• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het proces tegen oliehandelaar John Deuss en zijn zus Tineke is deze week in Arnhem in volle gang. Zowel het Openbaar Ministerie als beide verdachten kregen vandaag het woord. Donderdag mogen beide partijen weer hun zegje doen waarna de rechter eind mei uitspraak doet.

John en Tineke Deus worden verdacht van illegale bankpraktijken. Het OM heeft tot achttien maanden cel geëist tegen het tweetal. Ook eisen zij boetes van 600.000 en 500.000 euro. Tegen de bank van de familie, First Curaçao International Bank, is een boete geëist van drie miljoen euro.

Spannend
Tegen Quotenet gaf John Deuss te kennen donderdag dieper in detail te treden over zijn eigen kijk op de zaak. “Ik loop nergens op vooruit, ik houd het spannend.” Eerder gaf de oliehandelaar aan het niet eens te zijn met de beschuldigingen die hem ten laste zijn gelegd.

Witwassen
19 maart begon het megaproces tegen de 69-jarige broer uit Bermuda en 66-jarige zus uit Wales. Het OM wil eerst bewijzen dat zij een criminele organisatie vormden. Later volgt een tweede zaak wegens grootschalig witwassen.

6 reacties op “Proces tegen Deuss in volle gang”

 1. @ruby

  laten we eerst de allochtonen met een onterechte uitrekring aan pakken en die illegalen het land uit sturen dat bespaard pas geld, het onderzoek naar deuss heeft 5 jaar geduurd en ze eisen maar 1.1 miljoenen terwijl er word gepraat over een fraude zaak van miljarden

 2. corrupte mensen moeten aangepakt worden…..
  het maakt niet uit wie, of de naam Deuss is of Tromp of Schotte of Constancia of Santos of Jamooladin of Wilsoe of Monk of Wiels of Asjes of Hakim is…..
  allemaal moeten ze door het OM aangepakt worden op hun corruptie.

 3. @chchi, we wachten ook op de uitspraak!

  Tja in Nederland pakken ze corrupte mensen wel aan! les voor curacao!

 4. Ik ben zeer benieuwd hoe er hier recht gesproken zal worden en wat er nog uit de hoge hoed komt.

 5. Tja, het ligt een beetje moeilijk…Tromp staat onder druk van Schotte.. MAAAR onze centrale bank (i.c. Tromp) is voor de rechtbank in NL ook behoorlijk onderuit gehaald..

  citaatje van RNW: “Het OM vindt dat de BNA onvoldoende toezicht heeft gehouden op John Deuss en zijn FCIB. Toen de Nederlandse Justitie voor 100 miljoen beslag had gelegd op tegoeden van die bank, stelde de BNA zich nog garant. De Bank was dat niet verplicht en handelde geheel voor eigen rekening en risico.
”

  oeps….

 6. Wat is het stil ineens…