• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao Business Awards (CBAs) programma is gisteren gelanceerd bij Angelicas Kitchen. Het programma ondersteunt Young Professionals die een band of link hebben met Curaçao en een innovatief en duurzaam bedrijfsidee willen lanceren op het eiland.

 
Gedurende het programma gaan de young profesionals de strijd met elkaar aan om een award binnen te slepen. Daarnaast worden zij via een uitgebalanceerd programma verder begeleid naar de opzet van een succesvol bedrijf op Curaçao. ‘Talent for business’ staat dan ook centraal in de Curaçao Business Awards.

Significante bijdrage
Volgens Iwan Zunder, projectmanager van het CBAs-programma en managing partner van BlackDutch, kan transnationaal ondernemerschap van Young Professionals uit Nederland naar Curacao een significante bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de private sector op Curacao. “Zogenoemde Curaçao Young professionals in het buitenland hebben allerlei kennis, vaardigheden, kapitaal en toegang tot (internationale) netwerken die kunnen worden ingezet bij de ontwikkeling van Curaçao. Dat hoeft niet per se via een baan in loondienst; deze Young Professionals willen vaak ook hun eigen ding doen en iets doen wat echt (positieve) impact heeft”, aldus Zunder.

Publieks winnaars
In de eerste ronde in juni/juli worden drie publiekswinnaars gekozen door virtueel stemmen via Facebook. De drie winnaars zullen Curaçao vertegenwoordigen tijdens een ‘International Network Event on Entrepreneurship & Investment toward the Caribbean’ in London tijdens de Olympische spelen. In september vindt de tweede ronde plaats en zullen de deelnemers hun voorstellen pitchen voor een jury van ondernemers en investeerders in Rotterdam.

Missie naar Curaçao
De kandidaten die dan overblijven gaan door naar de derde ronde en zullen deelnemen aan de Missie naar Curaçao in december. De missie loopt over naar het Finale Event waar de finalisten kunnen pitchen voor een jury van ervaren ondernemers en investeerders op Curaçao. De winnaar krijgt onder andere een aantal TV-promotiespots cadeau en wordt geïntroduceerd aan een aantal partijen op Curaçao die een rol kunnen spelen in de financiering van het business-concept.

3 reacties op “Zoektocht naar beste Young Professional”

 1. Hoi,
  Bedankt voor de complimenten.
  Wij staan open voor suggesties als dit binnen het programma past. Mocht u nog wat willen vragen dan kunt u contact met ons opnemen via: a.desta@blackdutch.eu

  Groeten, Abel

 2. Super! Ben trots op jullie!

 3. Geweldig idee.
  Ik wil graag meewerken als ondernemer op Curacao.
  Dit moeten we met z’n allen ondersteunen. Ik denk dat het ook mooi is om 3 potentiele ondernemers uit arme wijken uit Curacao te ondersteunen met hun idee.

  @Versgeperst.com: Wat is de contactpersoon, email?