• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe (Justitie) heeft wel degelijk een brief gestuurd naar Washington. In de brief verzoekt Wilsoe alles in het werk te stellen om de bevriezing van de banktegoeden van Robbie dos Santos, eigenaar van Robbie’s Lotery, op te heffen.

 
Zaterdag liet Wilsoe onder andere in het Antilliaans Dagblad weten dat hij ‘dit niet kan’ en het ‘niet zijn taak is’. Daarnaast gaf het Openbaar Ministerie donderdag aan niks te weten van de brief of het verzoek van Wilsoe. Nu blijkt dat de minister de brief donderdag heeft verstuurd zonder medeweten van het OM en de procureur-generaal.

Orders opheffen
De brief is gericht aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en procureur-generaal Eric Holder. Daarin verzoekt Wilsoe om bevriezing van Ponsford Overseas Ltd. and Tula Finance Ltd., vennootschappen van Dos Santos, op te heffen.

Tegoeden bevriezen
De federale Amerikaanse rechter besloot in augustus vorig jaar de tegoeden van Dos Santos op bankrekeningen in de Verenigde Staten te bevriezen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 28 miljoen dollar: in het vonnis werd zelfs een bedrag genoemd van 46,7 miljoen dollar. Het verzoek om de bevriezing van de tegoeden kwam via het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao.

[scribd id=92826455 key=key-15ncvfzaglj8g2i1yhh6 mode=list]

59 reacties op “Bemoeienis Wilsoe is een feit”

 1. Ach Sentinel@ ,moet je gewoon niet serieus nemen ,die probeert hier alleen maar de boel op te jutten.Hij weet wel beter maar geniet van de reacties op zijn schrijven.Beetje gefrustreerd persoon.

 2. @Sentintal, Leg aub uit wanneer de regering een pro-regerings demonstratie houdt er maximaal 300 mensen aanwezig zijn op een bevolking van 150.000.. Dat zegt genoeg over wat het VOLK denkt over deze regering.

 3. @sentinel Soberano, Wat bedoelt u precies met “een stel mensen die niet tot genoemd volk behoren”? Waar komt u vandaan meneer Sentinel Soberano, heeft u een Curacao’s paspoort? U schrijft “het volk beschouwt het gros hiero als niets meer of minder dan een stel vreemdelingen die niks anders kunnen dan ‘hetzelfde volk’ waar jullie naar refereren, de godganse dag te vernederen” Vernederen, de waarheid of jalouzie? En dus meneer Sentinel Soberano, u wil zeggen dat “uw volk” zich niet schuldig maakt aan vernederingen, discriminatie en het oproepen van “uw volk” om corruptie,diefstal, leugens etc. goed te keuren? Meneer sentinel Soberano, ik wordt hier doodziek en kotsmisselijk van, ik heb op Curacao geleerd hoe het is om gediscrimineert te worden ( ik heb het nu alleen over mijzelf om nog maar niet te spreken over de Jamaicanen, Chinezen, Colombianen etc) en kom nou niet aan met ” dan moet je maar weggaan” Nee meneer sentinel Soberano, ik woon hier, ik ben een deel van dit volk, ik wil dat het goed gaat op Curacao! Het is zo makkelijk om de schuld aan een ander te geven zonder eerst de hand in eigen boezem te steken!

  “25% die de regering liever ziet verdwijnen tegenover 75% die de regering gewoon haar rit wil laten uitzitten” Wees eerlijk meneer Sentinel Soberano, dit zegt toch alles over UW zg. volk!

 4. @ seniel boberano. Dream on en je liegt niet slechter dan onze ministers.

 5. Kade vindt de beslaglegging van de VS ‘onrechtmatig’. Haha het lijkt me dat ze in de VS dt soort lieden wel kennen. Daar hebben ze ervaring mee, Nicaragua bijv. Broertje van Kade heeft zeker ook nog belangen.

 6. sorry mensen, maar ik geloof niet dat ‘het Volk’ waar jullie zo vaak aan refereren zich laat opjutten door een stel mensen die niet tot genoemd volk behoren. het volk beschouwt het gros hiero als niets meer of minder dan een stel vreemdelingen die niks anders kunnen dan ‘hetzelfde volk’ waar jullie naar refereren, de godganse dag te vernederen.

  zij lezen ook wat hier allemaal wordt geschreven. de reacties worden zelfs vertaalt voor hen die het nederlands niet goed onder de knie hebben. dus het oproepen door jullie van ‘het volk’ leid nergens toe, het leidt eerder tot meer symphatie voor regering Schotte, al was het maar als statement bedoeld tov jullie dagelijkse beledigingen aan het adres van ‘het volk’ waar jullie aan refereren.

  ik sluit niet uit dat, nee ik weet het vrijwel zeker dat die 39 % die de regering liever zou willen zien opstappen, over een maand geslonken zal zijn tot hm.. ff inschatten, hm….zeg maar 25% die de regering liever ziet verdwijnen tegenover 75% die de regering gewoon haar rit wil laten uitzitten. read my lips.
  oeps, doen jullie je best, ik reken op jullie. toi toi.

 7. @Linda, dat is nu precies de reden dat er zoveel criminaliteit is op Curacao. zelfs voor de verkiezingen weet men wat voor boef Schotte is maar niemand die wat zegt.
  Denk aan al die overvallen.. en inbraken. Mensen weten vaak wel wie de dieven zijn (als je geluk hebt wil je buurman tegen betaling wel de gestolen spullen terughalen wat beter is dan ze nooit meer terug te zien). Of weten ze wel dat de buurjongens die nooit werken en de hele dag rondhangen maar wel op dure motoren rijden hun geld niet eerlijk verdienen maar niemand die wat zegt.

 8. He, Juidjafo, je brengt onze Elmer op een idee met je “technische storing”
  Hahahahaa

 9. Wanneer word het volk van Curacao nou eens WAKKER???????????? Hoe kunnen ze dit nou in hemelnaams toelaten en accepteren allemaal?? Ik woon hier op Curacao en om me heen ga ik om met Antillianen,,,,,eens in een gesprek kreeg ik te horen dat vroeger het al zo was dat als iemand””stoute””dingen deed of dingen die eigenlijk niet mochten dan hield je je mond,je wist het,maar je zei er niks over en deed net alsof je nikszag of wist!Dat was niet “”netjes””om dat door te vertellen! Of dat nou in prive sfeer was of dat het bij de regering,politie of douane gebeurde.En mocht je toevallig een functie hebben als bv douanier en je kwam ergens achter dan betaalde ze je “”zwijggeld””Allemaal heel gewoon .Dat vertelde mij 2 oudere dames van 72 jaar.Dat was in die tijd heel gewoon! Blijkbaar is aan die mentaliteit niks verandert!!!

 10. ik bedoel die fam vind het niet schandalig is niet de eerste keer

 11. HAHAHA

  liegen tot je barst en dan weer gewoon je wachtgeld en pensioen opeisen.

  en maar klagen dat Nederland alles fout doet???

  lekker zooitje die ministers maar wiuj als NL mogen er niets van vinden want dit is de beste regering ooit??????

 12. sorry voor dubbele post, een techn storing.

 13. @stemmer; had je het tegen mij? ik bedoel dat wat die engerd gedaan heeft schandalig is!

 14. @stemmer; had je het tegen mij? ik bedoel dat wat die engerd gedaan heeft schandalig is! Ik ben persoonlijk jaren geleden door GS gedupeerd door zijn frauduleuze gedrag, geloof mij niemand ziet hem zsm vertrekken dan ik!

 15. Het ergste van allemaal is dat wij als Curacao internationaal ter schande staan met dit soort personen. We gaan het wel merken als we de USA willen binnengaan.. Gaat US Homeland security elke YDK 3 dagen vastzetten.. of ze vliegen via Guantanamo en daar worden de YDK neer gezet.

 16. Het zal u niet ontgaan ,ik als één van d.z. a .g.d.z aan het verzameld heb en aan het verzamelen ben. over dit cabinet( is niet mis ? )meer????????????????????????????????????????????? voor shotte een uitdaging betrouwbarebron als je mij willen traseren? moeten en hebben en zullen ze 2 jaar de tijd hebben en dan zal het mischien lukken.maar niet heus lange neus.

 17. @ Ruby: Wilsoe een aardige man? Dat figuur grossiert in beledigingen en heeft het als hobby om iedereen die hij tegenkomt te schofferen. In het woordenboek zou bij het woord “onbeschoft” een foto van Kade moeten worden geplaatst!

 18. hoezo schandalig??? zn broer djo djo heeft vastgezeten voor drugs.

 19. Nou zien jullie tenminste waartoe ons land “Curaçao” in staat is, wij sturen bevelen naar de United States of America. Die schrikken zich kapot en hebben per direct de bevelen van onze regering opgevolgd, begeleid van honderd maal excuses in hoogst eigen persoon door de ambassadeur overgebracht.

 20. De MFK-fractie haalt in haar persbericht fel uit naar de PAR. Volgens de fractievoorzitter van de MFK, Dean Rozier, valt uit de reacties van de PAR op te maken dat de oppositiepartij niet met de waarheid om kan gaan. Rozier spreekt zijn waardering uit voor de heldere uitleg van premier en partijleider Schotte over wat zich bij de VDC heeft voorgedaan. Maar aan de andere kant hekelt hij het feit dat de gele partij niet wil accepteren dat zij in de Staten in de oppositiebanken zit. “Wij hebben kunnen constateren dat de PAR de VDC heeft gebruikt en de Nederlandse regering heeft betrokken bij haar pogingen om weer aan de macht te komen. De schade die zij aan onze naam toebrengen, maakt hen niets uit; het gaat hen alleen maar om wat zij willen bereiken.”

  ben benieuwd wat Rozier nu te zeggen heeft..

 21. Als deze minister als mens zoooo eerlijk is (was), dan zou hij zijn geweten gebruikt hebben, maar zo te zien is z’n donkere (vieze) kant in percentage groter dan z’n zogenaamde “eerlijkheid”. Voor mij is hij net zo laag bij de grond als de rest van de boevennest MFK/MAN/PS.

 22. het schrijven is iets anders dan versturen.

 23. Het zal wel aan de beschikbare hersencellen van deze man liggen dat hij zich op deze wijze vrijwillig opknoopt aan de hoogste boom. Toch absoluut van der zotte dan een minister de arrogantie heeft om op deze wijze het gehele juridisch apparaat van Curacao en Nederland te passeren… Dit is de druppel… iedereen in de barricades… weg met deze ongeschoolde, omhooggevallen regering. Het mag duidelijk zijn dat er slechts in eigen belang gehandeld wordt en dat het belang van het volk niet meer telt.

 24. Hesta tristu voor de familie Wilsoe!!! Schandalig dit, ben benieuwd wat er nu gebeurd, waarschijnlijk niets en blijft zoals de rest gewoon op zijn post!

 25. Het is domheid en hypocrisie ten top. Ik denk dat ze in Washington in een deuk liggen. Zoveel domheid.

 26. bye bye zwaai zwaai.

 27. @Nardy
  “Leerdammertje” ……?????
  Dit is gewoon een dikke vette LEERDAMMER waar niemand meer aan kan tippen !!!

 28. @ Martina,

  Ik ben het verder helemaal met je eens, maar je slaat de plank mis mbt de taalfouten.

 29. Nu heeft Curacao een z’n eigen Leerdammertje ☺!!

  @ S. Capella: welk een goeie actie om Brandput even te mailen, met Stella cc.
  Zouden we vaker moeten doen haha danki voor dit briljante idee!

 30. Met deze coalitie is geen garen meer te spinnen,dat was het niet en het word ook niets.

  mijn spreuk komt langzaam toch uit.

  En de mensen bleven hem steunen,ondanks zijn weerzinwekkende leugens en Ideeén,dat kwam óók omdat hij ( Wilsoe) de zaken aan zijn eigen volk anders en mooier voorstelde dan dat ze feitelijk waren.Met leugenachtige redevoeringen BELAZERN zij hun eigen volk

 31. Wel triest. Kade is op zich een aardige man maar hij heeft het gewoon niet meer om het maar netjes te zeggen. de functie van minister van justitie is te hoog gegrepen voor hem. Maar dat hij gewoon het volk zou voorliegen dat is iets wat ik nooit van hem had verwacht. Ik ken hem en zijn familie goed en ze kwamen op mij altijd over op eerlijke mensen. Helaas is mijn beeld van Kade nu veranderd..

 32. Operatie Bingo!

  De PAR is de schuld. In de slag om de kijkcijfers natuurlijk.
  En dan straks: Kade in de gordijnen en Schotte een paar zweettenen.

 33. @Nederlander, whoooohaaaaa, helemaal mee eens, het is een complot om de huidige regerening in een kwaad daglicht te zetten! Of inderdaad is het de landveradersgroep PAR of zijn het de onderdrukkers uit Nederland, misschien is het wel de veiligheidsdienst! die deze brief geschreven heeft! Ik ben heel nieuwsgierig met wat voor een verklaring deze imcompetente minster gaat komen.

 34. Ben benieuwd wat de laffe Statenleden, als controleurs van de regering, gaan doen. Monk mocht blijven zitten na het uitdelen van een megapastechi dus ik sluit niet uit dat deze marionetten van Schotte en dos Santos nu weer doenn alsof hunn neus bloed.

  Amerigo Thode en Dean Rozier, Eunice Eisden: toon eindelijk eens wat lef en doe gewoon waarvoor jullie in de Staten zijn gekozen!

 35. NIET afwachten maar WILSOE op staande voet ontslaan en hem NOOIT meer een publieke functie laten vervullen……….. of misschien toch wel:
  Er ligt nog heeeeel veel troep in de mondi, laat hem daar maar eens wat “witwassen en opruimen”.

 36. En zo gaan we hier dus van het ene schandaal naar de andere, Arm Curacao. Ik zie nog gebeuren dat deze “minister” nog blijft ook, want er zitten ergere fraudeurs en leugenaars in de regering. Een leugen meer of minder… maakt het nog wat uit in dit tranendal??

 37. Uitspraak van Wilsoe op 8 juli 2011:
  “Wilsoe heeft 343.000 gulden per maand nodig om zijn plan uit te voeren. Dit geld is bestemd voor onder andere vier nieuwe voertuigen, de huur van zestien portofoons, overwerk, benzine (volgens de nieuwe tarieven), twee nieuwe computers en voor ‘materiaal ter bevordering van het imago van het Korps Politie Curaçao’.
  Ik zal ervoor zorgen dat het benodigde geld er is. Waar het ook vandaan moet komen: ik zal ervoor zorgen dat het er komt, stelde Wilsoe.”

  DUS DAAROM MOEST BESLAG OP GELDEN ROBBY dos SANTOS worden opgeheven ???

 38. Waarom verbaasd mij dit niet, deze minister is representatief voor het hele kabinet! Hoe kun je eerst een verzoek indienen om de tegoeden te bevriezen en daarna vragen om alles terug te draaien…….dit doet mij sterk denken aan Schotte, eerst Nederland hulp vragen om een onderzoek en dan weer alles terug draaien…… Ik begrijp dat er een grote bron van inkomsten weg is gevallen door deze bevriezing van tegoeden (de partijkas is waarschijnlijk leeg) maar hoe kan een land zich voor schut zetten met dit soort acties, het is een formele brief met een formeel verzoek namens Curacao! HIER MOET TOCH INGEGREPEN WORDEN!!!!

 39. En het Narrenschip koerst gewoon door.Om de bocht is een waterval,allemaal paken zij een roeispaan om het schip te reden in de hoopeloze situatie, en wetende dat het schip verloren is.

 40. Zijn gebleken geschiktheid als minister van justitie in het kabinet Schotte is hiermede wel drastisch toegenomen. Met een studie geschiedenis zonder juridische achtergrond kan je het nog ver schoppen.

 41. De Staten zullen een motie van afkeuring niet aannemen. De huidige coalitie vindt dit normaal.. We zijn nu echt afgezakt naar een bananenrepubliek. Complete afgang.. nu wachten op de smoesen.. toch vindt maar 40% tijdens een equete dat deze regering weg moet…grgrgrg

 42. Het is niet waarrrr,deze brief is door Jacoba Magdelena(PAR) gestuurd om mij in een kwaat daglicht te zetten.

 43. Omdat ik niet zeker weet of Stella van Rijn hier ook een brief over naar Brandpunt heeft geschreven (waarom heb ik toch een vermoeden van niet?) heb ik deze actualiteitenrubriek zelf maar even ingelicht, cc Stella van Rijn.

 44. gaat afgedaan worden met een hoop bullshit, nu kijken met welke loser PS nu gaat komen als vervanger van Wilsoe, ik schat iemand zonder kennis van de sector

 45. De minister van justitie die gewoon het volk voorliegt en wil bemiddelen in een zaak met een crimineel? (Komproe herinerinngen). Gewoon net als Komproe opsluiten! OM doe je werk! Of is de PAR nu ook al aan het samenwerken met de US government om de regering hier te overgooien?

  Denk je trouwens dat de USA ons nog serieus neemt na al deze dingen? Wellicht vandaar dat Hillary and Obama ons niet kwamen bezoeken toen ze in Cartagena waren en hun vliegtuig op Hato stond..

 46. Het meest schandalige is dat de man nog erover gelogen heeft, en ten tweede dat de brief barstensvol taalfouten zit.
  Complete afgang, dus.

 47. Schitterend om te zien hoe die vent zichzelf volkomen voor schut zet! Briljant!
  Wat een geweldige domme doorzichtige leugens kan die vent verkopen.

  Dat krijg je als je ego groter is dan Curacao.

  Hoogmoed en dan (hopelijk) de val!

  In een echte democratie zou zo’n figuur per direct afgeserveerd worden. Helaas wonen we hier op een eiland waar de maffia de stemmen koopt voor de onderkruipsels die vervolgens minister worden gemaakt.

  Wel briljant om dat figuur zo hard onderuit te zien gaan!

 48. Mijn klomp is natuurlijk al honderd keer gebroken, maar bij zo’n man denk ik ook “wat is nou zijn opleiding of ikukeleku”.
  Dit snap je toch dat het niet kan, dat het bekend wordt en dat het fout loopt, waarom doet zo’n man dat? Wat deed hij in het maatschappelijk leven voor zijn ministerschap?
  En waarom doet de rest niets?
  Hoewel ik erop reken dat ik straks lees dat hij opgestapt is……..

 49. Wat is er op Curacao nodig om een minister te doen aftreden? In het door Helmin Wiels en zijn partij Pueblo Solberano zo verafschuwde Nederland (waar hij overigens wel zijn kinderen laat studeren) treedt een kamerlidn (Leerdam) af na een onschuldige foute opmerking in een flauw interview, maar de partij van Helmin Wiels staat alles toe.

  Eerst mocht PS minister Monk aanblijven na het uitdelen van een pastechi van vele tonnen aan een medewerkster. Nu blijkt PS minister Wilsoe zijn functie misbruikt te hebben door zich te mengen in een gerechtelijk onderzoek tegen de grootste partijfinancierder.

  Als je daar al niet voor hoeft op te stappen, waar dan wel voor? Wiels, ruim je rotzooi op!

 50. Er gaat niks gebeuren

 51. AFTREDEN !!! Wegwezen met deze man, en neem de rest van het onfrisse en habituele liegende zooitje ook maar mee.
  Ik ben erg onder de indruk van de eerste regering van het land Curacao, het is zo langzamerhand om je dood te schamen, deze aaneenschakeling van miskleunen en liegende regeerders, sommigen kunnen het niet helpen, ze doen het hun hele leven al, dat is domweg wel bewezen, Gewoon wegwezen allemaal!!

 52. Kade Wilsoe blijkt dus gelogen te hebben. Normaal gesproken is dat een doodzonde, die met aftreden “beloond” zal worden, maar wat is hier tegenwoordig normaal. Eerlijk, helder, Kade.

 53. Bruutaliteit ten top ,en de toon van de brief .
  En dan nog eerst keihard volhouden dat hij die brief niet heeft verstuurdt .Wat moeten wij hier met zulke leugenachtige bestuurders.

 54. Trias Politica aan je laars lappen èn glashard liegen: Wilsoe, oprotten, ASAP!

 55. Waarschijnlijk geeft hij nu weer de vorige regering de schuld…
  Deze brief is weer een reden om naar de demonstraties tegen de regering te gaan. Het kan toch niet dat ministers hun macht gaan misbruiken voor dit soort schandalen..

 56. Hier is maar één conclusie mogelijk: Wilsoe moet zijn biezen pakken. De PS zal wel héél stil blijven deze dagen.

 57. Als ik Herman Wiels was, zou ik deze minister ook maar niet laten screenen 🙂
  Hij is tenslotte de “The Minister of Justice”

  Ohh.en … Wilsoe heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat hij ‘dit niet kan’ en het ‘niet zijn taak is’.
  Dus hij weet dat hij goed fout zit hiermee.

  CONCLUSIE trekken Wilsoe, houdt de “eer” aan jezelf en stap maar op.

 58. Tja hier staat maar 1 straf op. De minister moet naar huis en zo niet dan maakt dhr. Wiels zich zelf compleet belachelijk.

 59. De positie van minister van justitie Wilsoe is volstrekt onhoudbaar geworden. Hem rest slechts aftreden.