• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft aangekondigd dat de hele Veiligheid Dienst Curaçao gerenoveerd wordt. De veiligheidsdienst krijgt daarbij hulp van Algemene Inlichtingen Veiligheidsdienst (AIVD). Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zij dit een verstandige oplossing vinden.

“Goede actie”, vindt de 34-jarige Patricia. “Het is tijd dat er iets gebeurt, want zo kunnen we niet verder. De AIVD is onafhankelijk. De screening van de ministers kunnen ze dan ook meteen doen.” Ook de 56-jarige Edmund is positief over de actie. “Hier scoort de premier wat puntjes bij mij. Het lijkt mij niet dat hij nu nog regels kan omzeilen en vriendjes als directeur kan benoemen. Ik ben erg benieuwd welke gevolgen dit gaat hebben.”

Slijmen
De 28-jarige Mariza heeft haar twijfels over de actie. “Het verbaast me dat de premier Nederland hierbij betrekt. Dat vind ik erg jammer. Het lijkt wel alsof hij wil slijmen bij de Nederlanders. Ik vind het wel goed dat hij het probleem wil aanpakken, maar Curaçao moet leren zelf dingen op te lossen.”

Nodig
De 59-jarige Antoin is positief over het nieuws. “Erg goed dat er eindelijk iets gebeurt. Eerst de veiligheidsdienst onder toezicht en dan de regering. Lekker alles transparant maken.” Ook de 41-jarige Simone vindt het een goede actie. “Het is al een tijd een rotzooi en hulp van buitenaf is duidelijk nodig. Dat moddergooien houdt dan misschien eens op.”

22 reacties op “‘AIVD kan meteen de ministers screenen’”

 1. @ruby ik bedoel dat koninkrijksrelaties NL heeft besloten dat VDC onder toezicht van AIVD moet komen te staan. Ook had de tweede kamer al beslist dat VDC niet vertrouwd kon worden het eigen interne onderzoek naar het lek te doen. https://www.versgeperst.com/nieuws/152030/vdc-onder-toezicht-aivd.html. En blijkbaar vertrouwde ze het de regering en parlement van Curacao ook niet toe, anders hadden ze zich nooit tot zo’n drastische en niet eerder gekende ingreep als dit gewend.
  Maar het is dus niet op aanvraag van schotte dat ze onder curatele staan, het is doordat nederland het zootje hier niet meer vertrouwd. Schottes bijdrage aan het geheel is dat hij gelijk VDC ontmantelt heeft en op betaald verlof gestuurd. Waarschijnlijk zodat hij zelf even de boel daar overhoop kan halen voordat de AIVD arriveert en om het moeilijker te maken voor de AIVD mensen te spreken te krijgen.

 2. @Jan C
  Moet ik uw zienswijze geweldig vinden? U heeft kennelijk veel last van moraal-koorts. Wat U crimineel vindt heeft altijd bestaan, verschil bij de één wordt het uitgespit en aan de grote klok gehangen en bij een ander zand erover heen.Om nu over normen en waarde te spreken is naïf, omdat men nooit weet wat achter de schermen zich afspeelt. Heeft U bijv. ooit gehoord van medische Maffia? U kunt u alleen maar beperken tot: Oh,gisteren zag hij nog zo goed uit! Zo te zien lijkt mij, dat U zeer weinig levenservaring heeft! Leg bijv uit: Bananen republiek! Opwelling van uw geest! Abstracte verbeelding, hoogstens suggestiviteit van horen zeggen, meer niet. Even maf als U beweert: Land van honing, rozen en meiden!
  Wat weet U af van alleen mensen op dit Eiland, die zaken doen in drugs, vrouwen en wellicht hezbollah gelden wast; lijkt op té veel verbeelding; paranoïde!
  Curaçao heeft deze wereld niet gemaakt, niet dat ik dergelijke omstandigheden goedkeur of ondersteun, maar indien de realiteit zich op die wijze manifesteert, zoals U het omschrijft, dan is het ook zo. Het Eiland kan geen ijzer met handen breken, dan maar de realiteit aanvaarden om te overleven in afwachting van betere tijden. De realiteit is, wanneer een boef bij U binnen raakt en uw familie aanrandt en heel uw fortuin meeneemt, dan wil eens weten of U dan niet achter zal komen hoe relatief normen en waarden zijn!
  Dezelfde normen en waarden waarover U nu uw loftrompet uitsteek en blaast!
  Indien U het wilt, kunt U mijn zienswijze ook voor crimineel beschouwen, maar dat is het absoluut niet!!

 3. @R.Willems. Inderdaad wanneer de regering zelf uit criminelen bestaat is het normaal dat men probeert andere criminelen te helpen. Het feit dat u dat normaal vind geeft al aan welke normen en waarden er normaal zijn bij de regering en ook bij u. U en de regering kan met veel dingen wegkomen op Curacao maar internationaal sta je nu gewoon bekend als een bananenrepubliek. Binnenkort zullen de investeerders alleen maar mensen zijn die zaken doen in drugs en vrouwenhandel en wellicht was hezbollah gelden..

 4. @ Positivo,
  Leg eens uit wat jij dan krom vindt? Niet weglopen!

 5. Geachte S.Capella,
  Uw reactie verbaasd mij geenszin als fanaticus. Juist het niet ontbreken van intelligentie, noch van durf, hadden geleid tot niet kunnen inzien wat Minister Wilsoe verkeerd deed onder de omstandigheden, dat het OM in Willemstad de zaak misleid had en onvoldoende gronden had voor de aantijgingen, beslaglegging, witwassen en vervalsingen.
  Waarom een Minister van Buitenlandse zaken niet mag opkomen voor een onderdaan, lijkt mij dan alleen terug te vinden in uw normen en waarden! Er is geen wet die dat verbiedt, maar Uw hysterie kent geen grenzen meer. Niets wil lukken, vraag dan maar weer tussenkomst en hulp van Frente Sivil, misschien helpt dat!
  De Nederl. Minister van buitenlandse is bezig op te komen voor de boef Joran v.d.Sloot om te verkrijgen dat hij zijn straf mag uit zitten in Nederland als Nederlandse onderdaan! Kennelijk op basis van uw normen en waarden zal dit ook ongepast zijn?
  Samen met Rozier en Thode, Schotte, Jamaloodin en Constancia, willen wij best laf zijn en maakt U geen zorgen over de waarden en normen van onze kinderen. Net als bij U zullen die normen en waarden overeenkomsten hun eigen egoïstische belangen zijn.
  Een volgende keer dat U mij zal uitnodigen om mijn mening, om mij te kunnen afkafferen, bent U weer welkom i.p.v. mijn rug om te draaien en U een fijne avond toe te wensen!

 6. Technisch, formeel, mocht de minister die brief schrijven. Waarom niet? Welke wet verbiedt dat? Bovendien is hij geen verantwoording verschuldigd aan Jan en Alleman. Mocht Jan en Alleman toch brutaal blijven aandringen, Kan de minister ook zeggen: Wat bemoeit U zich mee? Neen, ik had niets geschreven bij wijze afwijzen.
  Men kan nu, achteraf de situatie van pressie wegdenken, en het geheel uit zijn verband halen en interpreteert zoals men goed uitkomt, zeker nu dat men schiet op alles wat beweegt.
  De minister is ervaren genoeg om iedere kwaadwilligheid te stoppen! Door zijn relatie met binnen en buitenland kan een minister altijd tussenbeide komen voor een burger, ook voor gedetineerden als straf of burgers die op hun vonnis wachten in het buitenland! al gaat het om criminelen in problemen.

 7. @R.Willems Je kunt niet recht l*llen wat krom is.

 8. R. Willems, dank voor uw reactie waarin het u echter andermaal andermaal aan intelligentie en/of durf ontbreekt om de actie van Wilsoe te beoordelen.

  Moet ik u nu echt uitleggen dat iedereen, van choller tot ministerpresident (die erin verschillen dat een choller vaak wel enige scholing heeft gehad), een brief naar Washington mogen sturen?

  Maar dat dat voor een minister, zeker van justitie, totaal ongepast is en inmenging in een rechtzaak betekent?

  Mijnheer Willems, u bent niet beter dan de laffe Dean Rozier en Amerigo Thode. U moet zich schamen voor uw normen en waarden waarvan ik hoop dat u die niet aan uw kinderen heeft doorgegeven. Want dan zouden uw kinderen wel eens de nieuwe generatie Schotte, Jamaloodin en Constantia kunnen worden.

 9. Willempie to the point please. Een geschreven brief welke niet geschreven is en dan toch boven water komt en Wilsoe komt met een persconferentie over zijn gelieg. Het gaat er niet meer over of hij het wel of niet had mogen doen, maar of deze doodzonde i.e. het liegen door ontslag gevolgd moet worden zoals het hoort. Het antwoord is natuurlijk “JJJAAAAAA”.

 10. @S.Capella,
  Laat ik voorop stellen, dat ik geen orakel uit België ben en het ook niet wens te zijn. Ik ga wel in op jouw vraag, omdat wij allen Curaçaoënaars, gebonden aan ons Papiaments, daarom een volk met een gezicht zijn. Curaçaoënaars zijn nu, sinds eigen Land, als het ware ontwaakt en samen zoeken wij, onbewust en bewust, naar de beste oplossingen voor onze problemen, en alle beetjes helpen tot een één originele Curaçaose feeling.
  Betreffende jouw vraag, wil wel objectief zijn.
  Volgens de AD, wordt de actie van minister Wilsoe beschouwd als “ongelooflijk, schokkend en uit den boze”. Echter, deze zaak op grond van vermoedens doorgeven aan een vreemde bevriende natie de State Department van US om beslag te leggen op basis van vermoedens, is noch “ongelooflijk, noch schokkend, noch uit den boze”. Nu is er sprake van misleiding uit Willemstad, omdat er onvoldoende gronden zijn voor beslaglegging, witwassen en vervalsing. Tevens werd er gesteld, dat strikt technisch en formeel, is de actie van Minister Wilsoe “niet illegaal, maar wel ongelooflijk, schokkend en uit den boze”. Kwakkelende uitspraak, net het weer!. Een verwarrende contradictio, net de draden van Ariadne, die men zelf moet ontwaren om klaarheid te krijgen.

 11. WWW zoek de overeenkomsten (Wilsoe – Willems – Wiels)

 12. Duidelijk te zien en te horen.Dit cabinet hangt aan de touwtjes van een paar familiessss die de boel terroriseren

 13. R. Willems, het op dit forum zo geliefde orakel uit Belgie, zou u ons kunnen verblijden met uw mening over de actie van minister Wilsoe?

  Naar mijn mening dient hij niet af te treden, want dat zou teveel eer zijn. Hij dient namelijk op staande voet ontslagen te worden.

  De bezoekers van dit forum zien uw reactie met spanning tegemoet, heer Willems!

 14. @R.Willems. Juist een kwalititatieve enquete. maar we weten alle twee dat deze regering dat niet wil want dan zal er heel veel lijken uit de kast komen. Net als dat rapportje van TI.

 15. @Dennis Werkman,
  Het is een kwestie van macht en niet organisatie van VDC. 8 zetels en niet aan de macht zijn, dwingt om toch de macht terug te krijgen ten koste van wat dan ook, maar dan is men blind voor gevaren van risico’s nemen, zeker wanneer zo’n machtsinstelling voor de hand ligt, omdat het toch al jaren “geheim” functioneert. En het is dit gemakkelijk denken, dat het onheil met zich meebrengt. Zet een andere geheime dienst tegenover, dan zal alleen een bloedhond de andere bloedhond kunnen bijten!
  Men had nooit kunnen veronderstellen, dat zo’n jarenlang effectieve machtsinstrument ook in het geheim aangewend voor politieke voordelen, eens aan de galg kon hangen…….en het gebeurt. Mocht er een Parlementaire Enquête komen, dan zullen veel maskers vallen en men zal in complete nakie komen staan….tenminste bij een kwalitatieve enquête!

 16. Het is wel erg frapant dat de VDC gereorganiseerd moet worden na de bevindingen over de leden van kabinet Schotte die het hele screenings proces gemanipuleerd heeft en het kabinet Schotte rotzooid maar aan!! Zelfs politiek Nederland is ingemaakt door deze k@%##&Z@k want die werkt aan alle trukjes mee. Ik heb er voor gewaarschuwd dat er een soort “afzet regeling” moet komen toen men bezig was met staatsregelingen te schrijven voor het nieuwe land Curacao, maar deze “wijzen” wisten het beter. nu zit het volk met de gebakken peren

 17. Zoals men zegt dat je iets doet bij gratie god, zo kan Schotte zijn zing doen bij gratie van de Nederlandse Leeuw en de Amerikaanse Adelaar en zo zit helaas de wereld in mekaar.

 18. @ Ruby. Als je denkt dat Schotte op eigen houdje de AIVD en de 3 koppige commissie heeft samengesteld om de VDC te reorganiseren dan heb ik wel een prachtig stuk land met zeezicht in Arizona voor je te koop

 19. Eigenlijk moet de VDC door een totaal onafhankelijk orgaan onder de loep worden genomen .Zonder dat de politiek zich ermee kan bemoeien .De VDC hoort eigenlijk los te staan van de politiek ,anders ga je situaties krijgen waar de veiligheids dienst als politiek instrument wordt gebruikt.

 20. Schotte heeft de hulp van de AIVD gevraagd. Hij had destijds ook onderzoek gevraagd (Rosenmuller) , maar dat werd toen door de rest teruggedraaid. Binnenkort horen we dat de andere ministers het toch geen goed plan vinden? Iedereen die dan met de AIVD samen heeft gewerkt kan dan op de landverraderslijst van Monk? Het wachten is dusop hetintrekken van het verzoek door Schotte en de geschiedenis zal zich herhalen…De brief ligt al klaar, als ze te dichtbij komen…

 21. @marie, Hoezo eis van Nederland? Voor wat dan? Hij trekt zich toch niet aan wat Nederland wil.

 22. Hoezo betrekt de premier nederland erbij? Het is een eis van NL dat VDC onder curatele komt te staan en niet op aanvraag van Schotte gebeurd. Wow wat kan di eguy alles goe draaien