• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra heeft sinds vanmorgen last van een stroomtekort. Hierdoor hebben een aantal wijken tijdelijk geen stroom. Het nutsbedrijf geeft aan dat de stroomonderbreking in de wijken ongeveer twee uur in beslag neemt.

 
Vanaf 10.00 uur hadden onderstaande wijken als eerste last van de onderbreking: Saliña , omgeving van Buena Vista, Brievengat, Trai Seru, Jongbloed, Seru Fortuna, Muizenberg, Suffisant, St. Jacob en Dein en Kanga. In de omgeving van de Cas Coraweg, Semikok Sta. Rosa en in de omgeving van Seru Lora kan de stroom wegvallen.

Schakelen
De wijken Paradijs, Welatina, Gibraltar, Goede Hoop, Sta. Maria, Mahuma, Cabo Berde en Kura Piedra hebben vanaf 12.00 uur te maken met de stroomonderbreking. Daarna volgt er een stroomonderbreking in de omgeving van Blauw, Boka Sami, Jandoret, Langleven St. Joris, Koraal Partier, Cocorie en Sta. Catharina. Vanmiddag zal Aqualectra ook gaan schakeling in de wijken Spaanse Water, Hanenberg, Brakkeput Ariba, Jan Thiel, Rooi Santu, Groot Kwartier Matancia en de omgeving van Corrieweg.

18 reacties op “Aqualectra kampt met stroomtekort”

 1. @ Silvia,,,,,doe jij ook wel eens uit energie besparing je airco(s) uit?? Ik had vandaag geen airco aan,wel mijn ven en toen het stroom uitviel was het bloedheet hier binnen,geen zuchtje wind buiten,,,,,,,hier op dit eiland kan je niet zonder een airco of een ventilator,En hoeveel zal zo’n duurzame ecologische woning wel niet gaan kosten?? Nee,dan maar lekker mn airco of ven aan!!

 2. Zoveel stroomstoringen… laat me maar snel een zonnepanneel en een windmolen kopen… Iemand een goed adresje?

 3. @ R. Mischien moet er eens onderzochtworden of dit formulier ooit eens is uitgekeerd door aqualectra

  Ik kan je niet aanbevelen om een poging te wagen. De afgesloten verzekering heeft zo veel angels, klemmen en uitsluitingen, dat je wel een spekkoper moet zijn om daaraan te ontsnappen. Waarschijnlijk betaalt Aqualectra nog wel premie voor een (bijna) niet aanwezig risico.

 4. @Silvia, het is een beetje warm als je de aircos uitzet..

  en er zijn al 100.000 huizen op curacao die niet ecologisch etc zijn gebouwd dus dat helpt weinig. En de regering van Australie bestaat volgens mij niet uit zakkenvullers en corrupte lieden..

 5. Weet iemand of er nog steeds een staking gaande is bij de Aqualectrakantoren of waren die vandaag weer gewoon open?

 6. Mischien moet er eens onderzochtworden of dit formulier ooit eens is uitgekeerd door aqualectra , de enorme hoeveelheid aanvragen die dit tot gevolg kan hebben kan leiden tot een “stroom”versnelling op het gebied van zorgen voor voldoende capaciteit.

  http://www.aqualectra.com/en/claim-form-electricity

  R

 7. It’s the final count down. Kijk maar naar Japan. Alle kerncentrales zijn nu uitgeschakeld. Aan het volk is aangegeven spaarzaam met elektriciteit om te gaan. Als we op Curacao alle airco’s uitzetten dan is er niets aan de hand. Het word tijd dat wij duurzame ecologische woningen gaan bouwen aangepast aan de klimatologische omstandigheden. Kijk maar op de website van de Australische overheid die richtlijnen heeft opgesteld voor het bouwen in de tropische delen van Australië.

 8. Casperson was niet zo slecht toch?

 9. En volgende week zeker weer de smoes van onderhoud, hahaha. Beetje erg achterlijk mag je toch wel stellen voor zo’n duur bedrijf?

 10. @Q-Blia, vooruitzien is regeren.. bekende uitspraak. Dus als je nu genoeg capaciteit hebt maar het is kouder weer (IAW over een paar maanden zal de vraag toenemen) en als je onderhoudswerkzaamheden inplant voor over een paar maanden (en dus extra capaciteit nodig hebben) dan kan je dus niet je extra capaciteit van de hand doen..

 11. Het is er niet beter op geworden sinds vrienden en familie bij Aqualectra zijn neergezet.

 12. Maar.. hoorde ik iemand zeggen; we hebben nu toch de nieuwe windmolens er bij en die leveren toch behoorlijk.
  Mijn vraag was heel simpel: Wanneer is het hier warm zodat er meer wordt gekoeld en zo?
  Antwoord: Als het windstil is…..Met andere woorden, die capaciteit hebben we alleen als er voldoende wind is om deze giga-molens in beweging te zetten……Anders zijn het slechts ornamenten op de zinderende vlakte.

 13. Ik herinner me dat jaren geleden de Internationale dataverbindingen ineens storingen hadden, bij toeval ook tijdens stakingen..

 14. terecht dat het middenkader van Aqualectra een prestatiebeloning eist.

 15. Sinds de afschaffing van de container generators op dokweg door onze dynamische premier, kampt AE met capaciteitskrampte. Bij het minste geringste aan onderhoud of uitval van turbines is er niet genoeg capaciteit om de gehele gemeenschap van electra te voorzien. Gevolg schakelen. Indien we voorts de preventive maintenance vooruitschuiven komt er op korte termijn extra geld vrij, dat zich op langere termijn weer zal wreken. Curacao zal dus steeds meer moeten gaan wennen dat schakelen de “normale” gang van zaken is. Het bedrijfsleven gaat over op alternatieve energie en kan daarmee een deel terug leveren aan AE. Dit nivileert mogelijk het capaciteitstekort maar is het voldoende om dit volledig op te heffen? Gevolg is wel dat de kostencomponent steeds meer gedragen moet worden door de burgers. Hogere eleectra-prijzen zijn dus te verwachten. This is just the beginning. Het wachten is op problemen in de zoetwater productie. Met ons nieuwe management sturen we dus met voortvarendheid op het creeren van een tweede BOO. De verklaring/oorzaak wanneer dit publiekelijk bekend wordt is al duidelijk: “Het is allemaal de schuld van de vorige regegering”. Vervolgens moeten we dan een volgend giga schandaal ensceneren om de publieke aandacht hiervan af te leiden. Intussen worden we met de dag economisch incompatibel met onze omgeving. Einstein zou hebben gezegd dat slechts een gek telkens hetzelfde doet en denkt dat er vervolgens een ander resultaat uit komt. Maar het moet eveneens een gek zijn die door enkel anders te doen denkt dat hij daardoor een BETER resultaat krijgt. Leve de adhocracy.

 16. AUB METEEN DE STROOM AFSLUITEN BIJ DE MENSEN DIE DIT HEBBEN WAARGEMAAKT.
  G. SCHOTTE
  WERNER WIELS EN RVC LEDEN AQUALECTRA!

 17. Wat is dit voor land???!?!??!?!?!? What the hell!!!

 18. Met dank aan kabouter plop en zijn trawanten voor het van het eiland af sturen van de reserve capaciteit. Wederom weer zo een briljant en weldoordacht plan van de junta die het allemaal beter ging maken. Niets hebben we daar nog van gezien, behalve allemaal loze beloftes. Bananen iemand??