• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Al een aantal dagen is het onrustig boven Curaçao. Ook vannacht ging het flink tekeer. “De storing boven het oostelijk Caribisch Gebied zorgt de komende 24 uur voor de ontwikkeling van meer bewolking boven onze regio”, vertelt Yogi Coffie van de Meteorologische Dienst Curaçao.

Coffie legt uit dat er plaatselijk enkele buien zullen vallen. “Verder veroorzaakt dit systeem ook kleine luchtdrukverschillen in het oostelijk Caribisch Gebied, waardoor het windveld vandaag nog zwak blijft. Door het gebrek aan wind en de hoge vochtigheidsgraad, zal het benauwd blijven aanvoelen.”

Buien
Boven een deel van Bandabou viel gistermiddag een zware bui in de buurt van Santa Krus (Hòfi Mango) van 53 millimeter. “De buien van afgelopen nacht zijn grotendeels boven het oostelijk gedeelte van Curaçao gevallen.” De grootste gemeten hoeveelheden werden waargenomen in de omgeving van Klein Kwartier met 63,2 millimeter, Van Engelen met 55,8 millimeter en Bakufal met 53,3 millieter. “Tot donderdagmiddag is het half bewolkt, nu en dan zwaar bewolkt met voornamelijk gedurende de nanacht enige buienactiviteit”, voorspelt Coffie.

Bovenwindse eilanden
Afgelopen donderdag kregen Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius met dusdanig hevige regenval te maken, dat scholen op vrijdag als voorzorgsmaatregel de deuren dicht hielden. Ook werd eilandbewoners aangeraden om thuis te blijven en niet onnodig de straat op te gaan.

5 reacties op “Zware buien boven Curaçao”

 1. HAHHAHAHHHAHAHHAHA. HAHAHHAHAHAHAHHHA

 2. Natuurgeweld kan heel mooi zijn; politiek geweld is nooit leuk voor het volk…

 3. Eindelijk iets waar Schotte geen eigen bedrijf van kan maken of enige invloed op kan hebben.

 4. @ Yui Korsou:

  True. Maar na Schotte weer zonneschijn…. ☺

 5. Die zware buien die boven ons hangen zijn niet alleen van meteorologische aard !