zonder bank. Verder willen de bewoners meer politie en nieuwe sportvelden. Ook willen zij meer activiteiten voor kinderen en moet de vervuiling in de buurt worden verminderd.

7 reacties op “Rapport Parlamento den Bario”

 1. @Ruby, zit even met een probleem. Hoe kun je nou iemand “hersenspoelen”als die geen hersens heeft ?

 2. heb afgelopen zondag op de hele autolozezondagweg 5 mensen gezien…waarvan er waarschijnlijk drie uit nieuwsgierigheid kwamen kijken. ping ping ping kassa!!!

 3. Die mensen in de bario zijn helemaal niet ge-interesseerd in wat het parlement allemaal doet. Ze zijn alleen ge-interesserd in hun dagelijkse hap eten. Als het even kan een vette SUV voor de deur en voor de rest denken ze bai hunga pischi bamba idiotnan.

 4. Op naar de volgende geld verslindende opdracht van ons stelletje ongeregelde vakantiegangers.maar nu in NL,hier gaan zij hun familie vast voor bereiden op hun toekomstige baan als ministers en hoofden van diensten.

 5. @S. Pinedo, je spreekt de waarheid, maar helaas is hun aanhang gehersenspoeld door Wiels en zullen ze dit nooit kunnen bevatten.

 6. Dit zijn problemen die eenvoudig op te lossen zijn met het vrijmaken van de daarvoor benodigde middelen.

  Als alleen Asjes al thuisblijft van zijn niet alleen nutteloze maar vooral peperdure trip naar Nederland morgen is de besparing voldoende om heel Bandabou van busbankjes te voorzien.

  En als partijgenoot Helmin Wiels thuis eens Skype installeerde in plaats van iedere maand op kosten van de belastingbetaler zijn kinderen in Nederland te bezoeken besparen we genoeg om al deze busbankjes ook nog eens van airco voorzien.

 7. Tja leuk maar ze gaan er niets mee doen..