• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bestuur van Asosiashon di Músiko i Artista di Kòrsou, AMAK, heeft een groot aantal klachten ontvangen van haar leden. Deze gaan over onrechtvaardige, incorrecte en illegale praktijken in de entertainmentbranche van Curaçao.

Naast de illegale praktijken is uit de klachten gebleken dat er entertainmentgroepen zijn die voor een veel lagere prijs optreden. “Dat bevordert de concurrentie in de entertainmentwereld niet”, laat het bestuur van AMAK weten. “Muziekgroepen die al jaren meegingen, komen daardoor nu in de problemen. De situatie verergerde toen er een Arubaanse muziekgroep naar Curaçao kwam zonder daar de vergunningen voor te hebben.”

Curaçao Festival Center
Het Ministerie van Justitie van Curaçao en het betreffende ministerie van Aruba hebben op advies van AMAK, inderdaad een overeenkomst gesloten voor uitwisseling tussen de landen voor korte duur. “Daar is echter geen akkoord gesloten waarbij een Curaçaose muziekgroep naar Aruba kan gaan en daar kan gaan wonen en optreden zonder de nodige vergunningen. Andersom kan dit ook niet”, laat AMAK weten.

Oproep
Het bestuur van AMAK zal een brief sturen naar de Minister van Justitie Elmer Wilsoe en de autoriteiten die hierover gaan. Het bestuur roept een vertegenwoordiger van elke entertainmentgroep op om maandag om 19.00 uur aanwezig te zijn in het Curaçao Festival Center. Daar wordt vastgesteld welke stappen er ondernomen moeten worden in deze zaak.

3 reacties op “Barre tijden in entertainmentbranche”

  1. Sorry AMAK maar de minister heeft te druk om zijn criminele vriendje te helpen.. en dat heeft alleen belang bij hem.

    Trouwens sinds 10-10 heeft vrijwel elke branch het moeilijk behalve de Van der Dijs en Dos Santos bedrijven (inclusief Speedy) doen goede zaken!

  2. Een beetje vertrouwen in Wilsoe. Als hij de Amerikaanse overheid kan terugfluiten, moet hij toch ook wat voor jullie kunnen doen! Bel anders Robbie dos Santos even, het is ook goed voor zijn imago als Wilsoe intervenieert… pardon… deze zaak rechtzet. Een oorlog met Aruba door de VKC kan via Schotte misschien ook wel, anders moet Jamaloodin ze maar een forse belastingaanslag opleggen en de inspecteur overrulen. En als Hakim weer op het eiland is, direct door naar Aruba..Constancia kan eventueel voorkomen dat deze mensen medicijnen krijgen. Met ministers die zo direct op de zaken zitten moet dit probleempje toch zo uit de wereld zijn? Ander Wiels vragen om even wat grove taal naar Aruba te slingeren. Dat maakt overal indruk.

  3. Is er al die jaren teveel betaalt en nu kunnen ze niet meer rondkomen. Vroeger een optreden per week. Nu moeten ze wellicht werken voor hun geld en ja dat wordt het probleem.