• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe (Justitie) zal vanmiddag een pittige persconferentie tegemoet gaan. Wilsoe heeft om 15.00 uur een conferentie ingelast om uitleg te geven over de brief die hij heeft gestuurd naar Washington, waarin hij verzoekt om bevriezing van de banktegoeden van Robbie dos Santos op te heffen.

Wilsoe was de eerste dagen nadat het nieuws over de brief in de media kwam, niet bereikbaar voor commentaar. Maar vrijdag pakte de minister de telefoon en vertelde het Antilliaans Dagblad dat het niet zijn taak is zich te bemoeien met de Dos Santos-zaak in Amerika.

Brief
Vandaag is de brief door verschillende media gepubliceerd, waaronder op Versgeperst.com. Wilsoe voelt zich daarom genoodzaakt om het één en ander toe te lichten tijdens een persconferentie bij Fort Amsterdam.

37 reacties op “Wilsoe over brief Washington”

 1. waar sta ik voor als Elmer Wilsoe

  Sinds 10 oktober 2010 hebben de twee nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten een eerste en ook nieuwe regering. De komende weken kunt u, via verschillende portretten, kennis maken met de ministers in beide landen.

  Vandaag deel 1: Elmer ‘Kadè’ Raynold Wilsoe, Minister van Justitie in Curaçao.

  Minister van Justitie Elmer Wilsoe staat bekend als een bot, direct en erg ongeduldig man. Mensen gaan zijn sterke mening uit de weg. “Maar”, zegt hij, “ik sta altijd open voor een discussie, en ik heb ook geleerd dat de eerste inschatting niet altijd de juiste is”.

  Wilsoe is van mening dat een pittig debat iemand juist slimmer maakt: “je leert van de argumenten van een tegenstander. Voorwaarde is wel dat je een ‘team player’ bent”. Wilsoe staat geen eigen doelpunt toe: “je moet je verlies nemen. Kun je dat niet dan moet je maar plaats nemen en toekijken op de tribune”.

  De discussie over onafhankelijkheid gaat Wilsoe niet uit de weg. “Veel mensen zijn er bang voor, maar onafhankelijkheid is een natuurlijk proces. Een land moet zich – net als een kind – voorbereiden op zelfstandigheid. Daarvoor moet samen hard gewerkt worden, er moet een visie van eigen-kunnen ontstaan. Je moet verantwoordelijkheid willen dragen”, aldus Wilsoe, “alleen dan krijg je respect en hoef je er niet om te vragen”.

  Motivatie
  Wilsoe vindt zijn motivatie in de liefde voor zijn land. Dat is ontstaan tijdens zijn periode als gezaghebber. “Als je iets goed kent, ga je er van houden of je gaat het haten. Ik hou van Curaçao”.
  Wilsoe heeft als gezaghebber veel gezien, veel mensen ontmoet. Van de vreugde van carnaval tot het verlies van familie door geweld: “het heeft van mij een beter mens gemaakt”.

  Doel
  “Het klinkt misschien raar, maar ik wil de gevangenis afbouwen,” zegt Wilsoe, “er is een tendens van pappen en nathouden, geld in een bodemloze put gooien. Politiek gezien zijn we water naar de zee aan het dragen”. Volgens Wilsoe is het beter om geld te investeren in de GOG , de Voogdijraad, de reclassering, of in kinderoorden. “Zij moeten het nu doen met een schamele subsidie”.

  In plaats van een grotere gevangenis met meer cellen te bouwen, pleit Wilsoe voor een gebouw met minder cellen, maar met een grotere werkplaats waar de gevangen een vak kunnen leren. “Geef ze gevoel voor eigen waarde, perspectief. Nu hebben ze geen morgen en geen hoop”, volgens de kersverse minister van Justitie.

  Op straat
  Elmer Wilsoe neemt geen blad voor zijn mond en zegt wat er in hem opkomt. Hij vraagt zich af waarom mensen geen meningen kunnen delen en bespreken: “als je het oneens bent met elkaar, hoef je niet meteen elkaars vijanden te zijn”. Over zichzelf: “ik ben bot, resultaat gericht, pragmatisch direct en extreme ongeduldig”.

  In zijn kantoor
  Wilsoe is weer thuisgekomen: “Ik heb hier gewerkt van 1994 tot 2003. Ik ken veel van mijn collega’s al. Wat zij van mij zeggen is minder belangrijk dan wat ik over me zelf denk. Mensen praten toch. Maar: mijn deur staat altijd open. Voor de coalitie, maar ook voor de oppositie”.

  ach toen was het nog vers en het pluche voelde toen nog niet zo vertrouwd

 2. Die persconferentie over 5 minuten, wordt die gestreamed? Kan ik die ergens live volgen?

 3. correctie:

  …. dit is een coup van het AD / complot van de VDC / ze willen me omverwerpen / schuld van Omayra & Dick / Ich habe es nicht geWilsoe-d / I wil soe de media / ik laat dit onderzoeken door TI / dit is een complot tegen mij, ik stuur het hele OM naar huis ….

 4. Over een kwartiertje komt de persconferentie. Ik verwacht toch dat hij zelf de handdoek in de ring gooit. Het zal me verbazen als hij aanblijft. Ik houd het op een onvervalst ‘Leerdammetje’.

 5. @ Ik heb niet gelogen!!

  Ik heb het zo niet bedoeld / Er staat niet wat u leest / Wat u leest staat er dus ook niet / de Par heeft deze brief gestuurd en mijn handtekening vervalst / Schotte zei dat het wel kon, hij zou er wel een verhaal van maken/ Santos?? wie is dat? / De mij adviserenden zijn fout geweest / De betroken ambtenaren snappen het niet / Per ongeluk getekend in de dagelijkse tekenronde van stukken / verzin er maar wat bij…..

  leuk ☺

  …. dit is een coup van de media / complot van de VDC / ze willen me omverwerpen / schuld van Omayra & Dick / Ich habe es nicht geWilsoe-d / I wil soe you myself als jullie OM niet luistert / ik laat dit onderzoeken door TI / dit is een complot tegen mij, ik stuur het hele ministerie van Justitie naar huis ….

 6. Of: “ik heb niet gelogen, het is verkeerd geinterpreteerd door de pers omdat in het Papiamentu “ik heb die brief niet verstuurd” eigenlijk betekent dat ik de brief niet zelf op de post heb gedaan.

  En dan verder met: de PAR-aanhangers zijn allemaal landverraders.

 7. Pastechi voor Wiels

  dus gebeurd niets de financier( dos santos) is belangrijker dan corruptie
  geld krijgen en van”het volk” stelen is belangrijk!!! dus deze minister blijft gewoon aan om nog meer” vriendendiensten” te doen
  PS– Persoonlijke Service

 8. Ik zet een tientje op “ik heb de brief wel getekend, maar niet verstuurd”.

 9. Moonshine, jazeker.

  Ook Dean Rozier heeft een drugsverleden terwijl de zoon van Amerigo Thode vorig jaar alle kranten gehaald heeft met zijn smokkel van drugs in muziekinstrumenten.

  Wilsoe dus ook.

  En wij moeten dat stelletje chollers serieus nemen?

 10. Is het dezelfde Wilsoe wiens broer voor drugs gerelateerde ‘zaken’ heef gezeten?

 11. @D. Dick

  Hij heef moeite onder zijn steen vandaan te komen.

 12. Als het antwoord simpel was, kon hij volstaan met een goed opgesteld persbericht. Een PERSCONFERENTIE ! Dan gaat het om emotie. Hhet PR gezegde `if you cannot convince them, confuse them`zal dan wel worden toegepast.

 13. Waar is R.Willems uit het verre Belgie?

 14. Deze clown die laf naar de pijpen danst van Schotte en medeboef dos Santos dient zijn koffers te pakken. En laat hem al die andere enge meelopers meenemen (Stella van Rijn, Sheldrey Osepa, Dean Rozier, Amerigo Thode).

 15. @ik heb niet gelogen: hahahahaha ik lig in een deuk! Ik zet in op: ik wordt ge-blackmailed door Dos Santos en mij familie is bedreigd!!

 16. Waar blijft de reactie van Rita????

 17. @Zef “We zullen tot het uiterste gaan om te achterhalen wie deze brief heeft gelekt”

  +1

 18. Het zal net zo zijn als met de brief aan ISLA, wel geschreven maar niet verstuurt.
  Daar gelooft niemand iets van.
  Er is maar 1 oplossing voor Wilsoe: WEGWEZEN!!!!

 19. Het enige wat hij zal durven zeggen is dat hij het niet gedaan heeft, maar dat PAR z’n boodschappenlijst vervalst en opgestuurd had. Het enige wat hij wel zal toegeven is dat de zin “Furthermore, no further seizure may be put in place concerning these companies’ assets in the United States without prior written authorization of the Minister of Justice” wel van hem is, maar dat ‘t een geschreven gedachte was ter voorbereiding voor Wiels’ inwijding tot dictator.

  Ontslag nemen is voor hem toch ook gewoon paniek voetballen.

 20. Hij heeft zo weinig respect voor het Curaçaose volk dat ie denkt er weer met een onzin verhaaltje van af te kunnen komem. Wedden? Het is een minkukel !

 21. de man moet niet enkel rechten gaan studeren, maar een beetje behoorlijk Engels zou ook niet misplaatst zijn. Wat een schande! Doel, inhoud en taalgebruik van de bewuste brief bekladdden het imago van Curacao voor de buitenwereld.

 22. Stemmer, welke paardenkoers, wat stat er tegenover 1/tegen 5

 23. ik zet 25 gld in de pot hij gaat zeggen hij heeft niks verkeerd gedaan

 24. Kan u het herrinneren ( een hen op een kip)hij lichtt? als een koning op zijn nagemaakte.oppositie stoel vool geplakt met bladgoud,regls uit te delen die nooit door hem bedacht zijn .DAAR HEEFT HIJ HET VERST6AND NIET VOOR.bedankt Wiels voor de ruime vergoeding voor 4 jaar uitkering ????????????????????????????????????????????????????????????

 25. Het enige wat hij nu kan doen is zijn ontslag aanbieden en excuses aanbieden aan het volk..

  maarja er zal wel weer een of ander james bond verhaal komen waarbij de PAR en Nederland de schuldige zijn van dit.

 26. het kan nooit zijn schuld zijn….
  het is altijd de schuld van de nederlanders of de vorige regeringen.

 27. Wooohaaaa @ ik heb niett gelogen. Laten we er een poultje van maken welke leugen WIlsoe gaat gebruiken! Ik zet in op “Per ongeluk getekend” en op “De PAR heeft deze brief gestuurd”

 28. Profile of the Sociopath

  Grandiose Sense of Self
  Feels entitled to certain things as “their right.”

  Pathological Lying
  Has no problem lying coolly and easily and it is almost impossible for them to be truthful on a consistent basis. Can create, and get caught up in, a complex belief about their own powers and abilities. Extremely convincing and even able to pass lie detector tests.

  Lack of Remorse, Shame or Guilt
  Instead of friends, they have victims and accomplices who end up as victims. The end always justifies the means and they let nothing stand in their way.

 29. “We zullen tot het uiterste gaan om te achterhalen wie deze brief heeft gelekt”

 30. Ik heb het zo niet bedoeld / Er staat niet wat u leest / Wat u leest staat er dus ook niet / de Par heeft deze brief gestuurd en mijn handtekening vervalst / Schotte zei dat het wel kon, hij zou er wel een verhaal van maken/ Santos?? wie is dat? / De mij adviserenden zijn fout geweest / De betroken ambtenaren snappen het niet / Per ongeluk getekend in de dagelijkse tekenronde van stukken / verzin er maar wat bij…..

 31. wilsoe tipje gooi het op temporary insanity

 32. @Positivo, maar het is zo frustrerend dat ook al dient hij zijn ontslag in, er toch weer een stuk onbunul zijn plek inneemt!

 33. ik hoef niks meer te weten meneer wilsoe ik weet al hoe laat het is. alles wat nu uit je mond komt is om je daden te verzachten omdat je nu niet meer ontkennen. je hebt GELOGEN.

 34. Ach joh, dat hoeft toch helemaal niet, maak je maar niet druk. Je hoeft niets meer uit te leggen, toe te geven, of anderzijds. Je kunt gewoon je mond houden en keurig netjes je ontslag indienen.

  (met aftreden wint hij zijn respect overigens NIET terug, maar dan is het ‘land’ -ahum- Curacao in ieder geval verlost van weer een ‘minister’ die niet op zijn taak berekend is)

  Komt TOCH weer dat woord bovendrijven; integriteit.

 35. Wilsoe voelt zich daarom genoodzaakt om het een en ander toe te lichten tijdens een persconferentie bij Fort Amsterdam.

  Wat valt er nou nog toe te lichten ? Alles is zo klaar als een klontje, het enige respectvolle dat Kadé nog kan doen is om gedurende deze persconferentie zijn onmiddelijk ontslag aan te bieden en excuses maken aan het volk van Curaçao.

 36. euhh
  daar was toch geen brief
  dus geen paniek

 37. Ben benieuwd welke smoes hij voor ons in het verschiet heeft! Of misschien toch……!!!!!!