• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws charles cooperCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) heeft gisteren een aantal percelen in Parasasa-Zakito toegekend aan de Lionstone Group. De Lionstone Group is van plan om twee hotels te bouwen in het gebied. De geplande investering zal ongeveer 240 miljoen dollar bedragen.

Ontwikkelaar Domeinbeheer moet van het ministerie wel rekening houden met milieuaspecten zoals de bescherming van de mangroven en het maritieme leven, maar ook vrije doorgang voor de gemeenschap.

Onderzoek
De ontwikkelaar moet ook een rapport laten maken over de impact op het onderwatermilieu, op het koraalrif, de kwaliteit van het water, flora en fauna. Ook moet de impact op de kuststrook worden onderzocht. Het plan wordt geleid door investeerder Alfredo Lowenstein.

11 reacties op “Cooper kent percelen toe”

 1. Als onze regering alle stukken over dit project op Internet zet, dan hebben we een beetje transparantie en kunnen andere ontwikkelaars in vergelijkbare omstandigheden weten waar ze aan toe zijn. Dan is ook direct het rumoer over steekpenningen verstomd.. OF.. is er toch wat te verbergen? Dus Cooper, graag alle condities- kosten’ tijdsafspraken, tax holidays even op Internet, dan weten we ook wanneer ze weer dicht gaan…

 2. Alle baaien en stranden zijn gemeenschappelijke bezittingen. We mogen gaan zwemmen waar we willen. Stranden en baaien moeten voor iedereen toegankelijk zijn en blijven.
  Er is niemand die een ander kan verbieden om ergens te gaan zwemmen, punto.

 3. Kan het gewone volk nog wel bij de kust komen? Is dat niet iets meneer Cooper wat U zo nauw aan het hart staat? Weet U nog toen de poort weg moest bij Baya beach? Het is daar toen een enorm rotzooi geworden. Niemand wil daar nog aan het strand. Om maar niet te spreken over roofovervallen en inbraken in auto’s. Die nek blijft maar groeien. Waar eindigt je kin en begint je nek eigenlijk?

 4. We hebben het hier volgens mij niet over het deel aan de Rector Zwijssen straat, maar het deel aan de Parasasa-weg en dus direct naast het Sonesta/Marriott beach en een heel stuk van de corredor.
  Vandaar misschien dat er op zondag een hoofdweg en een vluchtweg uit het commerciele gebied afgesloten moet worden met behulp van een agentenpost, permanent aanwezige agenten, w.c.’s en afzettingen. Met alle kosten van dien.
  Dit alles terwijl er altijd al een officieel recreatiegebied was met goede parkeergelegenheid, direct aan zee, meerdere strandjes en veel barbecue gelegenheid. Maar dat moet waarschijnlijk wijken voor deze plannen.

 5. Aan het overgewicht van de man kun je raden aan welke ‘strijkstok’ veel blijft hangen.

 6. pakken wat je nog pakken kan

 7. Enne hoeveel blijft er aan de Cooperstok kleven???

 8. @Obi, Lowenstein, dezelfde persoon die Club Breezes gaat sluiten? opmerkelijk.

 9. Ondanks dat het Economisch slechter gaat zijn er toch wel veeel investeringen op het eiland. alleen maar goed om te horen.. 🙂

 10. En gelijk/meteen/onmiddelijk komt bij mij de gedachte op: “hoeveel zal Cooper in zak hebben gestoken?”

  Kan ‘t ook niet helpen, die gedachten dienen zich altijd aan als een van Ali Baba’s rovers iets te melden heeft.

  Sesam, open uw portemonnee!
  (helaas is het op Curacao geen sprookje!)

 11. Niet echt verbazingwekkend, daar zij al weken bezig zijn dat terrein ‘schoon te maken”. Hangt vast alle maal smaen met de wegvernieuwing EEG weg, grote shoppingmall Veeris etcetc.
  Succes daar Lions Group.. de wind komt jullie kant op!!!