• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een aantal parlementsleden zullen in het kader van het project Parlement in de Wijk vier steden in Nederland bezoeken. Stichting MAAPP, Sabana en het Curaçaose parlement organiseren volgende week bijeenkomsten in Groningen, Eindhoven, Amsterdam en Den Haag voor de Curaçaose gemeenschap.

Parlementsleden Gilmar Pisas (MFK), Helmin Wiels (Pueblo Soberano), Eunice Eisden (MAN), Humphrey Davelaar (PNP), Anthony Godett en Statenvoorzitter Ivar Asjes zullen onder andere het woord voeren en vragen van de gemeenschap en andere belangstellenden beantwoorden.

Grote behoefte
Raymond Labad, voorzitter stichting MAAPP, vertelt dat er vanuit de Curaçaose gemeenschap in Nederland een grote behoefte is naar informatie van Curaçao. “Met name van Curaçaose politici. Voor 10-10-10 gebeurde dat niet terwijl de Curaçaose gemeenschap hongerig is naar informatie en daar recht op heeft.” MAAPP is een platform dat onder andere benaderd is door Curaçaose politici om een bijeenkomst te organiseren.”Zij willen graag in gesprek met de gemeenschap in Nederland.”

Kritische vragen
“In 2009 heeft Humprey Davelaar een keer gesproken en in 2010 Helmin Wiels. Zij waren eigenlijk de enige die aangaven te willen praten met de Curaçaose gemeenschap in Nederland.” Labad geeft aan dat de gemeenschap toen kritische vragen stelden over het reilen en zeilen op ons eiland.

Bijeenkomst
Labad vertelt verder dat in december een bijeenkomst is georganiseerd in Utrecht waarbij leden van de coalitie aanwezig waren. “Deze werd goed bezocht en vanuit andere gemeentes kregen wij de vraag om ook dergelijke bijeenkomsten te organiseren, maar dan met meer parlementsleden.” Op 14 mei start het bezoek in Den Haag. Op 15 mei gaan de leden naar Groningen om vervolgens op 16 mei Eindhoven te bezoeken. 17 mei eindigt de delegatie in Amsterdam Zuidoost.

13 reacties op “Parlement gaat ook wijken in NL in”

 1. Quote Raymond Labad: voor 101010 gebeurde dat niet (end quote)
  Labad liegt. In verband met de opheffing van de Antillen, een historische gebuertenis di die het hele Koninkrijk raakt, zijn er info sessies georganiseerd in Nederland.

  http://www.youtube.com/watch?v=WFBJzwWO_90
  Een portret van mevrouw O.V.E. Leeflang ex-Minister van Onderwijs en Cultuur/Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling van de Antillen gecombineerd met een verslag van de bijeenkomsten die in augustus in Nederland gehouden zijn over de ontmanteling van de Nederlandse Antillen.

 2. Waar en wanneer precies vinden the bijeenkomsten plaats?

 3. Hebben ze ook een prive tolk ingehuurd voor 6000 dollar. ik bedoel je kan beter toch in papiamentu praten en een tolk erbij hebben. ook kunnen ze beter een paar beveiligers inhuren..

 4. @ Nadaska. Ik heb je dit bericht al eerder elders voorspeld. Lekker bij familie logeren en de betaalde hotelkosten in je zak steken.

 5. Misschien kan de grootste fan van de regering ook langskomen. de heer Willems..

 6. Let op…. er is nog steeds 100% controle!!!

  Jammer dat de steden met de grootste populatie Curacaoenaars niet bezocht worden.
  De dame en heren gaan lekker op kosten van de belastingbetaler in een riante fauteuil in een KLM-Boeing (Ja ook Wiels) naar Nederland.

 7. Groningen. tja wonen duizenden antillianen..

  Maar deze regering vond de YDK in NL toch tweekoppige draken? makamba pretus?

 8. @Obi, waarom die steden? denk dat daar hun schatjes en familie zitten..

 9. Rotterdam niet? Daar wonen de meeste Antillianen,, apart..

 10. Het is gewoon niet te geloven, onze parlementariërs gaan bakken met geld uitgeven om te kijken hoe onze hermanos/hermanas in Nederland leven en dat terwijl onze mensen hier kreperen van de honger.

 11. Nee voor 10-10 waren de ministers niet zo reislustig als dit zooitje.. Trouwens weer Wiels.. Volgens mij zit hij meer in zijn gehate Holland dan in Curacao. Ik hoop maar dat de immigratie hem in NL te grazen zullen nemen.

 12. @ Dico: Like!

  Op zich wel goed dat men kan gaan kijken hoe een echte stad en Bestuur werkt. Kan men veel van leren maar dat zal wel niet gebeuren. Daarvoor hebben de betrokken “parlementariërs” (AHUM, kleuters) onvoldoende intellect en interesse.

 13. “…..voor 10-10-10 gebeurde dat niet” Dat klopt, gebeurde er maar tegenwoordig veel meer niet zoals voor 10-1010 !