• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens de politie komen steeds minder aangiften van skimming binnen en is ook het aantal skimgevallen afgenomen. Toch komt het skimmen nog wel voor, maar veel mensen doen er geen aangifte van. De politie raadt deze mensen aan dit alsnog te doen.

 

Banken controleren tegenwoordig hun automaten meerdere malen per dag en daardoor wist de MCB Bank te vertellen dat het aantal skimgevallen inderdaad is afgenomen, maar dat het probleem de wereld nog niet uit is. De bank wist niet hoeveel mensen er nog steeds geskimd worden. Die cijfers zijn onduidelijk. De Giro Bank en de RBC Royal Bank hadden geen commentaar.

Laatste aanhouding
Twee Venezolanen werden eind maart nog opgepakt voor het ‘skimmen’ van bankpassen. Daarna zijn er geen skimmers meer aangehouden. Skimmers plaatsen een apparaatje in de gleuf van een pinautomaat en lezen daarmee de gegevens van bankpassen uit. Daarna zijn zij in staat om transacties te doen met het geld van degene die geskimd is.

6 reacties op “Skimmers blijven actief”

 1. Wij wonen hier sinds oktober en zojuist voor de derde keer een pas geblokkeerd. Aangifte doen is hier heel erg moeizaam en je wordt slecht geholpen. Zeg maar…. Van-het-kastje-naar-de-muur systeem. Gelukkig lost ING het heel snel en netjes op. De bedragen die wij missen worden binnen twee weken teruggestort incl. Nieuwe passen binnen een week.

  Het skimmen is er zeker niet minder op geworden, maar je wordt gewoon slecht geholpen door de politie.

 2. Van 27 maart t/m 3 april op Curacao geweest, Breezes hotel. Wat denk je? Vanmiddag nog gepind om 13.00uur ofzo en om 13.43uur kreeg mijn vriend (gezamenlijke rekening) een sms van de ABN dat mijn pas geskimd is (vriend was niet mee naar Curacao). Zelf werk ik op een reisbureau en het is al de 4e keer dit jaar (eigenlijk de afgelopen 1,5 maand) dat ik van iemand hoor (of zelf de dupe ben) over skimming bij díe pinautomaat.. Gelukkig niks van rekening af (dat was ook wel weer goed gekomen, maar toch..).

 3. Ik ben t/m 23 april op Curacao geweest en het lijkt erop dat ik daar ook ben geskimmed. Hoorde dit ook al via een kennis van skim-praktijken in april 2012. Ik kan helaas aan een buitenlandse geldautomaat echt niet zien of een gleufje of ‘authentiek’ opzetstuk echt of nep is. En ik let er altijd op, maar blijkbaar de criminelen ook (om ‘t zo onopvallend mogelijk te laten lijken).

 4. Het blijft toch een kwestie van opletten en vandaar, dat dit meestal de oudere mensen overkomt. Ook hier weer een wedloop tussen de criminaliteit en beveiliging en zal skimmen voorlopig niet stoppen.

 5. Tja… zolang de banken blijven werken met een methode die ze meer dan 30 jaar geleden bedacht hebben… Alleen MCB doet wat aan het moderniseren door de chip op de kaart toe te passen, maar daar heb je bij het ‘pinnen’ nog steeds niets aan. Gewone magneetkaarten kan je overal op het internet kopen. Dit is een probleem die de banken zelf in stand houden sinds het goedkoper is dan het vervangen van alle ATM machines.

 6. T/m 13 april in Curacao geweest met mijn familie en ook wij zijn geskimd