• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR heeft vanmiddag tijdens een conferentie gemeld dat premier Gerrit Schotte leugens verspreid. Daarmee doelt de partij op de activiteiten rondom de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). “Schotte kan geen bewijs leveren dat de VDC samen met de vorige regering een complot zou beramen.

Vorige week stelde de premier dat onderzoek heeft uitgewezen dat een aantal werknemers binnen de VDC documenten hebben vernietigd en dat zij nauw samen zouden werken met de vorige regering. “Schotte kan hiervoor geen enkel bewijs leveren,” laat partijlid Omayra Leeflang weten.

Voorgelogen
“Tijdens de Senior Conference heeft Schotte het parlement voorgelogen over de situatie bij de VDC. Daarnaast is het toch ook vreemd dat hij de werknemers, die volgens hem in het complot zitten, op vakantie stuurt. Hij zou ze op zijn minst moeten ontslaan als hij zo zeker is van zijn zaak. Maar daarentegen worden ze naar huis gestuurd maar moet wel op oproepbasis beschikbaar blijven.” Volgens Leeflang is dit tegenstrijdig.

Politieke interventie
“Voordat Schotte aantrad als premier werd hij op 16 september 2010 gezien met een functionaris van de VDC en minister George Jamaloodin”, gaat Leeflang verder. Hierop heeft het hoofd van de dienst Edsel Gumbs de functionaris aangesproken. “Vervolgens heeft Schotte Gumbs op non-actief gezet en is de politieke interventie begonnen. Volgens de premier heeft Gumbs de autoriteiten niet om een screening te doen.”

Geen vertrouwensfunctie
“Daarnaast heeft Schotte gezegd dat de functie van de minister-president geen vertrouwensfunctie is. Dus met andere woorden een screening heeft geen zin, zo een argument is toch niet rechthoudend?” Volgens Leeflang is het logisch dat er juist een onderzoek moet worden uitgevoerd na alle nieuws en documenten die op straat liggen. “Schotte kaart steeds de screening als probleem aan. Daarmee heeft hij de VDC tot een onbetrouwbare organisatie gemaakt.” Leeflang is van mening dat de premier dit heeft gedaan om zichzelf te redden. “Vervolgens heeft hij ervoor gezorgd dat een ‘shutdown’ van de VDC is afgedwongen door Nederland.”

Geen informatie
De PAR gaat zich nu beroepen op het recht van het parlement om vragen te stellen, laat Leeflang weten. “Wij gaan een lijst met vragen opstellen die Schotte zal moeten beantwoorden ter verantwoording.” Op de vraag wat Leeflang ervan vindt dat Schotte hen beticht van samenwerking in een complot antwoord Leeflang: ‘Dat is gewoon iets verzinnen. In een normale wereld onderbouw je iets zodat het aannemelijk wordt’. Leeflang kan zich voorstellen dat andere landen geen informatie met Curaçao willen delen nu de VDC als onbetrouwbaar is neergezet.

Lichtpuntje
Volgens partijleider Emily de Jongh-Elhage is er één lichtpuntje en dat is dat Curaçao nog deel uitmaakt van het Nederlandse Koninkrijk. “We hebben gelukkig nog een vangnet en de AIVD van Nederland is betrouwbaar en dat is een troost”, aldus de partijleider. “ALs we onafhankelijk zouden zijn zou het veel erger zijn omdat we dan geen vangnet zouden hebben”, zegt Leeflang tot slot.

Hieronder is het document te lezen dat de PAR heeft opgesteld (Papiamentstalig)
[scribd id=92911063 key=key-223m4rywqognsvi283lf mode=list]

19 reacties op “‘Schotte heeft parlement voorgelogen’”

 1. @Peter post, Nee niet voor de PAR. Wel ANTI CORRUPTIE!! en deze hele regering is zo corrupt als de pest (wat jullie soberanos zelf toegeven!)

 2. @peter post, heb je pastechi al binnen?

 3. @ Peter Post. DUIDELIJKE TAAL alle leden hier zijn van de PAR.. Bedankt voor jullie onnodige reacties ten alle tijden.

  Je kon beter fietsen, toen je nog leefde.

 4. @mipueblo, er wordt niets opgeruimd.. deze mensen meer kwaad in 16 maanden dan de PAR in 16 jaar!

 5. Oke, laten we naar voren kijken.
  Deze regering gaat een keer ophouden te bestaan en dan komen er verkiezingen.
  Laten we daarop anticiperen. Er moeten dan goede keuzes zijn voor de mensen om duidelijk te maken wat je wilt.
  Als je nog steeds MFK geloofd, dan kan je daar op stemmen, dat geld ook voor PS en MAN.
  Maar iedereen die daar tegen is moet ook een goede keuze kunnen maken. Er zullen veel mensen PAR stemmen, dat is uitstekend, maar we zitten nu in de shit omdat er ook mensen daartegen waren. Die zijn inmiddels wel bekeerd, maar die hebben nog geen juist alternatief. Laten we afspreken dat PAIS daarvoor het alternatief wordt. Als PAIS sterk wordt dan is dat ook voor PAR duidelijk dat ze hun houding enigszins moeten aanpassen en vernieuwen. Maar laten deze twee partijen nu alvast gaan werken aan een alternatief voor 2014 en verder. Vergeet die draaikonten als PNP, MAN, FOL, DP alsjeblieft, zorg dat er een overzichtelijk politiek veld komt. Al die snippers heb je niks aan en dat moet je ook niet willen. Zorg ook dat je voor de verkiezingen, nu dus al, gewoon je uitspreekt in dergelijke coalities. Ik voorzie dat PAR absoluut de grootste partij zal blijven, maar als daarnaast nu eens PAIS komt om een koerscorrectie ten opzichte van die 16 jaar PAR uit te voeren dan is dat denk ik voor de huidige zwijgende meerderheid toch een goed alternatief?
  Laat Rosaria hier nu aan gaan werken, dat ook hij laat zien een partij te kunnen opzetten die structuur heeft, en ja zorg misschien gewoon dat al die “bewegingen” zich daar ook voor uitspreken. Laten we dan deze regering maar uitzitten, als die tegen de wet van de zwaartekracht in maar niet wil vallen. Maar laten we iedereen alvast voor zijn en anticiperen en klaar voor de komende verkiezingen zijn!

 6. DUIDELIJKE TAAL alle leden hier zijn van de PAR.. Bedankt voor jullie onnodige reacties ten alle tijden.. Wat een stelletje nietnutten zeg

 7. @ Ruud. hoe de PAR zich probeert d(t)e (ver)ontschuldigen van wat hij gedurende 16 jaar heeft uitgespookt die een negatieve beeld geeft van Curacao.

  Hoor je stemmetjes en/of kan je niet lezen?

 8. Liegen is zijn identiteit, dus het verbaast me niks.

 9. Haha de masker is gevallen de waarheid komt naar boven.
  tijd voor de boel opruimen na 16 jaar.

 10. Sommige mensen willen zich maar niet bij neerleggen dat hun tijd passé is. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan! Dat heet democratie.

 11. Maar wat wilt de PAR nou eigenlijk? Zomaar alles overnemen en gaan regeren?
  Het volk wil de PAR niet, nu niet en nooit meer, niet.
  De PAR aan de macht (zonder de wil het volk) brengt onrust op Curacao.

 12. @ Zorro. “als het tegenzit gaat het 2,5 jaar duren” Jij bent een optimist Zorro. Je gelooft toch niet dat er op Curaçao over 2,5 jaar weer verkiezingen worden gehouden. De dictatuur staat op die klip helemaal in de steigers en deze huidige regeringsclub kan wat verwachten, als de huidige oppositie weer tot coalitie wordt gekozen. Dat risico zullen ze niet willen lopen.
  Ik ben nog steeds van mening dat de huidige coalitie is gekozen op valse voorwendsels en dus feitelijk via een geruisloze staatsgreep aan de macht is gekomen. De Staten ondersteunen dit en daarom zal er niets veranderen, tenzij de bevolking in meerderheid gaat beseffen wat er aan de hand is en in verzet komt.

 13. @Ruud, welke wereld woon jij? Het volk heeft GEEN ENKEL vertrouwen in de corrupte regering van nu.. Beetje de minister van justitie die een crimineel vriendje wil helpen ipv criminelen aanpakken..

  en idd afgelopen 16 jaar hebben we enkele corrupte ministers gehad.. Asjes, Schotte, Constancia Cooper Eisden..

 14. Schotte en liegen?? Nee toch???

 15. En wat als Winklaar gaat praten? Dan krijgen we de eerste politieke gevangenne binnen het Koninkrijk… Welkom Amnesty International….

 16. De PAR blijft zakelijk en feitelijk reageren op alle leugens en valse beschuldigingen en zo hoort het ook. Meer dan bewustwording onder de bevolking brengen kan helaas niet met Statenleden, die blindelings achter hun coalitie staan en als dat niet voldoende is wordt de PAR ook door de Statenvoorzitter monddood gemaakt. Als het tegenzit gaat het nog 2 1/2 jaar duren, maar dan heb je ook wat als beloning voor een manhaftig geduld. Niet klagen maar dragen. Wiels, Cooper en Schotte kennen hun onvermijdelijk lot nu al en dan is een dikke buik en goed gevulde bankrekening van korte duur.

 17. Emily is een jablabla. Het is triest hoe de PAR zich probeert de ontschuldigen van wat hij gedurende 16 jaar heeft uitgespookt die een negatieve beeld geeft van Curacao. Ik hoop dat alle leden van PAR en hun vriendjes achter de tralies gaan. Voor mij mogen ze de sleutels weg gooien. Nee PAR het is afgelopen het volkt vertrouwt jullie niet meer.

 18. Omayra, zorg dat Winklaar mag praten….

 19. Zij heeft weer de schoen gepast.
  Het is maar goed dat ze al heeft doorgegeven dat haar geweten vervuild is en ze heeft het niet rechtgetrokken.