CURAÇAO – De Dutch Caribbean Legal Portal (DCLP) lanceert vandaag haar nieuwe website met daarop juridische informatie over Curaçao, Aruba, St.Maarten en de BES-eilanden. In 2007 nam een groep van organisaties al het initiatief om een website op te zetten. Na vijf jaar was deze aan vernieuwing toe.

 

Het belangrijkste doel van de website is om informatie te verstrekken over het rechtssysteem van het Nederlands Caribische gebied en de organisaties en personen die werken binnen het rechtssysteem, zo valt op de website  te lezen. De Engelstalige site is gericht op nationale en internationale organisaties en individuen die inzicht willen krijgen in de juridische documenten van de eilanden.

Juridisch platform
Het Nederlands Caribische gebied heeft een grote juridische gemeenschap, waaronder advocatenkantoren, juridische instellingen, notarissen, bedrijfsjuristen, belastingadviseurs, accountantskantoren, trustkantoren, verzekeraars en financiële ondernemingen. Op de nieuwe website van DCLP wordt dagelijks juridisch nieuws gepubliceerd.

Uitspraken Justitie
Verder zal de database van contacten en juridische documenten iedere dag worden bijgewerkt, net als de uitspraken van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Eind juli 2012 hoopt de website de complete database aan te kunnen bieden.

1 reactie op “‘Alle juridische informatie op één site’”

  1. En den heren spreekt,er zal geen wont open gesneden worden als hij genezen kan worden,Maar den wonden die er zijn zuk=llen vernietigt worden